YTU Racing uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil etti

 ytrYTU Racing; dünyanın en prestijli mühendislik yarışması olan Formula Student’a (FSAE) katılmak için kurulmuştur. Yarışma, dünyanın en büyük firmaları tarafından en büyük ve en inovatif yarışma olarak görülüyor. Amaç; tek kişilik Formula aracı tasarlamak, üretmek ve yarışmaktır. Yarışma ile öğrencilere gerçek mühendislik problemlerine çözüm bulma, proje yönetimi ve ekip olarak çalışma gibi
konularda eşsiz tecrübe sağlamayı hedefleniyor. Takım, bunları gerçekleştirirken aynı zamanda bir şirket gibi çalışmalı ve prestij artırmalıdır. 
Yarışmada mühendislik tasarımının raporunu verip hakemlere açıklamak, 1000 araç satışı olacak şekilde kurulan iş planının sunumunu yapıp yatırımcı rolündeki hakemlerden puan almak ve en nihayetinde piste çıkıp çeşitli yarışlarda zaman turları atarak diğer takımlar ile tur zamanları üzerinden rekabet etmektir.


YTU Racing adı ile, 2011 yılında aktif olarak çalışmalara başlayan takımımız ilk aracı ile 2014 yılında İngiltere’de yarışa katılmış ve büyük bir tecrübe ve deneyim elde etmiştir. Bir sonraki yıl 2. aracı ile yine İngiltere yarışına katılmış, “Most Effective Communication Strategy Award” kupası ile ülkesine dönmüş, kupa ile sosyal medyada büyük bir yankı uyandırmıştır.


Geçtiğimiz yıl ise 3. aracının üretimini bitiren takım, İngiltere ve Almanya yarışlarında piste çıkarak yarışları tamamlayan ilk ve tek Türk takımı olmayı başarmış, dünyanın çeşitli ülkelerinden 111 araç arasında kendi klasmanında “ivmelenme” ve “dayanıklılık” kategorisinde 11’inci, “yakıt ekonomisi” kategorisinde 12’inci, “Sprint” kategorisinde 13’üncü, “Skidpad” kategorisinde 15’inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmış ve Türkiye’nin en başarılı Formula Student takımı olarak ImecHe kayıtlarına geçmiştir.

 yerli araç avrupa da başarılı

Bu yıl ise takımımız hedeflerini çok daha yükselterek, yine sil baştan yeni bir araç tasarlayıp üreterek 2017 yılı Temmuz ayından itibaren İngiltere, Almanya, Avusturya ve İspanya olmak üzere 4 yarışmaya katılıp genel klasmanda en az iki yarışmada ilk 15 takım arasına girmeyi hedeflemektedir ve bu bağlamda 2016 yılı Ağustos ayından bil itibar yeni ekibi ile tam gaz çalışmalarına devam etmektedir.

 ytr

www.facebook.com/yturacing
www.twitter.com/yturacing
www.instagram.com/yturacing
www.yturacing.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara