Perde Kaynaşlı’da Kapandı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası final yarışı olan Kaynaşlı Tırmanma, 27 sporcunun katılımı ile geride kaldı. Porsche 997 GT3 ile Ümit Ülkü günün en hızlı ismi olduğu organizasyon yerel halkın yoğun ilgisine sahne oldu…
2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. ve son ayağı, Düzce Valiliği katkıları, Spor Toto, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi destekleri ile 29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından Düzce'de düzenlendi.

29 Ağustos Cumartesi günü Düzce Valiliği önünden verilen seramonik startla başlayan organizasyon, ilk kez otomobil sporları ile tanışan yerel halktan büyük ilgi gördü. Kaynaşlı’yı Topuk Yaylası’na bağlayan 6 km. uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden koşulan yarışta, Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinden 4 ayrı kategoride 27 sporcu mücadele etti.
Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile yarışan Bursalı sporcu Burak Başlık birinciliğe uzanırken, O’nu yine benzer bir otomobille Ülkü Motorsport adına yarışan bir diğer Bursalı sporcu Engin Apaydın izledi. Nissan Micra ile İstanbul’dan Gürkal Menderes de üçüncü olarak Kategori 1’de podyumu oluşturan bir diğer isim oldu.
Kategori 2’de Ülkü Motorspor adına Fiat Punto S1600 ile yarışan İzmir’den Galip Atar bu sezon ikinci birinciliğini Kaynaşlı’da kazanmayı başarırken, Renault Clio Williams ile Bursalı genç sporcu Semih Erkal bu kategoriyi ikinci sırada tamamladı. 6 sporcunun katılımına sahne olan Kategori 2’de üçüncülüğü Opel Astra GSI ile Ankaralı sporcu Cem Şit elde etti.
Kategori 3’de Bursalı Honda Civic Type-R pilotu İsmet Toktaş, Ülkü Motorsport adına mücadele ettiği Kaynaşlı parkurundan birincilikle ayrılmayı başardı. Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurt Renault Clio Sport ile ikinciliğin sahibi olurken, Ankaralı bir diğer isim Yazvuzhan Cabbaroğlu Subaru Impreza WRX ile üçüncülüğün sahibi oldu.
Kategori 4’te ise, geçen yılın şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile 3:54.192’lik zamanı ile günün en hızlı çıkışını kaydetti ve aynı zamanda bir kez daha kategorisini kazanmayı başardı. Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarışan Hakan Yuva’nın ikinci sırada tamamladığı bu kategoride, pist yarışlarının tecrübeli ismiBilal Saygılı Porsche 991 GT3 ile kariyerinin ilk tırmanma yarışını üçüncülükle noktaladı.
Yarışın mahalli klasman birinciliğini Porsche 997 GT3 ile İzmir’den Ahmet Mutlubaş, Eskişehirli sürücüler klasmanını Fiat Palio ile Dağhan Yavuz ve Kadın Pilotlar birinciliğini de İzmir’den Opel Astra GSI ile Berna Şensoy elde etti.
Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun final yarışının ardından Kategori 1’de Burak Başlık, Kategori 2’deGalip Atar, Kategori 3’de Refik Bozkurt ve Kategori 4’te de Ümit Ülkü Türkiye Şampiyonluğu kazanan isimler oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara