Darbeye Karşı Tek Yürek

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve TBB Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında“Darbeye Karşı Milli İrade Toplantısı” düzenledi.
Taksim’de bir otelde gerçekleştirilen, “Darbeye Karşı Milli İrade Toplantısı’na TBB üyeleri ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Toplantı öncesinde hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesine ait görüntüler izlendi ve ardından istiklal Marşı okundu.Toplantıda meclis üyelerine hitap eden Başkan Kadir Topbaş, “15 Temmuz kırılma noktasıydı. 15 Temmuz’da biz millet olarak hem ihaneti gördük hem de dünyaya millet nedir gösterdik” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hain darbe girişiminin yaşandığı gece dik durarak ve sokağa çıkın çağrısıyla birlikte tüm vatandaşların sokağa çıkmasıyla darbecilerin geri püskürtüldüğünü dile getiren Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ve yeni bir kahramanlık destanı yazdılar. Adeta tarih yeniden yazıldı. Bir dönüm noktası. Millet tankları, meydanları teslim aldı. İşgal edilmiş olan devlet kurumlarını milletimiz aldı. Millet kendi iradesini namus bildi. Sen ben duygusuyla değil, bu mesele vatan davasıdır, bayrak davasıdır, millet davasıdır dediler can verdiler, kan verdiler. Gözlerini kırpmadan tereddüt etmeden vatan elden giderse hiçbir şeyin önemi yoktur dediler. Eşkıyaya bu ülke teslim edilemez dendi. Tüm dünyaya gösterildi ki demokrasi ve milli irade sadece millete aittir. Hiçbir kimsenin gücü bunu yetmeyeceği gösterildi. Tüm dünya insanlığına bir örnek teşkil etti bu duruş.”

Darbe girişiminden en çok etkilenen birimlerden birinin de yerel yönetimler olduğunu ve bu girişimden sonra da her türlü desteğin vatandaşlara verildiğinin altıonı çizen Başkan Topbaş, “Dostlarımız bizim bu cesurca duruşumuzdan memnun. Ama bazı çevrelerde gelişen bir Türkiye istemedikleri için farklı şekilde davrananlar var ve olacaktır” dedi.

FETÖ'nün sirayet ettiği her noktayı temizlemek zorunda olduklarını bildiren Başkan Topbaş, UCLG Dünya Başkanı olarak, tüm belediye başkanlarına mektup yazarak, FETÖ'ye karşı tedbir almalarını istediğini söyledi. TBMM'nin bombalandığını ve milli iradeye tarihin hiçbir döneminde bu kadar saldırı olmadığını belirten Topbaş, sözlerini şöyle noktaladı: "Orada parlamenterlerimiz sağolsunlar yüreklerini ortaya koydular, 'buradayız' dediler. Burada şehit olacağız dediler. Orada duruş sergileyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu mücadele bitmeyecek. Belki yarın ekonomik platformlarda gelişecek. Her türlü argümanlarını ortaya koydular, koymaya devam edecekler. Bunun için bizim daima tetikte olmamız gerekiyor. Nasıl bir acımasızlık. Çıldırmış bunlar. Haşhaşilik az. Canlı bombalara diyorlar ya uyuşturuyorlar, efsunluyorlar diye bunlar ondan öte. Maalesef bunu gördük. Bunu şuurlu bir insanın yapması mümkün değil. Bunlar insan değil. Bir gerçeği burada söylemek isterim, insanlık tarihinde birçok ihtilaller olmuştur. İhtilallerin başarılı olabilmesi için zayıf, gergin toplumlar olması gerekir. Bunu bildikleri için zemini hazırladılar. Bizi kardeş kavgasına düşürdüler. Aramıza sınırlar çekilmek zorunda kalındı ve darbeyi yaptılar. Bu şehit ve gazilerimiz ve evlatları bize emanet. Bölgelerinizde bu tip aileler varsa, ekonomik sıkıntıları olanlar varsa bu insanlara el uzatacağız.

Bildiri okunduktan sonra toplantıda oylama yapıldı. Oylamaya evet diyenler ellerindeki bayrakları kaldırarak bildiriye oy verdi. Bildiri, oy birliğiyle toplantıda kabul edil.

Başkan Kadir Topbaş ve diğer meclis üyelerinin imzaladıkları bildiri şöyle:

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ DARBEYE KARŞI MİLLİ İRADE ORTAK BİLDİRİSİ

Türkiye’deki bütün belediyeleri temsil eden Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeleri olarak yaptığımız “Darbeye Karşı Milli İrade” toplantısında; “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından anayasal düzeni, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain darbe girişimi ile milli iradenin silah zoruyla yok sayılması amaçlanmıştır. Bu saldırı ile millet iradesinin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, devleti ve birliğimizi temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın canına kastedilmiş, devleti korumak ve kollamak üzere hazırlık yapan güvenlik kurumlarımıza saldırılmış ve milletimize ait uçaklar, tanklar ve silahlar yine milletimize karşı kullanılmak suretiyle tarihte görülmemiş bir alçaklık sergilenmiştir. Geçmişi kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, kararlı ve cesur duruşu ile hain darbe girişimine karşı bir istiklal mücadelesi örneği sergileyerek demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Tarihe kara bir leke olarak geçecek bu darbe girişiminde belediyelerimizin; darbenin önlenmesinde, demokrasi nöbetlerinin ve belediye hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesinde gösterdiği vatanperverlik, azim ve kararlılık her türlü takdirin üzerindedir. Bu süreçte dünyaya örnek bir duruş sergileyen belediyelerimiz, bundan sonra da demokrasi ve milli iradeye yönelecek her türlü tehdide aynı azim ve kararlılıkla karşı duracaktır. Darbe girişimine karşı halkımızın tek vücut halinde göstermiş olduğu demokrasi dersi niteliğindeki emsalsiz tepkinin, hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi savunan ülkelerce görmezden gelinmesini uluslararası kamuoyunda dile getirdikleri değerlerle bağdaştıramıyoruz.

Başta Avrupa Konseyindeki delegasyonumuz olmak üzere, tüm uluslararası yerel yönetim kuruluşlarında görev alan ve yerel diplomaside etkin olan belediye temsilcilerimizin bu hain darbe girişimine karşı milletimizin haklı tepkisini her platformda dile getirmelerini önemsiyor, bu konuda Birlik olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Hain darbe girişimini, yerel demokrasinin temsilcisi bütün belediyeler adına şiddetle ve nefretle kınıyor, millet iradesinin silah zoruyla değiştirilmesini reddediyor ve bu vatan hainlerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Darbenin önlenmesinde canı ve malı pahasına milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan milletimize ve güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunar, bu menfur saldırı sırasında canlarını vatanı ve milletine hediye eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, yüce milletimize başsağlığı, kahraman gazilerimize acil şifalar dileriz.''

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir.
    

Dr. Kadir TOPBAŞ Birlik Başkanı
Fevzi DEMİRKOL Kâtip Üye
Kağan ŞAHİN Kâtip Üye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara