Nissan Qashqai’den akıllı çözümler

 NissanNissan Qashqai, tasarımı, konfordan ve hacimden ödün vermeyen kompakt ölçüleri, motor ve şanzıman seçenekleri ile crossover segmentine ilham verdi. 2007 yılından bugüne kadar dünya çapında 2 milyonun üzerinde satış başarısı gerçekleştiren Qashqai, Türkiye’de ise 45 binin üzerinde
tüketicinin tercihi ile segmentinin tartışmasız lideri oldu. Crossover segmentinin standartlarını yeniden belirleyen yeni nesil Qashqai ile ilk jenerasyonun başarısını daha da yukarı çıkarmayı hedefleyen Nissan, Avrupa’dan sonra Türkiye’de de yeni Qashqai’yi satışa sundu. 
Premium teknoloji, ikinci nesil crossover dizaynı ve gelişmiş dinamikler, yeni Nissan Qashqai’nin omurgasını oluşturuyor. Nissan crossover ailesinin DNA’sını taşıyan yeni Qashqai, cesur ve sportif görünüşü ile mevcut modele göre 20 mm daha geniş, 47 mm daha uzun ve 15 mm daha alçak olarak tasarlandı. Yüksekliği 15 mm azalmasına rağmen, ön ve arka baş mesafesi 10 mm artırılarak hakim sürüş pozisyonu korundu.
İkonik V-motion ızgaranın gelecekteki tüm modellerde görülecek geliştirilmiş şekli, kaputun üzerinden omuza kadar uzanarak daha sportif bir görünüme katkıda bulunuyor. Gösterişli ön tampon ve tekerleklere doğru uzanan çamurluklarla Qashqai daha güvenli bir görünüm sergiliyor; bazı modellerde sunulan 19 inç jantlarla yolda daha da güçlü bir duruş elde ediliyor. Üstün kaliteli detaylara sahip bumerang LED farlar ve arkadaki stoplar, Qashqai’nin tasarımına hem gündüz hem de gece farklı bir görsellik katıyor.

Üstün verimliliğe sahip gelişmiş benzinli ve dizel motor seçenekleri sunan yeni nesil Qashqai, hangi şanzıman seçeneği tercih edilirse edilsin sürücülerin beklentilerinin ötesine geçiyor. Seride biri benzinli, ikisi dizel olmak üzere üç motorun yanı sıra iki ve ya dört çeker seçeneği yer alıyor.
Nissan Qashqai’den akıllı çözümler


Yeni Nissan Qashqai'nin LED farları daha beyaz ve canlı ışık üretirken, Xenon farlara göre %50 daha az enerji tüketiyor. İkinci nesil Qashqai’nin görünen özelliklerinin yanı sıra, kanatlı spoiler ve araç altının düzleştirilmesi ile bir aile otomobilinde gelişmiş aerodinamik özellikler sunuyor. Bu sayede aracın hava sürtünme katsayısı ve yakıt tüketimi düşürülerek, CO salınımı azaltılmış ve yüksek hızlarda aracın yol tutuşu daha da geliştirilmiş. Qashqai’de ilk kez kullanılan bir başka yenilik ise, Aktif Aerodinamik Kontrol Sistemi. Bu gelişmiş teknoloji, ihtiyaç halinde radyatöre gelen hava akımını kapatarak Qashqai’nin aerodinamik etkinliğini maksimize ediyor. Hız saatte 30 kilometrenin üstüne çıktığında Aktif Aerodinamik Kontrol Sistemi otomatik olarak kapanıyor ve ancak sensörler motorun soğuması gerektiğini algıladığında açılıyor.
Yeni Nissan Qashqai, sınıfının en gelişmiş teknolojilerini sunuyor
Nissan Qashqai’de sunulan gelişmiş teknolojik özelliklerin oluşturduğu sürücü destek sistemleri güvenliğin yanı sıra kullanıcı için ilave faydalar sağlıyor. Yeni Nissan Qashqai’de sunulan teknolojik ve güvenlik özellikleri;
Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem
Araç içi radar sistemi ile aracın ön kısmını tarayan sistem, ön kısımda bulunan araç ya da cisim ile olan mesafeyi korumayı sağlıyor.
Yorgunluk Algılama Sistemi
Sürücünün sürüş dinamiklerini takip eden sistemi ile direksiyon hareketlerinde dikkat dağınıklığını tespit ederse, yol bilgisayarı ekranında çıkan uyarı ile sürücünün ara vermesini öneriyor.
Trafik İşareti Tanıma Sistemi
Daha güvenli ve kurallar çerçevesinde araç kullanmasına destek amacıyla, aracın ön kısmında bulunan kamera trafik hız limiti işaretlerini okuyarak sürücüye iletiyor.
Şerit Takip Uyarı Sistemi
Aracın istem dışı şeritten ayrılması durumunda sürücünün sesli olarak uyarılmasını sağlıyor.
Kör Nokta Uyarı Sistemi
Çevre görüş sisteminde yer alan arka kamera, aracın iki yanındaki kör noktada kalan bölgeyi tarayarak yan aynalarda ışıklı bir uyarı veriyor.
Hareketli Nesne Algılama Sistemi
Ön ve arka park sensörleri manevra sırasında sürücüye hem sesli hem de görsel olarak uyarı sağlıyor.
Otomatik Uzun Far Asistanı
Sistem, her türlü sürüş koşulunda olabilecek maksimum ışık gücünü sağlamak adına farları optimize ediyor.
Sürüş Kontrol Sistemi
ESP sisteminin ileri düzeyli çekiş kaybını önlemek üzere devrede olmasına ek olarak, düşük hızda ve düşük güç ihtiyacında Aktif Yol Kontrolü’nün her bir tekere fren uygulaması ile aracın dönemeçlerde, sürücü kontrolüne müdahale etmeden, en iyi performansı göstermesini sağlıyor.
Akıllı Park Asistanı ve Çevre Görüş Sistemi
Yeni Nissan Qashqai, park alanının uygunluğunu otomatik olarak ölçüyor.
Yeni Nissan Connect
7 inç ekrana sahip yeni Nissan Connect, yeni Nissan Qashqai’nin diğer bir üstün özelliği olarak sürücünün kullanımına sunuluyor.
Aktif Sürüş Kontrolü
Aracın engebeli zeminlerde tüm yolcuların sürüş konforunu en üst düzeyde tutmak adına, düşük düzeyde frenleme gücü ile aracın daha sabit kalmasını sağlıyor.
Aktif Motor Freni
Xtronic şanzımanın gücünü ve kontrol edilebilirliğini kullanarak dönemeçlerde araca belirli oranda motor freni uyguluyor.
Aktif Yol Kontrolü
Aracın davranışını ve ilerlemekte olduğu yolu izleyip, hafif fren yaparak en iyi çekişi sağlayarak savrulmayı önlüyor.
Yokuş Kalkış Destek Sistemi
Rahat bir kalkış sağlamak için arabanın ESP sistemiyle birlikte çalışıyor. Yokuşta dört tekerleğe birden fren uygulanarak araba iki üç saniye sabit kalıyor. Araç hareket etmeye başladığında frenler bırakılıyor.
Benzinli ve 2 farklı dizel motor seçeneği ile yeni nesil Qashqai serisi beklentilerin ötesinde
Yeni Qashqai’nin 1.2 litre benzinli motor seçeneği altı vitesli manuel şanzımanla sunularak, gelişmiş turbo şarjlı motor 115PS (85kW) güç ve 190Nm tork sağlıyor. Mütevazı ölçülerine rağmen 1.2 litre motor güçlü ve önceki 1.6 litre motora göre daha hızlı ivme ve esneklik sunuyor. Ağırlığının daha az olması ve daha etkin yakıt tüketimiyle çalışması, aynı zamanda başlangıç seviyesindeki benzinli Qashqai’nin yerini aldığı önceki modele göre daha çevreci ve ekonomik olması anlamına geliyor. 1.2 DIG-T motorun CO emisyonu 129g/km (önceki 1.6-litre benzinli modelden 10g/km daha az) ve yakıt tüketim değeri 5.6 l/100km (önceki 1.6-litreye göre 0.6 l/100 gelişme).

1.5 litre dizel motor seçeneği, geçirdiği evrim sonucu 99 g/km’lik CO emisyonuyla bir Qashqai’de sunulan en çevreci ve en etkin yakıt tüketimli motora dönüştü. Ciddi bir mühendislik programı sonucu 1.5 litre dCi motor, tork değerindeki 20Nm’lik artış sayesinde sürüş anında daha fazla esneklik sunuyor. Motorun içinde yapılan önemli değişiklikler sonucu daha sessiz çalışma ve titreşimde azalma elde edildi. Üst tork çubuğunun kaldırılması sayesinde sese neden olan bir özellik elimine edilirken, yeni ve hafif komponentlerle motorun toplam ağırlığı azaltıldı. Yakıt tüketimi açısından 1.5 dCi, 3.8 l/100km’lik AB kombine yakıt tüketimi değeriyle crossover segmentinde yeni bir standart belirliyor.

1.6 litre dizel motor seçeneği ise, Qashqai dizel serisinin en üst modeli olarak konumlandırılıyor. 1.6 dCi iki ve dört çeker seçenekleriyle sunuluyor. Alliance ortağı Renault ile birlikte geliştirilen 130PS (96kW) motor, segmentindeki en gelişmiş dizel motorlardan biri olup yakıt tüketimini minimize etmek ve CO emisyonunu azaltmak üzere tasarlanmış çeşitli teknik yenilikleri içeriyor. İki çekerli manuel seçenekte 1.6 dCi’nin COemisyonu 115g/km ve AB ortalama yakıt tüketimi değeri 4.4 l/100km. İkinci nesil Qashqai için özel olarak geliştirilen yeni Xtronic şanzıman versiyonunda emisyon 119g/km ve tüketim 4.6 l/100km iken, dört çeker manuel seçenekte ise sırasıyla 129g/km ve 4.9 l/100km değerleri sağlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara