Toyota, Sıfır Karbon için Dünya Doğayı Koruma Vakfı ile işbirliğine gidiyor

Dünyanın en çok otomobil üreten markası Toyota , WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı)  ile dünyadaki sürdürülebilir çevreye yönelik hedefleri için 5 yıllık bir anlaşmaya iyaptı.. Bu işbirliği ile Toyota ve WWF biyolojik çeşitliliği artırmak, çevresel duyarlılığı yükseltmek ve “sıfır karbonlu” yaşama geçişi hızlandırmak adına birlikte çalışacaklar.Toyota, WWF ile global bir kurumsal anlaşmaya imza atan ilk otomobil markası ve ilk Japon şirketi oldu. Bu ortaklığın bir parçası olarak Toyota, Yaşayan Asya Ormanı Projesi’ni destekleyecek. Buna göre Güney Asya’da tropik ormanları ve yaban hayatını korumak için bir dizi proje hayata geçirilerek daha yaygın hale getirilecek. İlerleyen dönemde proje Borneo (Kalimantan) ve Sumatra’da uygulanacak. Gelecekte ise yerel girişimlerin sonuçlarına bağlı olarak, Büyük Gekong Bölgesi, Kamboçya, Laos, Myanmar, Tayland ve Vietnam’da devam edecek.

Toyota’nın imza attığı proje; kereste, kağıt, kağıt hamuru, palmiye yağı ve doğal kauçuk gibi doğal kaynakların sürdürülebilirliğini artırmaya odaklanacak. Toyota, 2016 yılı için bu projeye 1 milyon dolarlık bağışta bulunacak ve toplam beş yıl boyunca projeye destek vermeye devam edecek. Bu çalışma, Toyota Environmental Challenge 2050 hedeflerine ulaşma konusunda da desteğini artıracak. Toyota bu çevre politikasıyla karbon ayak izini sıfıra indirmeyi hedefliyor.

Anlaşma boyunca Toyota ve WWF, sıfır karbonlu toplumun gerçekleşmesini sağlamak için birlikte çalışacak. Toyota koyduğu sıfır CO2 emisyonu hedeflerine ulaşmak için şirketlerin iklim değişimleriyle savaşmasına yardımcı olan Bilim Tabanlı Hedefler girişimine de katıldı.

Proje ile ilgili videoyu buradan izleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=qkM4fVaqwcc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara