Mercedes Benz ve Otokar'dan yeni otobüsler

Otomobilleriyle olduğu kadar yolcu ve yük araçlarıyla talep gören Mercedes Benz ve yerli tank konusunda uzmanlaşan ticari araç imalatçısı Otokar; araç geliştirmeye devam ediyor.Bu başlıkta yer alan her iki markanın ortak yanı yeni araçlar konusu..






Geçtiğimiz günlerde gazetelerde, Rusya firması Drive Electro, Sakarya'da faaliyet gösteren  Otokar için imal ettiği ilk elektrikli otobüsü Adapazarı'na gönderdi.İki şirket arasında ki anlaşma 2016'nın son ayında gerçekleştirilmiş.





Söz konusu otobüs,  Kent LF (alçak tabanlı) modeli bir araç.Uzunluk 12 metre, şarj süresi
 6 -10 dakika ve bir şarjda 40-50 km yol gidildiği açıklanan bilgiler arasında.

Drive Electro,  sipariş üzerine elektrikli otomobil ve elektrikli otobüs üretiyor. Aslında mevcut araçlarıda elektrikliy çeviriyor; Otokar Kent LF örneğimdeki gibi!

Rus Firması; Kamaz, Nefaz, MTZ, GAZ gibi markalara elektrikli  veya hibrit araç dönüşümü yapıyor.Bunlara Otokar'da eklendi.

Drive Electro; özel mühendislik firması olup ticari araç ve toplu kara taşımacılığına yönelik elektrikli ve hibrit sistemlerin tasarımında Rusya da  lider.2007 yılından itibaren  bugüne kadar  20'den fazla projeyi hayata geçirdi.Bunların içinde Ford Transit, Volkswagen Caddy ve Lada Niva modelinin elektrikliye  veya hibride dönüşümü de var.
Araçlarda Toshiba'nın imal ettiği Lityum - Titanat aküler kullanılıyor.

Otokar'a gelirsek, Doruk Electra adıyla bir midibüsü zaten daha önce geliştirmişti.Elektrikli Kent'i ülke dışından bir şirket ile geliştirmesi doğrusu ilginç bir durum.





Mercedes Benz, Avrupa'da olduğu gibi farklı kıta ve ülkelerde yine birinden farklı araçlar üretiyor.
Kenya yolları için iki farklı araç hazırlayan Daimler,  bu taşıtlarda Brezilya ve Hindistan'da imal edilen şasileri kullanacak





 Mercedes-Benz,  917 ve 1730 olarak iki modelle pazara sunacağı araçların ilki şehiriçi ve servis amaçlı olup 37 kişi taşıyacak.1730 modeli ise şehirler arası olup 60 yolcu taşıyabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara