Yeni yol, Radyo Trafik'te

Türkiye’nin ilk ve tek trafik radyosu Radyo Trafik; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında yapımına başlanan, 7 Ekim 2021 tarihinde hizmete açılan Maltepe Başıbüyük – Samandıra Yolu’na dair merak edilenlere yanıt aramak için Cenk Sarıkaya ile yollara çıktı. Kullanıcılar tarafından her geçen gün daha da tercih edilir hale gelen, açıldığı günden bu yana bazı noktalarda trafik yoğunluğunun azalmasını sağladığı gözlemlenen bu yolla ilgili kullanıcıların “nereden girilir-çıkılır? Yol ücretli mi? Hangi güzergahlar için alternatif?” soruları Radyo Trafik’in özel haberinde cevaplandı. 


YOLUN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI NERELER?

Radyo Trafik’in özel haberine göre; Anadolu Yakası D100’de Ankara ya da Edirne yönünde yol alan sürücüler için henüz yeni yol için ayrı bir tabela bulunmuyor. Yolu kullanmak isteyenler, Altayçeşme olarak bilinen kavşaktan çıkarak bu yola ulaşabilirler.

 

Kavşaktaki İdealtepe – Başıbüyük – B.Bakkalköy – Sancaktepe sapağından girildiğinde sürücüler Büyükbakkalköy Yolu’na girecekler. Burayı takiben de yeni yola bağlanılmış olacak. Yeni yol Maltepe Üniversitesi’nin önünde başlıyor. Yolu takip ederek SamandıraGişeleri’ne kadar ulaşılabiliyor. Yani TEM’e kadar kesintisiz bir ulaşım sağlanmış oluyor. Ayrıca yolun çıkışında TEM dışında, Şile Otoyolu, Sancaktepe ve Sultanbeyli tabelaları ile bu güzergâhlara da bağlantı kurulabiliyor.


Yolu aksi yönde kullanacaklar da SamandıraGişeleri’nden bu yola bağlanarak D100 Küçükyalı’ya ulaşım sağlayabiliyor.


Hat üzerinde farklı güzergâhlara yol alınabileceğinden çıkışlar da bulunuyor. Zümrütevler, Kartal, Yakacık, Uğur Mumcu sürücülerin karşısına çıkacak girişlerden bazıları oluyor.



KİMLER KULLANMALI?

Bu yolun yapımı ile D100 Kartal Köprüsü ile Kozyatağı arasındaki trafik yoğunluğunun azaltılması, Maltepe ile Sancaktepe arasındaki yolculuk süresinin kısaltılması ve D100 ile TEM arasında bir alternatif bağlantı oluşturması planlanıyordu.


Peki, işe yaradı mı?

7 Ekim’de açılan yolun şimdilik kısa süreli kullanımı sonrası özellikle akşam saatlerinde D100 Kartal – Küçükyalı arasında Kadıköy yönlü yoğunluğu azalttığı söylenemez. Ancak özellikle yine akşam saatlerinde Kartal Bağlantı Yolu’nda D100 yönlü yaşanan yoğunluğu bitirdiği söylenebilir. Bunun dışında yapım amacında belirtildiği gibi Maltepe ile Sancaktepe – Sultanbeyli arasındaki yolculuk süresini kısaltmış durumda.


Radyo Trafik’tenCenk Sarıkaya’nın bu güzergâhta yaptığı yolculuk sonucu harcadığı süre 12 dakika. D100 çıkışından itibaren bu yeni yolun kullanılması ile birlikte TEM’e ulaşmak 12 dakika sürüyor.


YOL ÜCRETLİ Mİ VE KAÇ ŞERİTLİ?

Yeni açılan Maltepe Başıbüyük – Samandıra yolu 2 gidiş 2 geliş şeklinde hizmet veriyor. Ayrıca yoldaki giriş - çıkış bölgelerinde şeritler 3’e çıkıyor. Güzergâh boyunca 2 şeride ek olarak emniyet şeridi de bulunuyor.7 Ekim 2021 tarihinde İBB tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan bu yeni yol tamamen ücretsiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara