NGK SPARK PLUG EUROPE, ATEŞLEME BOBINI GAMINI GENIŞLETTI

 NGK yeni ürünlerle ortaya çıkıyorNGK Spark Plug Europe, yenileme pazarına yönelik ateşleme bobini gamını önemli ölçüde genişletti. Ateşleme ve sensör teknolojisinde uzmanlaşmış şirket, ürün yelpazesine 29 yeni ateşleme bobini tipi ekleyerek toplam bobin sayısını 399’a, pazar ihtiyacı karşılama oranını ise yüzde 92’nin üzerine çıkardı.
2012 yılında NGK Spark Plug Europe, oto servislerine bujiler, ateşleme kabloları ve ateşleme bobinleri olmak üzere ateşleme ürünlerinin komple yelpazesini tek elden sunabilmek amacıyla, kendi ateşleme bobini programını başlattı. Daha başından itibaren müşteriler ve oto servisleri arasında büyük rağbet gören bu ürün çeşidi, NGK’yı ateşleme bobinlerinin en önemli tedarikçilerinden biri haline getirdi. NGK Spark Plug, bundan üç sene sonra 2015 yılında, ateşleme bobinlerinin geliştirilmesi ve üretiminde önde gelen uzman şirketlerden biri olan ABD merkezli Wells Manufacturing şirketini bünyesine katarak, ateşleme bobinleri alanındaki teknolojik yetkinliğini daha da pekiştirdi.

Automechanika 2016 fuarında NGK Spark Plug, ürün yelpazesine çoğunlukla yeni çıkan otomobillere uygun 29 bobin tipi daha eklediğini duyurdu. Yeni ateşleme bobinlerinden 24’ü buji yuvalı bobin, 3’ü de ateşleme sistemi olup şirket bunlara ayrıca 1’er blok ve distribütör tipi ateşleme bobini eklemiş oldu. Bu genişletme sayesinde, ateşleme bobini ihtiyacı karşılanan araç sayısı 4,2 milyonun üzerinde artarak, pazar ihtiyacı karşılama oranı yüzde 92’lere çıktı.
Yeni tanıtılan tüm ateşleme bobinleri orijinal ekipman özelliklerine taşıdığı gibi, yeni tiplerden 22’si zaten otomobil üreticiler tarafından orijinal ekipman olarak kullanılıyor. Yeni eklenen ürünlerin en önemlilerden bazıları, Ford EcoBoost motorlarına özel iki bobinin yanı sıra Mini’ye yönelik ve ayrıca BMW i8 hibrid spor otomobilinde de kullanılan bir ateşleme bobinidir.
“Bu genişletme sayesinde, oto servislerine piyasada bulunan hemen hemen her otomobile mükemmel uyum sağlayan bir ateşleme bobini sunabiliyoruz”, diyen NGK Spark Plug Europe Avrupa Yenileme Pazarı Pazarlama Direktörü David Loy, sözlerine şöyle devam etti: “Ürün çeşidimiz, en yüksek pazar ihtiyacı karşılama oranını sunmaya devam ediyor.”

Tüm yeni ateşleme bobini tipi ve ilgili uygulamalar, Automechanika fuarında tanıtılan güncellenmiş ateşleme bobini kataloğunda bulunabileceği gibi, ayrıca internette NGK’nın www.ngk-europe.com adresindeki ürün bulma aracında da yer alıyor.


NGK Spark Plug hakkında:
NGK Spark Plug, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biridir. Ateşleme ve sensör teknolojisi alanlarında uzmanlaşmış şirket, bütün dünyada gerek orijinal ekipman müşterilerine gerekse yenileme pazarına ürün sağlamaktadır. Şirketin ürün portföyü, NGK Ignition Parts marka bujiler, kızdırma bujileri, ateşleme bobinleri ve buji kablolarının yanı sıra NTK Vehicle Electronics marka lambda sensörleri, egzoz gazı sıcaklık sensörleri ve NOx sensörleri kapsamaktadır. Birçok ülkede fabrikaları ve satış temsilcilikleri bulunan şirket, toplam 13 bin çalışanıyla yılda yaklaşık 2,7 milyar Avro ciro elde etmektedir. Tüm kıtalarda faaliyet gösteren NGK’nın 43 bağlı ortaklığı, 24 üretim tesisi ve beş teknoloji merkezi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara