2022 Pirelli Takvimi, “On the Road” Yolda

 İçinde bir plak değil de 2022 Pirelli Takvimi’nin bulunduğu bir LP. “On the Road” (Yolda) ve fotoğraflar Bryan Adams’ın imzasını taşıyan 2022 Pirelli Takvimi, 1960'lardan günümüze uluslararası müzik yıldızlarının bir kutlaması ve pandemi sebebiyle bir geri dönüş niteliğinde bulunuyor.


 


Bu geri dönüş, logosu The Cal™ ile aynı zamanda tanıtılan Pirelli'nin 150. yıl dönümü kutlamalarına denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Tanıtım da başlı başına bir yenilik çünkü 29 Kasım Pazartesi günü saat 23.00’da (Türkiye saati) www.pirelli.com’da herkesin izleyebileceği dijital bir etkinlik şeklinde gerçekleşecek.


 


Yirmi yıldan uzun süredir müzik dünyasındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam eden Bryan Adams, bir yandan da ünlü bir fotoğrafçı olarak yerini sağlamlaştırıyor. Adams şimdi de On The Road (Yolda) temalı Pirelli Takvimi için çektiği fotoğraflarla sanatçıların yollardaki ve turnelerdeki hayatlarından kareler yakalıyor. Kanadalı müzisyenin Pirelli Takvimi için bestelediği, takvimle aynı adı taşıyan “On The Road” şarkısı da yeni albümünde yer alacak.


Çekimlerin gerçekleştiği sette müzisyenler, performans öncesi gerginlikten provalar ile konserler arasındaki molalara, bir şehirden diğerine uzun yolculuklara ve otel odalarının yalnızlığına kadar turne hayatının farklı anlarını yeniden yaşıyor. Bunlar Bryan Adams'ın da çok iyi bildiği deneyimler ve The Cal™ tarihinde bir ilk olarak fotoğrafçı da kadroda yer alıyor. The Cal™'in 48. edisyonunda farklı yaşlardan, müzik türleri ve kültürlerden dünyaca ünlü on sanatçı Bryan Adams’a eşlik ediyor: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent ve Kali Uchis. Çekimler bu yaz sadece üç gün içinde Palace Theatre ve Hollywood'daki Chateau Marmont Oteli olmak üzere Los Angeles'taki iki lokasyonda ve Capri'deki Scalinatella otelinde gerçekleştirildi.


 


Bryan Adams’ın sanatçıları kendilerine has özellikleriyle 12 aya yansıttığı takvim, 160'tan fazla sayfadan oluşuyor ve portreler dahil 70’i aşkın fotoğraf içeriyor. Albümün kapağında da yer alan St. Vincent bir otelde uyanırken, Kali Uchis boş gününde havuz başında, Saweetie bir başka yolculuk için otelden çıkış yaparken, Cher ise kuliste görülüyor. Normani’yi ses provasından önce dinlenirken, Jennifer Hudson'ı salona gelirken, arka kapakta da yer alan Iggy Pop'u konser öcesinde, Grimes'ı kayıt stüdyosunda, Bohan Phoenix'i konser sonrası otelde ve Rita Ora'yı konserden sonra görüyoruz. 


 


Bryan Adams fotoğraflarının hikayesini şöyle açıklıyor: “Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü görmezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…” 


 


Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO'su Marco Tronchetti Provera ise şöyle konuştu: “Bryan Adams yıllardır bildiğim ve takdir ettiğim bir sanatçı. Müzik dünyası ile yollarda olmayı ve seyahat etmeyi birleştirme fikrinin pandemi sonrasında kademeli olarak normalleşmeye çalışırken geri dönen Pirelli Takvimi için mükemmel olacağını düşündük. Bu takvim, Pirelli'nin 150. yıl dönümünü kutlayacağımız için çok önemsediğimiz 2022’nin aylarını gösterecek.” 


 


Pirelli 1872'de kuruldu ve 1964 yılındaki ilk Pirelli Takvimi’nden bu yana “On The Road” (Yolda) dahil olmak üzere 37 fotoğrafçının imzasını taşıyan 48 edisyon yayımladı. 2022 Pirelli Calendar çekimlerinden kamera arkası görüntüler, fotoğraflar, sunumun kaydı, rol alan ekip ve hikayeler ile birlikte The Cal™ tarihini orijinal videolar, röportajlar, fotoğraflar ve yazılarla www.pirellicalendar.com web sitesinde keşfedebilirsiniz. 


2022 PIRELLI TAKVİMİ: ON THE ROAD (YOLDA) 

KADRO (alfabetik sırayla):

CHER, GRIMES, JENNIFER HUDSON, NORMANI, RITA ORA, BOHAN PHOENIX, IGGY POP, SAWEETIE, ST. VINCENT, KALI UCHIS 


 


SANAT YÖNETMENİ: DIRK RUDOLPH 


MODA YÖNETMENİ: JOANNE BLADES 


KASTİNG YÖNETMENİ: PIERGIORGIO DEL MORE 


SET TASARIMI: GERARD SANTOS @LALALAND ARTISTS 


“ON THE ROAD” YOLDA (VE KAMERA ARKASINDA)...


Bryan Adams ile sohbet 


 


Sizin Pirelli Calendar’ınızın gerisindeki fikir neydi? 


Hayatın içinde bir sanatçı olarak yol alma fikrini aktarmak için yaratıcılığı kullanmaya çalıştım. Söz konusu fotoğraf ise bazı şeylerin normal olmasını istemezsiniz. Unutulmaz bir görüntü yakalamak istersiniz; ben de bunu yapmayı denedim. 


 


“On the Road” (Yolda) temasını nasıl buldunuz? 


Açıkçası çok zor olmadı çünkü 45 yıldır yollardayım. Bu fikri önerirken bir yandan da bunun daha önce yapılmış olabileceğini düşünüyordum çünkü son derece bariz bir konu. Seyahat eden müzisyenler ve lastik üreten bir şirket arasında ortak bir ilişki olabileceğini düşündüm. Bana mantıklı geldi. Pirelli de fikri çok beğendi. 


 


Turnelerin, performansların ve yolda olma deneyiminin hikayesini fotoğraflarınızla nasıl anlattığınızı açıklayabilir misiniz? 


Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü görmezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…


 


The Cal ilk kez müzik ve müzisyenler için böyle bir yaklaşımı benimsiyor. Siz de hem fotoğrafçı hem müzisyen olarak bunu uygulama açısından benzersiz bir konumdasınız. Nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? 


Her şeyi toparlayıp anladığım bir dünyayla ilişkilendirilebildiğim için memnunum. Benim için şahsen başka müzisyenlerle çalışabilmek, onların dünyalarına göz atabilmek ve neler yaptıklarını görmek gerçekten harika bir deneyimdi. Bildiğiniz gibi her şey çok değişti ve resimler müzik dünyasında yaşananların inanılmaz derecede önemli bir parçası haline geldi. Bir sanatçı şimdi nasıl temsil edilmek istediğini tek bir fotoğrafla kendi başına tamamıyla değiştirebiliyor. Yani kontrol kendisinde… o nedenle müzisyenler için hem fotoğraflar anlamında hem sanatsal açıdan ilginç zamanlardan geçiyoruz. 


 


Fotoğraflarınızın neyi iletmesini istersiniz?


İnsanların fotoğraflarda betimlediğimiz düşleri ve gerçekleri beğeneceğini umuyorum. Bunlar olabileceklerin sadece küçük bir kesiti ve maalesef her şeyi sığdırabileceğimiz kadar yer yok… Her kişinin hikayesini anlatabilmek için ayrı bir kitap gerekir. Burada her sanatçıya kısa ve ilginç bir bakış sunmaya çalıştık.


Yollardan en favori anınızı paylaşabilir misiniz?


 


Apocalypse Now (Kıyamet) filminden örnek vereyim. Bir asker ormanda olmaktan bahsediyor ve ormanda olduğu her gün evine gitmek, evinde olduğu her gün ise ormana dönmek istiyordu. Müzisyenler de biraz böyledir. Bir kere yola çıktınız mı bağımlısı olursunuz, tekrar tekrar yapmaya devam edersiniz. 


 


Turneye çıkmak sizin için ne anlama geliyor? 


Turneler gerçekten benim hayatımın bir parçası ve bunu başka nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. Başka bir aileye sahip olmak gibi ve Covid salgını nedeniyle o ailemi özlüyorum.


 


Tekrar yola çıkacağınız için heyecanlı mısınız? 


İlginç bir his. Düşünecek çok zamanım oldu. Böyle bir şeyin olabileceğini asla düşünemezdim, tüm dünyanın kapanacağı ve seyahat edemeyeceğimiz aklıma bile gelmezdi. Yeniden yola çıkacağım için heyecanlıyım ama karantina döneminden gerçekten keyif aldığımı da söylemeliyim. Ailemle harika zaman geçirdim ve kendi küçük dünyamızda kapalı kalmışken çok eğlendik. Şimdi o kapalı ortamlardan çıkmaya başlıyoruz, dünya da yavaş yavaş açılıyor. Umarım böyle devam eder .



PIRELLI TAKVİMİ: FOTOĞRAFÇILAR, ÇEKİM YERLERİ VE MODELLER


1964                Robert Freeman – Mayorka, İspanya 


Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth


1965                Brian Duffy - Monako ve Güney Fransa’da Fransız Rivierası


Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding


1966                Peter Knapp - Al Hoceima, Fas


Shirley Ann, Sue


1967                Yayımlanmadı 


1968                Harri Peccinotti - Djerba, Tunus 


Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour


1969                Harri Peccinotti - Big Sur, California


1970                Francis Giacobetti - Paradise Island, Bahamalar


Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine


1971                Francis Giacobetti - Jamaika, Büyük Antiller


Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen


1972                Sarah Moon - Villa Les Tilleuls, Paris


Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn, Barbara Trenthan


1973                Brian Duffy – Londra, İngiltere


Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate Howard, Vida, Penny Steel, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks


1974                Hans Feurer – Seyşeller, Afrika


Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux


1975-83          Yayımlanmadı 


1984                Uwe Ommer - Bahamalar, Orta Amerika


Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin


1985                Norman Parkinson - Edinburgh, İskoçya


Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry


1986                Bert Stern - Cotswolds, İngiltere 


Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara


1987                Terence Donovan - Bath, İngiltere 


Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie


1988                Barry Lategan - Londra, İngiltere 


Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker


1989                Joyce Tennyson - Polaroid Studios, New York


Lisa Whiting, Nicky Nagel, Danielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen


1990                Arthur Elgort - Seville, İspanya


Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron


1991                Clive Arrowsmith - Fransa


Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick


1992                Clive Arrowsmith - Almeria, İspanya


Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor


1993                John Claridge – Seyşeller, Afrika 


Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie


1994                Herb Ritts on Paradise Island, Bahamalar


Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss


1995                Richard Avedon - New York, ABD


Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington


1996                Peter Lindberg - El Mirage, California, ABD


Eva Herzigova, Nastassja Kinski, Kristen Mc Menamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz


1997                Richard Avedon - New York, ABD


Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy, Julia Ortiz, Nikki Uberti


1998                Bruce Weber - Miami, ABD


Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Carolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.


1999                Herb Ritts - Los Angeles, ABD


Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek


2000                Annie Leibovitz - Rhinebeck, New York, ABD


Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman


2001                Mario Testino - Napoli, İtalya


Gisele Bündchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass


2002                Peter Lindbergh - Los Angeles, ABD


Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles


2003                Bruce Weber - Cilento ve Paestum, İtalya


Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas


2004                Nick Knight - Londra, İngiltere


Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek


2005                Patrick Demarchelier - Rio de Janeiro, Brezilya


Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell


2006                Mert and Marcus - Cap d’Antibes, Fransa


Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova


2007                Inez and Vinoodh - California


Sophia Loren, Penélope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank


2008                Patrick Demarchelier – Şanghay, Çin


Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline Trentini, Gemma Ward


2009                Peter Beard - Abu Camp/Jack’s Camp, Botswana


Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono


2010                Terry Richardson - Bahia, Brezilya


Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho


2011                Karl Lagerfeld - Paris, Fransa


Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis


2012                Mario Sorrenti - Murtoli, Korsika


Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi


2013                Steve McCurry - Rio de Janeiro, Brezilya 


Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sedanoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes


2014                Milano’da Calendar’ın 50. yaşının kutlaması


1986 Calendar - Helmut Newton - Monte Carlo ve Chianti


Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado


2015                Steven Meisel - New York, ABD


Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman


2016                Annie Leibovitz - New York, ABD


Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund e Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer


2017                Peter Lindbergh - Berlin, Los Angeles, New York, Londra ve Le Touquet


Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova


2018                Tim Walker - Londra, İngiltere


Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux


2019                Albert Watson - Miami ve New York


Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika 


2020                Paolo Roversi – Paris ve Verona 


Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart, Emma Watson


2021               Yayımlanmadı 


2022               Bryan Adams - Los Angeles ve Capri


Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent, Kali Uchis ve Bryan Adams 







www.pirelli.com
https://www.facebook.com/Pirelli
https://twitter.com/Pirelli
https://instagram.com/pirelli/
Fotoğraflar: BRYAN ADAMS
2022 Pirelli Calendar’daki hikayeler ve kişilikler ile 50 yılı aşkın The Cal™ tarihi için: www.pirellicalendar.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara