Geleceğin lastiği öncelikle yakıt tasarruflu olmalı

Continental ve Forsa’nın beraber gerçekleştirdiği “Geleceğin Lastiği” anketinde, katılımcılar lastik mühendislerinin yakıt tasarrufuna öncelik vermesi gerektiğini belirtirken fiyat-performans oranının sürdürülebilir üretimden daha önemli olduğunu düşünüyor.


Son zamanlarda sürücülerin değişen lastik güvenlik beklentileri doğrultusunda Continental ve Forsa, Almanya genelinde binden fazla sürücü ile geleceğin lastiği üzerine bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 40’tan fazlası için en önemli konu lastiklerin gelecekte daha fazla yakıt tasarrufu sağlaması oldu. İkinci sırada ise dayanıklılık yer aldı.

Anket sonuçları yanıtların yaş grupları arasında farklılık gösterdiğini ortaya koyuyor. Örneğin 18-29 yaşlarındaki bireyler için delinmeye karşı dayanıklılık en önemli konu olurken 45-59 yaşları arasında enerji verimli lastikler öne çıktı. 30-44 yaşlarındaki kişilerin ise en büyük önceliği malzeme ve üretimde sürdürülebilirlik oldu. 

Continental’in anketinde gelecekteki lastik fiyatları ile ilgili soruya verilen yanıtlara göre katılımcıların yüzde 92’si fiyat-performans oranının önemli veya çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca sürücülerin yüzde 75’i daha düşük yuvarlanma direnci ve buna bağlı olarak düşük yakıt tüketiminin kendileri için önemli veya çok önemli olduğunu söyledi. Yuvarlanma direnci ve kilometre performansı bakımından optimize edilmiş lastikler, gerçekten de aracın toplam çalışma maliyetini olumlu etkileyebilir. Continental Lastik Geliştirme Mühendisi Andreas Schlenke, “Bu nedenle tüketiciler, AB Lastik Etiketine daima dikkat etmeli,” diyerek konuyu açıklıyor. “‘A’ yuvarlanma direnci, lastiğin çok verimli bir şekilde döndüğünü gösterir. Ayrıca ıslak frenlemeden ‘A’ derece almışsa, çok güvenli ve sürdürülebilir bir lastik satın aldığınızdan emin olabilirsiniz.
Schlenke, “Geleceğin mobilitesi ile ilgili toplumsal tartışmalar otomobil lastiklerinin geleceğini kesinlikle etkileyecek,” diye sözlerine devam etti. “Ürünlerimiz enerji verimliliğini, delinmeye karşı dayanıklılığı ve sürdürülebilirliği artırmanın yanı sıra güvenlik konusunda daha büyük rol oynayacak. Bununla birlikte geleceğin lastiğinden bu beklentileri hali hazırda karşılayan ürünler sunduğumuzu belirtmemiz gerek. Örneğin mevcut EcoContact lastiğimiz, selefine kıyasla yüzde 20 daha az yuvarlanma direnci gösteriyor ve yüzde 12 daha fazla kilometre yapıyor. Taraxagum teknolojimiz, tropikal kauçuğa alternatif olarak karahindiba kauçuğunu sunuyor. Elektrikli otomobiller için, güvenlikle ilgili kriterlerde güçlü performans sağlarken çok düşük yuvarlanma direnci gösteren özel teknolojiler geliştirdik. ContiSeal teknolojimiz lastik sırtındaki delikleri derhal kapatarak delinmeye karşı daha fazla dayanıklılık sağlıyor. Ve çok yakında, lastiklerimiz sırtının ne zaman aşındığını söyleyebilecek. Gelecekte, yolculuğa ara vermek zorunda kalmadan lastik basınçlarını da izleyip ayarlayabilecekler.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara