HATTAT TRAKTÖR’LER 5 KITADA 40'DAN FAZLA ÜLKEDE

Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, Afrika’ya özel  imal ettiği traktör ile Afrika pazarındaki büyümesini sürdürüyor. 2012'de, Sudan’la üç bin adetlik traktör satış anlaşması imzalayan Hattat Traktör, Sudan’a özel ürettiği traktörlerin ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.
Traktörler, Valtra'nında dahil olduğu holdingin Massey
Ferguson markasını çağrıştırıyor. Daha doğrusu eski  MF 240 Serisinin tasarımı kullanılmış. Bilindiği giibi, bir kaç yıl önce de Massey Ferguson'un mdern traktörlerindne üretip ihraç etmişti!
Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım, ihracat liderliğindeki iddiasını sürdürüyor. Avrupa’dan Latin Amerika’ya, Asya’dan Ortadoğu’ya 5 kıtada 40’dan fazla ülkeye yaptığı ihracat ile ihracat şampiyonu olan Hattat Tarım, Sudan ile gerçekleştirdiği 3 bin adetlik traktör satış anlaşması ile geçen yıl ihracatta yakaladığı başarılı yükselişi, bu yıl da sürdürüyor.
 
Hattat Holding Başkan Yardımcısı( Hattat Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı ) İbrahim Hattat, traktörde yerli marka olarak ihracat şampiyonu olduklarını belirterek, "Hattat markası ile Tunus, Cezayir,  ve Senegal’den sonra Sudan ile gerçekleştirdiğimiz 3 bin adetlik traktör satışı ile Afrika pazarındaki ihracat bağlantılarımızı arttırıyoruz. Aralık ayında imzaladığımız anlaşma ile 5 ay gibi kısa bir sürede Sudan’a özel olarak tasarladığımız traktörlerin üretimini gerçekleştirdik ve 3 bin adetlik siparişin ilk sevkiyatını bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. ”  Polanya ‘dan sonra en büyük ihracat bağlantımızı Sudan ile yaptık . 2 sene içerinde yıllık üretimimizi 10.000 traktöre çıkartmayı planlıyoruz. Hattat Traktör önümüzdeki yıl uçacak’’ dedi.
 
Hattat Traktör’ün Afrika pazarındaki bu hızlı büyümesinin sebebini Afrikalı çiftçiler için daha basit ve kolay kullanılabilir yeni traktör modelleri geliştirmelerine bağlayan İbrahim Hattat, “Sudan ile ön anlaşmamızı Aralık 2012’de yaptık, yeni traktör modelimizin ortaya çıkması ve ilk ihracatımızı gerçekleştirmemiz 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Başta Hattat 290 modelimiz olmak üzere birçok model traktörümüzü Sudan’a göndereceğiz. 
 
Türk markası olarak birçok firma dünya genelinde ciddi ihracat yapıyor ama yerli bir marka olarak bu sektörde Türkiye'de en fazla ihracatı gerçekleştiren firmayız. Sudan ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile ihracat yaptığımız ülke sayısını 40’ ın üzerine yükselttik. Geliştireceğimiz kullanımı kolay, ergonomik, yakıt tasarrufuna sahip yeni traktör modelimizle gelişmekte olan ülkelerdeki pazarlardaki payımızı arttıracağız, Irak başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu’daki ülkelere daha fazla satış imkanımız olacak.” dedi.
 

Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimi gerçekleştiren Hattat Tarım, 2007’de de kendi ismi ile Hattat Traktör markasının üretimini başlattı. Otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapabilen 20 bin kapasiteli fabrikada, 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar tüm opsiyonları ile birlikte 209 model traktör üretiliyor. 
 

HATTAT TARIM MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hattat Holding bünyesinde 1998 yılında bir pazarlama şirketi olarak kurulan Hattat Tarım Makineleri A.Ş, 2007 yılında traktör üretimine başlamış, 5 yılda Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermaye, yan sanayi ve altyapı ile traktör üreten ve sektöründe ihracat lideri durumuna gelmiştir. Hattat Tarım, yurt içinde Hattat, Valtra ve Ferrari markaları ile çiftçilere ulaşmayı sürdürmektedir. 2009 yılından bu yana ihracat yapanHattat Traktör, Avrupa’ya Hattat, HTT ve Pol-Mot marka traktörlerin satışını yapmaktadır. Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimini gerçekleştiren Hattat Tarım, otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak yıllık 20 bin üretim kapasitesi bulunan fabrikasında, 5000’den fazla kişiye istihdam sağlamakla birlikte 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar toplam 209 model traktör üretmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara