Avek Otomotiv, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri 'Kan Bağışı Kampanyası'nı yeniden başlatıyor.

Avek Otomotiv, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri 'Kan Bağışı Kampanyası'nı yeniden başlatıyor. Bu kampanyaya hem 450 kişinin üzerindeki çalışanları, hem de müşterilerini 23 Eylül Cumartesi günü Saat 10:00 ile 15:00 arasında Tekstilkent-İstanbul’da bulunan tesislerine davet ediyor.




Kan bağışının çok önemli olduğunu ve tüm halkımızın duyarlı olması gerektiğini düşünen Avek Otomotiv yetkilileri her yıl Kızılay ile birlikte gerçekleştirdikleri kan bağışı kampanyasını tekrar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var
Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysa ki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor.






Kimler kan bağışı yapabilir?
18-65 yaş aralığında 50 kilonun üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.) 
İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı: 70 yaşından gün almamış düzenli kan bağışçısı yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışında bulunabilir.

Kan bağışının faydaları…
* Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
* Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
* Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
* Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
* Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların
giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
* Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.

* Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.
Avek Otomotiv, yapmış olduğu birçok sosyal sorumluluk projesi ile adından sıkça bahsettirecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara