Kral Geri Döndü: GSX-R1000R ve diğer yeni Suzuki Modelleri

 yeni suzuki Suzuki,  beş yeni modelini Almanya’da gerçekleştirilen Intermot Motosiklet Fuarı’nda tanıttı. Suzuki’nin efsanevi modeli GSX-R1000R’ın merakla beklenen seri üretim halinin yanı sıra, GSX-R125, GSX-S750, V-Strom 1000 ve V-Strom 650 de motosiklet severlerle buluştu.


Japon motosiklet üreticisi Suzuki, Avrupa’nın en büyük motosiklet fuarlarından biri olan Intermot Motosiklet Fuarı’nda sergilediği 5 yeni modelle önümüzdeki yıla damgasını vurmaya hazırlanıyor. Yollara çıkmaya hazır hale gelen yeni modellerini Intermot Motosiklet Fuarı’nda motosiklet meraklılarıyla buluşturan Suzuki, bu modellerle birlikte Türkiye’deki büyümesini de sürdürecek.

Suzuki’nin 2017 yılının en önemli sürprizlerini temsil eden modellerin başında geçtiğimiz yıl konsept olarak sergilenen GSX-R1000/GSX-R1000R süperspor modeli geliyor. Tamamen baştan yaratılan bu modelin yanı sıra, fuarın bir diğer sürprizi de giriş segmentinde yer alacak GSX-R125 oldu. Markanın bugüne kadar ürettiği en küçük ve en sportif model olan GSX-R125’in, Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine ulaşması bekleniyor. Suzuki’nin sportif ‘çıplak’ motosiklet serisine eklenen en yeni üyesi GSX-S750 de fuarda motosiklet severlerle ilk kez buluştu. Ayrıca Suzuki’nin baştan aşağı yenilediği enduro segmentideki efsanevi temsilcisi V-Strom da Suzuki standında sergilendi. V-Strom 1000/V-Strom 1000XT ve V-Strom 650/V-Strom 650XT modelleri de 2017 yılına hazır olduğunu Intermot Motosiklet Fuarı’nda gösterdi.
 yeni suzuki
Türkiye’deki yeniden yapılanmasının ardından bu yılı yüzde 35 büyüme ile kapatmayı hedefleyen Suzuki, 2017 yılında da yeni modellerle birlikte büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Suzuki’nin sahip olduğu inovatif yaklaşım ve ürünlerinde sunduğu kalite ile motosiklet dünyasında ayrı bir yere sahip olduğunu hatırlatan Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Suzuki yeni modelleriyle birlikte global anlamda büyük bir atağa kalktı. Suzuki, bu yıl Intermot Motosiklet Fuarı’nda sergilediği 5 modelin yanı sıra, Kasım ayında İtalya’da düzenlenecek Milan Motosiklet Fuarı’nda da (EICMA 2016) Türkiye pazarı için büyük önem teşkil eden 4 yeni modeli daha sergileyecek. Böylece 2017 yılında toplamda 9 yeni modelle pazardaki konumumuzu çok daha sağlam bir yere taşımamızı sağlayacak bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kral Geri Döndü: GSX-R1000R
Suzuki’nin 8 yılın ardından ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde yenilediği GSX-R1000 ve GSX-R1000R modelleri markanın amiral gemisi konumunda. Markanın MotoGP’de edindiği tecrübeler doğrultusunda geliştirdiği yeni model serisinde, 999.8 cc’lik sıralı 4 silindirli bir motor görev yapıyor. Suzuki’nin ‘Broad Power System’ olarak adlandırdığı sisteme ve değişken supap zamanlamasına sahip olan motor, 13200 d/d’de 202 bg güç ve 10800 d/d’de 117 Nm tork üretiyor. Ayrıca yol durumuna göre sürücünün 10 farklı sürüş modu tercihi yapmasını sağlayan Çekiş Kontrol Sistemi, Kalkış Kontrol Sistemi, hızlı vites değişimine izin veren Quickshift sistemi ve Brembo fren sistemi gibi özellikler de GSX-R1000 ve GSX-R1000R modellerinin diğer yeniliklerini oluşturuyor. Motosikletin ağırlığı ise 200 kg.

GSX-R125
Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine ulaşacak olan GSX-R125, Suzuki’nin bugüne kadar geliştirdiği en küçük ve en sportif model olarak dikkat çekiyor. Özellikle motosiklete başlayacak genç sürücülerin ilk tercihi olmaya hazırlanan GSX-R125’te, 124 cc hacminde tek silindirli, su soğutmalı, DOHC motor görev yapıyor. Boyutlarına ve ismine yakışır şekilde, bir GSX-R’dan beklenen performansı hakkıyla yerine getiren yeni modelde, ABS fren sistemi ve anahtarsız çalıştırma sistemi standart olarak sunulacak.

GSX-S750
GSX-S ailesinin ikinci üyesi GSX-S750 de fuarın bir diğer önemli yıldızı oldu. Sportif tasarımı, 3 kademeli çekiş kontrol sistemi ve kuvvetli manevra kabiliyetiyle dikkat çeken GSX-S750’de düşük devir destek sistemi, Suzuki kolay çalıştırma sistemi ve ABS sistemi gibi özellikler de yer alıyor. GSX-S750’de 749 cc hacminde daha önce GSX-R750’de de görev yapan 4 silindirli bir motor yer alıyor.

V-Strom 1000
Suzuki’nin efsaneleşen sportif macera motosikleti V-Strom da baştan aşağı yenilenmiş hali ile motosiklet severlerin karşısına çıktı. 1037 cc hacmindeki V-twin motoru karakteristik yapısını korurken, V-Strom kavuştuğu yeni teknolojiler ve tasarımıyla çok daha şık bir motora dönüştü. Yüksekliği ve açısı değiştirilebilen ön camı V-Strom’un öne çıkan özelliklerinden birisi. Öncüsüne göre 49 mm yükseltilen ön camın yanı sıra; motorun yattığı açıya uygun olarak ABS fren sisteminin çalışmasını sağlayan Motion Track Brake Sistemi ve Suzuki Kolay Çalıştırma Sistemi’ni de standart olarak sunuyor.

V-Strom 650XT
Suzuki’nin orta sınıf macera motosikleti V-Strom 650 ve V-Strom 650XT de markanın yenilenen modelleri arasında yer alıyor. SV650’de de kullanılan 650 cc hacmindeki V-twin motora sahip olan V-Strom 650, V-Strom 1000 ile ortak donanım özelliklerine sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara