Yeni Mercedes Benz Econic

 Yeni Mercedes EconicMercedes Benz, otomobil ve otobüste olduğu kadar kamyonda da birbirinden farklı modellere sahip. 
Bazı modelelri Türkiye de üretilen kamyonlardan 
Econic adındaki alçak tabanlı kent hizmet kamyonu 
yeni yüzüyle satışa sunulıyor. Türkiye de satışı ve üretimi olamayan araç, yeni Actros gibi tüm kamyon ailesiyle bütünlük içinde benzer bir tasarıma sahip.

22 model, Türkiye de yılın otomobili olmak için yarışıyor

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen 
“Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde yarışacakaday otomobiller belli oldu. TYO Seçim Komitesi tarafından belirlenen ve OGD yönetimi tarafından onaylanan aday listede 18 markadan 22 otomobil yer alıyor. Ocak 2015 – Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş “tamamen yeni” modellerin katıldığı yarışma için belirlenen aday listesinde şu otomobiller yer alıyor; ”Audi A4, BMW 7 Serisi, Fiat 500X, Fiat Egea, Ford Mondeo, Ford Mustang, Honda Jazz, Hyundai Tucson, Jaguar XE, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Mazda CX-3, Mercedes GLC, Mercedes C-Coupe, MINI Clubman, Opel Astra, Renault Talisman, Renault Kadjar, Skoda Superb, Ssangyong Tivoli, Subaru Levorg, Volvo XC90”

Renault, Avrupa’da 18 yıldır ardarda hafif ticari araç lideri.

Renault Grubu 2015 yılında global hafif ticari araç pazarında satışlarını yüzde 12,4 arttırdı ve pazardan 3,76 pay alarak bir kez daha güçlü bir performans sergiledi.
Avrupa’da yüzde 11,4 büyüyen pazarda Renault, hafif ticari araç satışları yüzde 16,9 artış kaydetti. bu da ilave 29,000 ara satışı anlamına geliyor. Bu performans 0,71 puan artış ile yüzde 15 Pazar payını yansıtıyor.

Global Türk Markaları nın Tasarımları Yurt Dışından...

Marka ve Pazarlama Yönetim Danışmanlığı şirketi Markam Sen, yönettiği markaların Marka Kimliği’nin ve tüm görsel tasarımlarının oluşturulmasında çözümü yurt dışından getirmeye karar verdi. Avustralya’lı Tasarım firması Zero 21 ile yollarını birleştirme kararı alan Markam Sen ilk olarak kendi kurumsal kimliğini yenileyerek işe başladı.

O projede Mitsubishi Pajero görev yapacak

Temsa Motorlu Araçlar, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında kullanılmak üzere Tekfen İnşaat’a 51 adet Mitsubishi Pajero teslim etti.
Temsa Motorlu Araçlar, Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan elde edilecek doğal gazı, Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden de Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için kullanılacak 51 adet Mitsubishi Pajero’yu Tekfen İnşaat’a teslim etti.

Mercedes-Benz Türk 63.055 adetle tarihinin en yüksek satışı

Mercedes-Benz Türk, 2015 yılında otobüs ve kamyon üretiminde 49 yıllık uzun ve başarılı tarihinin rekorunu kırdı,1967 yılındaki kuruluşundan bu yana toplam 964 Milyon Avro yatırım yaptı.Günümüzde 6.000’in üzerinde çalışanı olan şirket, bayi ve servis ağında 4.000 kişiye istihdam sağlıyor.2016, tüm ürün gruplarında yeni rekorlar getirecek yeni ürünlerin yılı olacak.

Yeni Renault Talisman Ödülle Başladı

31’inci Uluslararası Otomobil Festival’inin (FAI-Festival Automobile International) Paris’teki resmi ödül töreni Renult için büyük bir geceye dönüştü. Renault, aralarında Renault Talisman için ‘2015 Yılının En Güzel Otomobili’ ödülü de olmak üzere toplam üç büyük ödüle layık görüldü.

Ford Trucks, Ortadoğu yapılanmasını tamamladı

Ford’un ağır ticari araç üretim ve mühendislik merkezi Ford Otosan, global büyüme stratejisi doğrultusunda Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’ndeki bayi ağı yapılanmasını tamamladı. Ortadoğu pazarındaki iddiasını altyapı çalışmaları ile güçlendiren Ford Trucks, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından, geçtiğimiz günlerde Umman, Katar ve Bahreyn’deki bayi açılışları ile yayılımını genişletti.

Chelsea FC markasını taşıyan ilk Yokohama lastiği

Dünyanın lider otomobil üreticilerinin tercihi YOKOHAMA Lastikleri’nin, enerji verimliliğini ön planda tutarak ürettiği “BluEarth AE50” serisinin ünlü ingiliz futbol klübünün logosuyla üretilen Chelsea FC Özel Üretim lastikleri Türkiye’de bayilerde yerini aldı. Yokohama’nın, İngiltere Birinci Liginde oynayan, Chelsea FC klübünün ‘resmi forma sponsoru’ olmasının ardından piyasaya sürülen BluEarth AE-50’nin, ünlü klübün logosunu taşıyan özel üretim lastiği, takımın taraftarları ve futbolseverler için ideal bir seçenek olacak.

007'in otomobili , özel Aston Martin DB10 açık arttırmada

Aksiyon sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken James Bond’un son filmi Spectre için özel olarak üretilen Aston Martin DB10 modeli, açık artırma ile satışa sunuluyor.
 18 Şubat 2016 tarihinde İngiltere’de düzenlenecek açık artırmadan elde edilecek gelir Médecins San Frontières vakfına bağışlanacak.

Bond filmleriyle özdeşleşen ve yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden işbirliğini kutlayan lüks İngiliz markası Aston Martin, Spectre filmi için özel olarak ürettiği 10 adet DB10 modelinin sonuncusunu 18 Şubat 2016 tarihinde Londra’da düzenlenecek açık artırma ile satışa sunacak. Filmin çekimleri sırasında kullanılamaz hale gelen DB10 modellerinin sonuncusu olan aracın satışından elde edilecek gelir

Her bin kişiye düşen araç sayısı 250 adet ve bunlardan 129 tanesi binek otomobil...

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Z. Alp Gülan, 2016 yılında otomotiv sektörünün seyrini döviz kurlarının belirleyeceğini söyledi. Gülan, kurlardaki dalgalanma ve artışların otomobil fiyatlarına hemen yansıtılmasa da, uzun vadede fiyatların atmasına ve bu doğrultuda talebin daralmasına yol açtığını kaydederek “Otomotiv sektöründe kur hareketleri araç maliyetlerini en çok etkileyen faktörlerden birisi. Kurların yükselmesi ve üzerinde hem fikir olunan kritik eşiklerin aşılması, tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv pazarının gelişimi üzerinde

Yeni ortadan motorlu, dört silindirli roadster: Porsche 718 Boxster

 Yeni 718 boxterPorsche, Boxster ve Cayman’ın 2016 yılından itibaren artık 718 Boxster ve 718 Cayman olarak adlandırılacağını açıklamasından kısa bir süre sonra, 2016 model Porsche 718 Boxster’ı tanıttı. Bir önceki versiyondan 35 HP daha güçlü olan 718 Boxster, yüzde 13 daha az yakıt tüketiyor.

Yolların açık olması sizi yanıltmasın; kış lastiği önemini koruyor!

Hatalı lastik kullanımı kaza riskini 6 kat artırıyor!
Yurt genelinde soğuk ve yağışlı havaların hakim olduğu bu günlerde yer yer yolların karla kaplı olmaması sürücüleri yanıltmaması gerektiğinin altını çizen Petlas, kış mevsimi boyunca kış lastiği kullanımı büyük önem taşıdığını vurguluyor. Kış mevsiminde araç üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olmasının yanı sıra lastiklerin aynı desen ve model olması da önem arz ediyor.

Başvurular 5 Şubat’ta sona eriyor

Trafik Hayattır Platformu, üniversite öğrencilerini trafik güvenliğiyle ilgili düşünmeye ve üretmeye teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Kamu Spotu Yarışması’na katılım için geri sayım başladı.Kasım ayında başlayan ve 5 Şubat’ta sona erecek başvurular neticesinde belirlenecek senaryo, Vizontele, G.O.R.A, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ömer Faruk Sorak tarafından, senaryo/film

KIA X-MEN FİLMİNDEN İLHAM ALARAK “KIA X-CAR” ARACINI ÜRETTİ

 Kia ve X menYenilikçi tasarım denince dünya otomotiv pazarında akla gelen ilk markalardan biri olan KIA, dikkat çekici bir projeye daha imza attı. KIA, Mayıs 2016’da vizyona girecek olan X-Men serisinin yeni filminden ilham alarak özel bir Sportage modeli üretti. Reklam filminde ünlü tenisçi Rafael Nadal'ın yer aldığı araç, serinin “X-Men: Apocalypse” adlı yeni filmini ve KIA’nın 2016 Avusturalya Açık Tenis Turnuvası sponsorluğunu

Monaco’da Uluslararası Görüşmeler

lTOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile önümüzdeki dönemde yapılması planlanan uluslararası organizasyonlar ile ilgili bir dizi görüşme için Monaco’ya Monte Carlo Rallisi’ne gitti…

Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü üçüncü kez Transporter’ın

Hafif Ticari Araç sektörünün en prestijli ödülü olarak kabul edilen International Van of the Year – Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü, IVOTY Türkiye Jürisi tarafından Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven’e teslim edildi.
Geçtiğimiz Kasım ayında, Avrupa’nın önde gelen yayın kuruluşlarının editör ve yayımcılarının oluşturduğu jüri tarafından 6. nesil Volkswagen Transporter’a verilen 2016 yılının International Van of the Year (IVOTY) – Uluslararası Yılın Ticari Aracı

Mitsubishi Motors'un 2015 yılında satışları 175 bine dayandı

Avrupa'da 5. Jenerasyon Yeni Mitsubishi L200 ve Yeni Mitsubishi Outlander’ın lansmanı, Baja Portalegre 500 Yarışı, 50.000’inci Outlander PHEV'in satılması gibi önemli kilometre taşlarıyla dolu bir yılı geride bırakan Mitsubishi Motors, 2015 yılında satışlarını da artırmayı başardı.

TEMSA, 2015’te Yine Pazar Lideri

TEMSA, 2015’te tüm ürün segmentlerinde satış adetlerini yükseltmeyi başardı. 2014 yılında 1.700’ü aşan satış seviyesi elde eden TEMSA, TUİK verilerine göre 2015’te bu rakamı 2.250’ye yaklaştırdı ve %30 büyüme gerçekleştirdi. 2015 yılında 6 yeni ürünü pazarla buluşturan TEMSA, 2016 yılında ise pazara 9 yeni ürün sunacak.

Skoda Dünyada Yine 1 Milyon Satışı Yakaladı

Skoda, tüm dünyada gerçekleştirdiği satışlarla, üst üste iki yıldır rekor kırıyor. 2014 yılında dünya çapında 1 milyon barajını geçerek 1 milyon 37 bin 200 adetlik satışa ulaşan Skoda, 2015’te de bu çıtayı bir üst seviyeye çıkararak 1 milyon 55 bin 500 adetle yeni bir rekora imza attı. Markanın Türkiye’deki satışları ise 2015’te yüzde 53 artış kaydederek 22 bin 107 adet oldu.

Destebaşı Tesisleri

 agrega tesisleri yanı sıra diğer yandan madencilik sektöründe de ilerleme kat eden kuruluşların arasında40 yıldır sektörde adını sıklıkla duymuş olduğumuz Destebaşı, Fatih Destebaşının profesyonel başarısıyla birlikte bugünlere kadar da gelebilme başarısı göstermiş bulunuyor. Her geçen gün geniş kapasiteye sahip olan üretim departmanlarını daha da fazla çoğaltan özel kuruluş sektörde fark yaratmayı da en iyi

Renault, 2015 yılında Avrupa’nın en çok elektrikli otomobil satan markası oldu.

 elektrikli otombiilRenault’nun elektrikli otomobil satışları 
2015 yılında yüzde 49 artışla 23 bin 086 adede ulaştı. 
Pazar payı ise yüzde 23.6 olarak gerçekleşti.
ZOE Avrupa’nın en çok satan tam elektrikli 
otomobili oldu.Kangoo Z.E. ise 
Avrupa’nın en çok satan hafif ticari aracı.

Ken Block'un takımında yeni bir pilot!

Dünya Rallikros Şampiyonası'nda yarışacak olan Ken Block, Ford desteğindeki takım arkadaşı Norveçli Andreas Bakkerud oldu.Geçtiğimiz sezonda başarılı yarışlar çıkaran Norveçli pilot, Ford araçlar kullanan Olsberg MSE takımında mücadele etmişti.Türk yarışseverler İstanbulpark'ta Andreas Bakkerud'u izleme imkanı bulmuş ama Ken Block'u görme şansları olmamıştı.

Nissan’ın sevilen modeli Juke, “Yılın Kompakt Crossover’ı” seçildi.

 En prestijli otomobil ödüllerinden köklü MECOTY Ödülleri seremonisi Dubai’de gerçekleşti. 12 uzmandan oluşan jürinin gerçekleştirdiği üç aşamalı titiz bir oylama sürecinin ardından “Yılın Kompakt Crossover’ı” ödülünün sahibi Nissan Juke oldu. Pazara sunulduğu günden bu yana özellikle genç otomobil severler için ideal bir kompakt crossover haline gelen Juke, çekici dış görüntüsü ve artan satış rakamlarını aldığı ödülle taçlandırdı.

TOSFED’den Super Kupa

TOSFED, sezon sonunda tüm branşlarda en hızlı sporcuların eşit şartlarda kozlarını paylaşacakları 'Super Kupa'ya hazırlanıyor…

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2016 sezonunda yepyeni bir formatta düzenlenecek olan özel bir kupaya hazırlanıyor... Ralli, historic rally, pist, rallikros, tırmanma, offroad, drift branşlarında sezonun en hızlıları ile TOSFED yönetim kurulu tarafından belirlenecek olan sporcular, Süper Kupa organizasyonunda 2016 sezonunun en hızlı pilotu olabilmek için mücadele edecek...

SUPER KUPA FESTİVALDE SAHİBİNİ BULACAK
Sporcular, 21-23 Ekim tarhileri arasında İntercity İstanbul Park Pisti'nde düzenlenecek olan 'Otomobil Sporları Festivali' kapsamında TOSFED tarafından temin edilecek eşit otomobiller ile yarışacaklar.

‘Super Kupa’da yarışacak sürücüleri belirleme kriterleri, kazanana verilecek teşvik ödülleri ve yarış formatı önümüzdeki günlerde TOSFED resmi internet sitesinden açıklanacak.

Mutlu Akü’ye Enerji Verimli Endüstriyel Tesis Dalında Birincilik Ödülü

70 yıldır yenilikçi ve başarılı çalışmalarıyla Türkiye Akümülatör sektörünün lideri olan Mutlu Akü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Bu yıl 16.’sı düzenlenen “Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması” kapsamında, “Enerji Verimli Endüstriyel Tesis”(EVET) kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Geleceğin yakıt alternatifleri ve teknolojileri, İstanbul da tartışıldı

Avrupa’nın önde gelen bilim insanları ve Ar-Ge uzmanlarının katılımı ve Shell Türkiye’nin katkılarıyla, 18-19 Ocak 2016 tarihleri arasında, İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü’nde düzenlenen Yakıtlar ve Mühendislikte Yanma Konferansı’nda (Fuels, Fire and Combustion in Engineering – FCE 2016) geleceğin yakıt alternatifleri ve teknolojileri tartışıldı.

Toyota dan dikkat çekici bir proje daha..

Toyota’nın 2015 yılında başlattığı ve toplumun büyük kesimi tarafından desteklenen “Korna Çalma Huzurumu Çalma” projesi kapsamında dikkat çekici bir projeye daha imza attı. Toyota tarafından, trafiğin ve korna sesinin en yoğun bölgelerin başında gelen Mecidiyeköy’e özel billboard yerleştirildi. Bu özel billboard 24 saat boyunca bölgede çalınan korna sesini sayıyor ve ekranına canlı olarak yansıtıyor. Konulduğu ilk 24 saat içinde 5 bin 289 defa korna çalındığını tespit eden billboard, 24 Ocak

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali Sona Erdi

Türkiye’nin bu kapsamdaki ilk kış oyunları festivali olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’ nde gerçekleşti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) desteği ile Ogel Kardeşler ana sponsorluğunda Eksi 36 Derneği tarafından organize edilen

Jandarma Genel Komutanlığı’na 100 adet Mitsubishi

Temsa Motorlu Araçlar, Jandarma Genel Komutanlığı’na satışını gerçekleştirdiği 100 adet Yeni Mitsubishi L200’ü teslim etti. Jandarma Genel Komutanlığı’nın satın aldığı Yeni L200’lerin (4x4) 70 adedi sivil, 30 adedi ise Jandarma trafik aracı olarak kullanılacak.Temsa Motorlu Araçlar tarafından teslimatı yapılan Yeni L200’ler, hem şehir içinde trafikte hem de sınıfında fark yaratan offroad özellikleriyle zorlu ulaşım koşullarında Jandarma Genel Komutanlığı’nın yardımcısı olacak.

Renault, dünya genelinde satışlarını arttırdı

2015 senesinde Renault Grubu’nun global binek otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 3.3 artışla toplam 2,8 milyon araca ulaştı. Söz konusu pazar genel anlamda yüzde1,6 artış sergiledi. Grup, ardarda üçüncü yıldır satış hacmini artırarak yeni satış rekoruna imza attı. Grubun global pazar payı yüzde 3.2 düzeyinde. Renault markası dünyanın bir numaralı Fransız markası olmaya devam ederken Dacia markası yeni bir satış rekoru kırdı.

Grup, Avrupa otomotiv pazarının sahip olduğu ivmeden (+yüzde 9,4) istifade etmeye devam ediyor ve yüzde 10,1’lik pazar payına sahip olduğu bölgede satışlarını yüzde 10,2 artırarak 1 milyon 613 bin 499 araç satışına erişti. Renault Avrupa’da, aynı zamanda elektrik motorlu araç pazarının da lideri ve peş peşe 18’inci senede de hafif ticari araç pazarında lider konumda.

Avrupa dışında ise hem Rusya hem de Latin Amerika’daki ekonomik krize rağmen Grup, istikrarını korudu ve Afrika, Orta Doğu, Hindistan ve Avrasya bölgesinde rekor düzeyde pazar payı elde etti.

Renault Grubu Satış ve Pazarlama Bölüm Başkan Yardımcısı Thierry Koskas şu ifadeleri kulandı: "2015 senesi Renault Grubu’nun satışlarında bir kez daha artış kaydedilen bir yıl oldu. Ve bizler bu şekilde daha önceki satış rekorumuzu kırmış olduk. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren ekonomik koşullara rağmen sergilediğimiz büyümede istikrarlı oldu. Bu da geçmiş yıllarda sağladığımız coğrafik çeşitlilik stratejimizi doğruladı."

En İyi Kompakt SUV; İngiliz Qashqai!

 en en iyi suv ödülü onun Kompakt SUV sınıfının en iddialı otomobillerinden Nissan Qashqai üç yıl üst üste “What Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçilerek hat-trick yaptı. İngiltere’de üretilen Nissan Qashqai; yüksek verimliği, pratikliği ve çevre dostu yapısıyla ödüle layık görüldü.

DONMAMA ÖZELLİĞİNE ÇÖZÜM YENİ ANTİFRİZLİ OTO CAM SUYU

KIŞIN CAMLARIN DONMASINI ÖNLEYEN YENİ BİR SİSTEM…
Camsil Antifirizli Oto Cam Suyu 22 derece soğuklara kadar, kış aylarında cam temizleme suyunuzun donmasını önler camda oluşan buzu eritir.
Özel formülü ile camdaki çamur, sinek, yağ vb kirliliği kolayca temizler ve

Otomobili azalttı, pikabı yükseltti!

 4x4 MitsubishiSağlamlık ve konfor arayanlara Mitsubishi L200,
 ilaç oldu.Ancak otomobil 
satışlarındaki durgunluğu L200 satışıyla kapattı.Mitsubishi L200, 3.897 adetlik
 satış ve %27,2 pazar payıyla 2015 yılını pick-up segmentinin lideri olarak kapattı.
2015 yılını 3.897 adetlik satışla tamamlayan Mitsubishi

Yeni Hyundai, coupe-benzeri siluetiyle de dikkat çekiyor.

 Yeni hibrid otomobil hyundai imzasını taşıyorGüney Kore'nin otomotiv devi Hyundai, tüm zamanların en teknolojik ve en yenilikçi hibrit teknolojisine imzasını atarak IONIQ modelini gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz gün Kore’de gerçekleştirilen lansman ile tanıtılan IONIQ, Avrupa prömiyerini ise Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacak. Hyundai IONIQ, elektrikli, plug-in benzinli

Kışın kötü sürprizlere yer yok, onun için bu testi yaptırın

 Karda, soğukta yolda sağlık sorunu, kaza rsiki yaşamak istemiyorsanız bunu düşünmelisiniz! Sorunlu akü önceden uyarmaz!
Lastik ve araç bakım uzmanı Euromaster, sürücüleri akü testi konusunda uyarıyor. Euromaster’dan yapılan açıklamaya göre; kışın akü kaynaklı sorunlar yüzünden kötü sürprizlerle karşılaşmamak için test yaptırılmalı. 

Bursa'ya Yeni Bir Tesis;“İnovatif Düşünce Bizi Her Adımda Dinamik Tutuyor”

 Faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu markalar ile dünya liderleri arasında yer alan, bu alanlarda değişimi yönetmeyi ilke edinen ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, yeni pazarlara daha etkin ve hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için hayata geçirdiği yeni üretim tesislerinin açılışında adeta gövde gösterisi yaptı.

Toyota 2015'te Hibrit Satışında Yine Rekor Kırdı

 hibrit ve ulaşılabilir bir otomobilToyota’nın öncüsü olduğu hibrit otomobil satışlarındaki başarısı artarak sürüyor. Son 5 yılın düşük yakıt fiyatlarına karşın Toyota’nın 2015 yılında Avrupa’daki hibrit model satışları 209 bin adede ulaştı ve bir önceki yıla göre yüzde 17 artış gösterdi.

2015 yılında Toyota’nın Yaris Hybrid modeli, hibrit

Toyota “Hayalinizdeki Arabayı” Aktaracağınız Resimlerinizi 12 Şubat’a kadar Bekliyor!..



Hayal gücünüze güveniyor ve bu hayalinizi resme dökmek istiyorsanız Toyota’nın düzenlediği “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması” eserlerinizi bekliyor. Dünyanın 5 kıtasından binlerce çocuğun katılacağı Toyota “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması 2016’nın Türkiye ulusal yarışmasına başvurular için son tarih 12 Şubat 2016. Bu yıl 15 yaşın altındaki Türk çocuklarının beşinci kez katılacağı resim yarışmasının Türkiye’deki değerlendirmelerinde 3 ayrı kategoride (7 yaş ve altı, 8-11 yaş arası, 12-15 yaş arası) ilk 3 dereceye giren resimlerin sahipleri birbirinden değerli ödüllerin yanında Japonya’da gerçekleşecek Uluslararası Yarışma’ya katılma şansı

Lexus LC 500 ilk ödülünü aldı; EyesOn Design

Lexus'un 2016 Detroit Motor Show'da dünya prömiyerini gerçekleştirdiği LC 500 modeli, lansmanının ardından ilk ödüllerini kazandı. Fuarın en çok dikkat çeken tasarımlarına verilen EyesOn Design ödülü, Lexus'un sıra dışı görünüme sahip ve teknolojik özellikleriyle de öne çıkan LC 500'e verildi.

2015 Aralık ayında kış lastiği satış verileri geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 78 arttı

Türkiye’de araç sahipleri kış lastiği için düğmeye Ekim’de basıyor. 
Kış lastiği alımları için Ekim ayından önce harekete geçmeyen araç sahipleri, 
kışın iyice kendini hissettirdiği Aralık ayında ise lastik alımına hız veriyor.
Zorlu kış koşullarında, havaların soğuması ve artan yağışla birlikte araçlarda kış lastiği

EuroNCAP’ten Jazz’a “Sınıfının En İyisi” tacı

 Yeni Honda JazzTüm ekipman seviyelerinde Şehiriçi Aktif Fren Sistemi’ni (City Brake Active System) standart sunan yeni Honda Jazz, Kasım 2015’te EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştı. Testlerde elde ettiği puanlarla 2015 yılının tamamında sınıfında en yüksek güvenlik puanı alan Jazz, “Sınıfının En İyisi” unvanına da sahip oldu.

Renault Grubu'ndan Açıklama

Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından lider bir otomotiv üreticisinin araçlarında Defeat Device türünde bir yazılımın ortaya çıkarılmasının ardından Fransa hükümeti tarafından bağımsız bir teknik Komisyon görevlendirildi.
Bu bağımsız teknik Komisyonun amacının, Fransız otomobil üreticilerinin araçlarında benzer yazılım kullanmadıklarını doğrulamak olarak açıklandı.

Yeni Coupe; Lexus LC 500

 Yeni LC 500Japonya'nın Lüks markası Lexus’un 2012 yılında tanıttığı LF-FC konsepti, otomobil meraklıları tarafından büyük bir beğeni toplamıştı. Bu sıra dışı konseptin tanıtılmasından 4 yıl sonra ise bu tasarımdan ilham alınan yeni LC 500 lüks coupe modelinin dünya prömiyeri gerçekleştirildi. 2016 Detroit Motor Show’da

Mercedes-Benz E-Serisi otonom sürüşün ilk adımlarını atıyor

 Yeni E Klasse Mercedes-Benz, NAIAS-Detroit Otomobil Fuarı öncesi özel bir kutlamada yeni E-Serisi‘ni dünyaya tanıttı.Mercedes-Benz S-Serisi‘nin yeni sportif kardeşleri Mercedes-AMG S 65 Cabriolet ve Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet ile Detroit

Metrobüse alternatif yeni otobüs hatları

İstanbul Elektrik Tranvay ve Tünel İşletmeleri(İETT) Genel Müdürlüğü, metrobüse alternatif olarak üç yeni ‘’otobüs hattı’’ açtı. İstanbullular yeni hatlar sayesindeBeylikdüzü- Kazlıçeşme (76K), Mecidiyeköy-Avcılar Metrobüs(76M) ve Mecidiköy-Kadıköy (120M) güzergahlarında metrobüse alternatif olarak otobüsle yolculuk yapabilecek.

Audi’nin en çok satan model ailesi A4’ün, teknolojisiyle sınıfında örnek oluşturacak şekilde yeniden geliştirildi

yeni a4Yeni Audi A4, ikisi benzinli; 1.4 TFSI 150 PS ve 2.0 TFSI 252 PS quattro ve 2.0 TDI 190 PS ve yine bu motorun quattro teknolojisi ile sunulan versiyonu olmak üzere 3 motor seçeneğiyle alınabiliyor.Audi’nin tüm dünyada en çok satan modeli ünvanını taşıyan A4’ün yeni nesli satışa sunuluyor. Yeni A4, özellikle teknolojik geliştirmeleriyle yine sınıfının en iddialı modeli olma özelliğini devam ettiriyor.

Renault-Nissan İttifakı önümüzdeki dört yıllık süreçte otonom sürüş teknolojisine sahip 10’dan fazla araç lanse edecek.

Dünyanın en büyük dördüncü otomobil üreticisi Renault-Nissan, 2020 yılına kadar otonom sürüş ve internet teknolojisini takvimine aldıÖlümcül ve ciddi yaralanmalar dikkate değer biçimde azaltıldı; yeni teknolojiler otomobillerin daha da güvenli hale getirilmesine yardımcı olacakİttifak, internet teknolojisi konusunda dünya çapında yeni yönetici istihdamı gerçekleştirdiGlobal otomobil grubu 2020 yılına kadar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin’de otonom sürüş özelliklerine sahip bir dizi otomobil lanse edeceğini teyit etti. 

Türkiye’de Yılın Otomobili (TYO)

 Otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD, “Türkiye’de Yılın Otomobili”ni (TYO) seçecek.TYO Seçim Komitesi’nin belirlediği ve OGD Yönetimi ile üyelerinin onayladığı kriterler doğrultusunda ilk yarışmaya, Ocak 2015 – Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş “tamamen yeni” modeller katılacak. İki aşamalı seçim sonrasında birinci seçilen otomobil, Nisan ayında düzenlenecek gala gecesinde kamuoyuna açıklanacak.

Hayalinizdeki arabayı tasarlayın!

 hayal ve arabaIşık Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Otomotiv Tasarımı Sertifika programlarının yeni dönem kayıtları başladı... Artık sadece güzel arabalara binmek ya da hayalini kurmakla yetinmeyin, kendiniz araba tasarlayın. Günümüzün en gözde

Otomobilli “Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 19 dalda ödül verildi.

Türk otomotiv sektörünün 48 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) Satış ve İletişim dalında başarılı marka ve çalışmalarını ödüllendirmek için düzenlediği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri” altıncı yılında unutulmaz bir finale sahne oldu.

Otomotivin Gladyatörleri buluştu

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin sektörel büyümeye ivme katmak amacıyla BASF’nin katkılarıyla düzenlediği Gladyatör Ödülleri’nin altıncısı gerçekleştirildi. Four Seasons Bosphorus Otel’de 7 Ocak akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde BASF Türk CEO’su Buğra Kavuncu bir ödül verdi.

2015 yılı üretimde 1 milyon 359 bin adetle kapanırken, ihracat da 992 bin adede ulaştı.

Türkiye de Otomotiv Sanayinin son durumu değerlendirilldi.. OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen “Son yıllarda kapasite ve yeni ürün yatırımlarına hızla devam eden sanayimiz üretimde çok önemli büyüme elde ederek tarihi bir rekora imza attı. Üretilen her 100 aracın 73 adedini yurt dışına göndererek ihracat rekorunu da kırmış oldu. AB pazarlarındaki büyüme, sanayimizin üretim ve ihracat rakamlarına pozitif katkı sağladı. İhracatımız adet bazında yüzde 12 oranında artış gösterdi ve Euro-Dolar paritesindeki gerileme nedeniyle tutarsal olarak Dolar bazında yüzde 5 gerilerken, Euro bazında ise yüzde 14 arttı. Otomotiv Sanayii, Türkiye’nin toplam

Aküler soğuk kış günlerine hazır mı?

tekonoloji Akülerin performansını etkileyen soğuk kış günlerinde, araç kullanıcılarının akü ve araç elektrik sisteminin bakımını gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor.

Sektörün öncü markalarından İnci Akü, EAS Akü ve Hugel Akü’yü araç kullanıcıları ile buluşturan İnci GS Yuasa A.Ş., kışın soğuk hava koşullarında akü ve araç elektrik sistemi bakımının önemini araç kullanıcılarının dikkatine sunuyor. Yaz aylarında sıcaklık

Bosch ‘Simply.Connected’ Otomob,lde rahatlığı ve güvenliği artıran akıllı çözümler

Bosch CEO'su Denner: "Akıllı çözümler aracılığıyla insanların yaşamlarını daha iyi ve daha kolay bir hale getirmek istiyoruz."Bosch, etki alanları arası çözümler sunuyor ve mobiliteyi enerji, bina ve sanayi teknolojilerine bağlıyor.

Beşler Group 80 adet Mercedes-Benz çekiciyi teslim aldı

15 yıllık işbirliklerini yeni bir anlaşma ile taçlandıran Mercedes-Benz Türk ve Beşler Group 80 adet Mercedes-Benz Axor 1840 LS’in teslimatını Koluman Motorlu Araçlar Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde bir araya gelerek kutladılar. 
Filosunun tamamı Mercedes-Benz araçlarından oluşan Beşler Group yönetimi, teslim alınan 80 aracın Beşler Group ürünlerinin hem Türkiye içerisinde dağıtımını sağlayacaklarını, hem de Avrupa, Uzakdoğu, Ortadoğu, Amerika ve Afrika'daki yaklaşık 100 ülkeye yapılan ihracatta kullanacaklarını duyurdu.  

TOYOTA 50 BİN 937 ADETLE KENDİ SATIŞ REKORUNU KIRDI

Toyota, Türkiye pazarına girdiği tarihten bu yana en yüksek satış adedine 2015 yılında ulaştı. Türkiye'de bugüne kadar bir yılda en fazla 40 bin 59 adetlik satış gerçekleştiren Toyota, 2015 yılında 50 bin 937 adetlik satışıyla kendi satış rekorunu kırmış oldu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ilk hedef olarak belirledikleri, Türkiye’de 50 bini aşan satış adedine 2015 yılında ulaştıklarını belirterek “Yenilenen modellerimizin büyük katkısı ile belirlediğimiz bu hedefi yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

TOYOTA PROJELERİNE ODD GLADYATÖRLER YARIŞMASINDAN 2 BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

 Toyota, Türkiye otomotiv sektörünün 48 markasını aynı çatı altında buluşturan “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri” yarışmasında 2 birincilik kazandı. Toyota, bu yıl 6’ncı kez düzenlenen yarışmanın Yılın PR/Etkinlik Uygulaması kategorisinde “Toyota Hybrid Lezzetler” ve Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi kategorisinde de “Toyota Korna Çalma Huzurumu Çalma” projesi ile birinciliğe layık görüldü.

Bosch Car Service’den Kurumsal Müşterilere Özel Avantajlı Çözümler

Dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service, filo firmalarına uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet garantisiyle çözüm ortaklığı sunuyor. Bosch Car Service’in Türkiye genelinde yaygın servis ağı sayesinde, filo araçlarının bakım-onarımı istenilen şehirde gerçekleşebiliyor. En önemlisi, Bosch Car Service’lerde yapılan bakımlarda araçların üretici garantisi bozulmuyor.*

KAR KIŞ DİNLEMEDEN OYUNA DEVAM

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15-17 Ocak 2016 
 Türkiye’nin bu kapsamdaki ilk kış oyunları festivali olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’ nde gerçekleşecek.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) desteği ile Eksi36 Derneği tarafından organize edilen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15 Ocak 2016, Cuma günü başlıyor. 2013 yılından beri yaz aylarında düzenlenen festival, ilk defa düzenleneceği kış mevsiminde ivmesini karda aklınıza gelecek her

Önce hipnoz sonra direksiyon

Araba sürme korkunuzu hipnozla yenin
Şayet araba sürmeyle ilgili bir probleminiz varsa, emin olun ki bu konuda yalnız değilsiniz. Araba sürme korkusu birçok insanın günlük hayatını önemli açılardan olumsuz etkileyen bir problem. Arabalarla ve araba sürmeyle ilgili çok farklı korku çeşitleri var, fakat bunların hepsi tedavi edilebilir korkular. Araba sürme korkunuzdan sonsuza dek kurtulmanız mümkün.

Vantage S ve N400’den esintiler

 el işçişiği ve aston martinGerçek ustaların elinden çıkma işçiliği, ikonik stili, heyecan verici performansı ve özgünlüğü bir arada sunan yeni Aston Martin Vantage serisi, spor otomobil tutkunlarıyla buluşuyor.Ödüllü dış tasarımıyla daha hızlı ve yüksek kontrol sağlayan Aston Martin Vantage serisinin tüm araçlarına dünya ile aynı anda Aston

Nissan, Hewlett Packard Enterprise ve Siemens işbirliği...

Nissan Motor Co. Ltd.,Hewlett Packard Enterprise ve Siemens AG, otomotiv endüstrisinin ilk gelecek nesil araç tasarım altyapısını geliştirdiklerini duyurdu. Sanallaştırılmış masaüstü teknolojisini baz alan grafik işlemcisini kullanan sistem sayesinde, mühendisler sunucular üzerindeki sanal 3D CAD çalışma istasyonuna erişebiliyor. Nissan bu teknolojiyi kullanarak en güncel verilerin, dünya genelindeki geliştirme ekipleri tarafından her an ulaşılmasına olanak tanıyor. Bu durum üretkenlik ve kullanışlılıkla birlikte maliyet verimliliği sağlıyor ve risk yönetimini de iyileştiriyor.

Bu Blogda Ara