Yünsa, İTÜ Yarış Otomobilleri Kulübü’ne sponsor oldu

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, üniversite öğrencilerine destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İtalya’da gerçekleşen Formula ATA yarışmasında bu sene Türkiye’yi temsil eden üniversitelerden birisi İstanbul Teknik Üniversitesi Yarış Otomobilleri Kulübüydü. Kendi ürettikleri otomobil ile otonom sürüş gerçekleştiren İTÜ Yarış Otomobilleri Kulübü öğrencileri, Yünsa tarafından tasarlanan takım elbiseleriyle yarışlarda ilgi odağı oldu.


Türkiye ve Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, öğrencilerle buluşabileceği birçok projeye destek veriyor. 11 Temmuz İtalya’da gerçekleşen Formula ATAyarışmasında bu sene Türkiye’yi İstanbul Teknik Üniversitesi Yarış Otomobilleri Kulübü temsil eden üniversitelerden biri oldu. Bu yarışlar kapsamında Yünsa, İTÜ Yarış Otomobilleri Kulübü’ne sponsor oldu ve bu yarışa katılan 36 kişilik ekibin yarışlarda giydikleri takım elbiseleri tasarladı.

Dünya çapında birçok üniversitenin belli testlerden geçerek katılmaya hak kazandığı yarışmada öğrenciler tamamen kendi tasarladıkları ve ürettikleri otomobille otonom sürüş gerçekleştirdi. Design, Cost ve Business Presentation kısımlarından oluşan statik etaptan aldıkları puanlarla Formula ATA yarışmasında 5. olma derecesini elde eden öğrenciler Yünsa tarafından tasarlanan takım elbiseleriyle ilgi odağı oldu. Eylül ayında yapacakları lansman çalışmalarında Yünsa takım elbiseleriyle ilgi odağı olmayı sürdürecekler.

Yünsa olarak gençleri her zaman desteklediklerini belirten Yünsa Pazarlama Direktörü Bora Birgin: “Yünsa olarak İTÜ Yarış Otomobilleri Kulübü öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz proje ile hem öğrencilerimizi desteklemek hem de Yünsa kumaşlarıyla üretilen takım elbiselerin rahatlığına vurgu yapmak istedik. Son zamanlarda erkekler takım elbiselerde de rahat etmek istiyorlar ve yün kumaşlar streç özelliği ile bu beklentiyi karşılıyor. Biz de bu proje ile yün kumaşların günlük hayatta hatta spor faaliyetlerinde bile bizlere sağladığı konfora dikkat çekmek istedik. Spora ve gençlerimize destek olmayı her zaman sürdüreceğiz. Gençlerimizin uluslararası alanda daha birçok başarıya imza atacağına inanıyoruz.” diye belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara