Tüm taşıtlara ve savaş uçaklarına lastik üretiyor

 petlas türkiyenin lastiğiDünya üzerinde yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren Petlas, “Türkiye’nin Lastiği” sloganıylasürdürdüğü çalışmalarında, ülkemizin en büyük 109. şirketi olarak büyükbir başarıya imza attı. İstanbul Sanayi Odası tarafından sanayi kuruluşlarının2013 verilerinin değerlendirildiği rapora göre Petlas, öncekiyıllara oranla yükselişini bir kez daha sürdürmüş oldu.

İstanbul Sanayi Odası’nın, ilk defa 1968 yılında “100 Büyük Sanayi Kuruluşu”olarak başlattığı ve kendini geliştirerek kırk beş yıldır sürdürülen“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” çalışması, sanayinin hiçbiryerde bulunmayan gerçek röntgenini çekmeyi hedefliyor. Bunun içinde sanayi sektörü şirketlerini temel alıyor ve sıralamada temel kıstas olarak üretimden satış rakamlarını görüyor. Yani sonuçlar, kuruluşlarınkendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsıyor.
2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde yer alan ve 350 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikada üretimlerini gerçekleştiren Petlas,her türlü kara taşıtı lastiğinin yanı sıra savaş uçağı lastiği de üretiyor.Yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Petlas, üretim hacmini her gün biradım öteye taşımanın heyecanı içerisinde İSO 500 listesinde aldığı busonucu çok önemsiyor. Sermayesi ve yatırımlarıyla adından sıkça sözettiren lastik devi Petlas, her mevsim ve her koşul için lastik üreterekAR-GE’ye de ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. Petlas, son tüketicinin isteklerine cevap verebilmek için saha çalışmalarıyaparak ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor.
Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayesine sahip ilk ve tek markası olan Petlas,daha büyük adımlar atarak ciddi yatırımlara hazırlanıyor. Ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan Petlas, Avrupastandartlarının üstünde bir hizmet ağı oluşturmak ve tüketiciyesorunsuz hizmet vermek için ciddi bir çalışma programı yürütüyor.
Kurulduğu günden bu yana, işgücü istihdamı konusunda ülkemizin önde gelen kuruluşlarındanbiri olan Petlas, 2700’e yakın çalışanına ve çalışma ortamına verdiği önem ileülkemiz sanayi sektörüne örnek olma özelliğini taşıyor.
Dünyanın dört bir yanına geniş ihracat yelpazesi ile uluslararası pazarlardaelde ettiği bilgi birikimini, yeni yöntemler ile birleştirerekpazar payını sürekli arttıran Petlas, 2014 yılında hedefini daha dabüyüterek dünya sıralamasına girmeyi planlıyor. Geçtiğimiz günlerdeTürkiye ihracatının çatı örgütü olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)2013 yılı ihracat raporlarına göre, 60 bin ihracatçı firma arasından ilk100 firma içine giren Petlas, 73. sırada yer alarak kalitesini ve güvenilirliğinide kullanıcılarına bir kez daha göstermiş oldu. Yapmış olduğuyatırımlar ve sürdürdüğü AR-GE çalışmalarıyla devamlı iyileştirmepolitikasını kendine misyon edinen Petlas, başarılarının devamı için var gücüyle çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara