Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve Sanat Galerisi, Sömestr Tatilinde de Açık

Tofaş’ın 2002 yılında restore ederek Bursa’ya kazandırdığı, Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi olarak 2008’den bu yana hizmet veren Tofaş Bursa Sanat Galerisi sömestr tatilinde de ziyaretçilerini bekliyor. Geçtiğimiz 15 yıl içinde galeri ve müzede yaklaşık 700 bin sanatsever ve tarih sever ağırlandı; 2017 yılında yaklaşık 64 bin kişi müzeyi ziyaret etti. 







 Müzede, Anadolu'da tarih boyunca ortaya çıkmış olan araba kültürü ve arabacılık birikimi, Türkiye otomotiv sanayinin gelişimine entegre edilerek aktarılırken; Tofaş Sanat Galerisi’nde ise “Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri” Sergisi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.




Tofaş tarafından restore edilerek 2002 yılından bu yana tarih ve otomotiv meraklılarına kapılarını açan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, sömestr tatilinde ziyaretçilerini bekliyor. Çocukların aileleriyle birlikte gezebileceği Anadolu Arabaları Müzesi’nde, otomotiv sanayinin gelişimi, yüzlerce yıl öncesine ait bir tekerlekten yola çıkılarak canlı ve etkili bir anlatımla sunuluyor; Tofaş tarafından üretilen motorlu araçlara kadar bir zaman tüneline giriliyor. Bugün Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde, 2 bin 600 yıl önce yapılan arabanın Bursalı ustaların elinden yeniden canlandırılmış halinin yanı sıra, tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorlu ve motorsuz araçlar sergileniyor. 




Bursa Umurbey Bilgi Parkı Kompleksi’nde yer alan ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 64 bin kişi tarafından ziyaret edilen Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nin yanı sıra 2008’den bu yana hizmet veren Tofaş Bursa Sanat Galerisi de sömestr tatili boyunca ziyaret edilebilecek. Tofaş önderliğinde, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle Yüksek Mimar Naim Arnas tarafından koruma kurallarına göre bilimsel ölçütlere uygun şekilde 2008 yılında restorasyonu tamamlanarak aynı yıl ziyarete açılan; Umurbey Hamamı’ndaki sanat galerisi, bugüne kadar yüz binlerce ziyaretçiyi konuk etti. 

Galeride sırasıyla; Piemonte Torino Design Sergisi, 40.Yılında Tofaş ve Vehbi Koç Sergisi, Eski Hamam Eski Tas Sergisi, Oyuncak Sergisi, Zaman Makineleri Saat Sergisi ve “İşte Benim Zeki Müren” Sergisi düzenlendi. Tofaş Sanat Galerisi’nde şu anda “Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri” Sergisi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Halen devam eden sergide terazi ve kantarların, mutfaktan ticaret hayatına; ekonomiden bilime ve kültürel yaşama açılan bir yelpazede, hayatımızda bıraktığı izlere tanıklık etmek mümkün.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara