2012'DE CHEVROLET , TÜRKiYE ve AVRUPA'DA NE YAPTI!

Chevrolet, yeni modelleriyle satışlarını artıırırken 
 Aveo Sedan Satışlarıyla da Türkiye, Avrupa birincisi oldu.Dikkat çekici olan,
  özellikle kriz içinde olan Avrupa'da Chevy satışlarının artması..

  • Euro NCAP tarafından kendi segmentinde "Sınıfının En Güvenli Otomobili" seçilen Yeni Chevrolet Aveo, 2012 yılında Türkiye’yi toplamda 9 bin 857 adetlik satış rakamıyla Avrupa’nın 1 numarası yaptı. Bu başarılı satış rakamı Türkiye’yi
  •  global pazarda 140 ülke arasından 9. sıraya yükseltti.
  • Chevrolet Aveo 54 bin 850 adetlik satış rakamına ulaşarak Avrupa'da en çok satılan Chevrolet modeli oldu.
  • Aveo dünyada en çok satışı Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdi. 81 bin 247 adetlik satış ile ABD satışlarının lokomotifi konumuna geldi.
  • Chevrolet Türkiye, Batı ve Orta Avrupa'daki Pazar payını yüzde 1,28 artırarak Avrupa dördüncülüğünü elde etti. Ayrıca Chevrolet, en etkin olduğu ilk on pazardan yedisinde de pazar payını artırdı.



  • Chevrolet'nin Batı ve Orta Avrupa'da en fazla satılan modeli, 54.850 adet ile Chevrolet Aveo oldu. Aveo Amerika’daki başarısından sonra Türkiye’de de büyük ilgi gördü. Türkiye Avrupa satışlarında 1 numara olurken, dünyada 140 ülke içinde 9. Sırada yer aldı. Mini otomobil Chevrolet Spark, 47.640 adet satılarak segmentinde yüzde dörtlük bir pay elde etti. Öte yandan şimdi aynı zamanda popüler sedan, hatchback ve wagon gövde tipi seçenekleriyle de satışa sunulan Chevrolet Cruze ise 40.550 adet satıldı. Böylelikle Chevrolet, dört kapılı araç segmentinde yüzde yedilik bir pay elde etti. Chevrolet'nin dünya çapında en çok satan modeli olan Chevrolet Cruze ise 2009'daki lansmanından bu yana 1.9 milyondan fazla satıldı.

    Ayrıca her ikisi de yedi koltuklu araçlar olan Chevrolet Captiva ve Chevrolet Orlando da yüksek talep görmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Batı ve Orta Avrupa'da Captiva 23.620 adet (Chevrolet Türkiye Tüm Avrupa Captiva satışlarının %15,35’ ini gerçekleştirmitir.), Orlando ise 23.270 adet satıldı. ABD'de segmentinde lider olan ikonik spor otomobil Camaro ise, Avrupa'daki ilk yılında 2.160 adet satıldı.

    Chevrolet 2012'de aynı zamanda 541.760 araç ile Avrupa'nın tamamında da rekor bir satış adedine ulaştı ve yüzde 2.89 ile yine rekor bir pazar payı elde etti.

    Chevrolet 2012'de Batı ve Orta Avrupa'da 194.650 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Böylelikle toplam araç pazarında yüzde 1,28 paya sahip olan Chevrolet, bugüne kadarki en yüksek pazar payına ulaşmış oldu.

    Chevrolet Avrupa Başkanı ve Genel Müdürü Susan Docherty konuyla ilgili olarak: "2012'de, Avrupa'daki zorlu pazar koşullarına rağmen, üst üste dördüncü yılda da pazar payımızı artırdık ve sektörün geneline kıyasla yine daha yüksek bir perakende satış payı elde etmeyi başardık. Yeni küçük SUV Chevrolet Trax, yenilenen Spark ve Captiva ve satış bayiliklerine bu yıl gelen yeni Corvette Stingray modellerimiz göz önünde bulundurulduğunda, 2013 yılı daha da büyümemiz için heyecan verici olanaklar sunuyor" dedi.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Bu Blogda Ara