Bayram tatili 9 gün oldu, araç kiralama sayısı arttı

Otomobil fiyatlarındaki artış ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nın 9 gün olması tüketiciyi araç kiralamaya yöneltti. Son iki haftada kiralama talebinde yüzde 30’a yakın oranda artış olduğunu söyleyen Corporent’in Yönetici Ortağı Barkın Pınar, doluluktan memnun olduklarını ancak tüketicilerin de kiralama şirketlerinin de yoğunluktan kiralayacak araç bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Tatil öncesi araç kiralayacaklara önerilerde bulunan Pınar, “Tatil yaklaştıkça araba bulmak zorlaşır ve fiyatlar artar. Bu nedenle erken rezervasyonla yüzde 15 ve fazlası indirimlerden faydalanılabilir” dedi

 Premium otomobil kiralama sektöründe lider marka olma hedefi ile 2015 yılı başında yola çıkan Corporent, geçen haftaya oranla premium araç kiralama talebi yüzde 30 artırdı. Bayram tatilinin 9 gün, araç fiyatlarının da yüksek olması nedeniyle kiralamada artış yaşandığını söyleyen Corporent Yönetici Ortağı Barkın Pınar, talebin bayram yaklaştıkça daha da artış göstermesini beklediklerini söyledi.


“Araç kiralama şirketleri de otomobil bulamıyor”

Yaz başında toplu araç alımı yapan kiralama şirketlerinin de araç bulmakta zorluk çektiğini belirten Pınar,” Şirketler yaz başında yüklü miktarda alım yaparlar. Ancak tatilin uzaması nedeniyle kiralamaya da ilgi artınca distribütörlerin elinde de araç kalmıyor. Tam sezon öncesinde araç bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

Araç kiralamada erken rezervasyon dönemi

Her sektörde olduğu gibi araç kiralamada da erken rezervasyon kazandırıyor. Bayram öncesinde tüketiciler için avantajlı bayram paketleri hazırlayan şirketler birbiriyle yarışıyor. Tatil öncesinde yüzde 15’in üzerinde indirim sunan Corporent’in Kurucu Ortağı Barkın Pınar, tatil yaklaştıkça araç bulmanın zorlaşacağının altını çizerek, tüketicilerin şimdiden kiralama rezervasyonlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Sigorta kapsamına dikkat edilmeli

Tatil boyunca araç kiralayacakların kurumsal şirketleri tercih etmesi gerektiğini söyleyen Pınar, “Sözleşme çok iyi incelenmeli. Sigorta kapsamı, KM limiti, erken iade şartları nedir gibi soruların yanıtlarını kiralama yapmadan önce bilmek gerekiyor. Ayrıca, tüketicinin sonradan sorun yaşamaması için otomobili teslim alırken dikkatle incelemeli, hasar var ise teslim formuna mutlaka işletmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara