İlk motosiklet markalarından Indian, artık Türkiye'de

 İndian Türkiye deAmerika’nın ilk motosiklet markası Indian; Midsize, Cruiser, Bagger ve Touring kategorilerinde 7 modelini Eurasia Moto Bike Expo’da motosiklet tutkunlarının beğenisine sundu. İlk modeli 1901’de üretilen Indian, dünyada üretilen ilk 3 motosiklet markasından biri olma özelliğine sahip. Türkiye’ye Uniteks Motor tarafından getirilen 114 yıllık markanın tüm modelleri 28 Şubat’a kadar sergilenmeye devam edecek.
Dünyada üretilen ilk motosiklet markalarından Indian, artık Türkiye yollarında da boy gösterecek. Amerika kıtasında ünü yayıldıktan hemen sonra Avrupa kıtasını da saran Indian çılgınlığı, kısa sürede Ortadoğu ve Asya Pasifik kıtası ülkelerine de sıçradı. İzmirli Uniteks Motor tarafından büyük çaba sarf edilerek Türkiye’ye getirilen Indian; modellerini ilk kez İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Eurasia Moto Bike Expo’da sergiliyor.
Amerikan firması Polaris Grubu bünyesindeki Indian’ın Türkiye ile birlikte satıldığı ülke sayısı 36’ya ulaştı. Marka, Eurasia Moto Bike Expo’da 4 farklı kategoride 7 model sergiliyor. Indian; Midsize, Cruiser, Bagger ve Touring kategorilerinde 2016 model ScoutSixty ve Chief Dark Horse’un yanı sıra Scout, Chief Classic, ChiefVintage, Chieftain ve Roadmaster modellerini ilk kez görücüye çıkardı.

Fiyatlar 19 bin 436 USD’den başlıyor
Indian’ın fuarda sergilediği modellerin fiyatı ise 19 bin 436 dolar ile 56 bin 500 USD arasında değişiyor. Motosiklet kullanmaya yeni başlayanların gözdesi olmaya aday 2016 model Scout Sixty’nin liste fiyatı 19.436 USD, en üst segmentteki Roadmaster’ın fiyatı ise 56.500 USD olarak belirlendi.

Uniteks Motor Genel Müdürü Canan Fidan fuar ile ilgili “Fuarın bu denli canlı olması sektör açısından çok önemli. Indian gibi uluslararası markayı Türkiye’ye getirmek kolay olmadı ancak fuardaki ilgiyi görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladık. Şimdiden İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’da bayilik anlaşmaları gerçekleştirdik. Mart’ta Antalya’da showroom açılacak. Sektörün daha iyi yerlere gelebilmesi için araçlardaki vergi tutarlarının makul seviyelere çekilmesi çok önemli. Devletimizden bu konuda destek bekliyoruz.” dedi.

2005 yılında motosiklet sektöründe yatırımlarına başlayan Uniteks Motor Division, aynı yıl kendi markası olan Motoran markası ile sektöre girdi. Türkiye’de motosiklete olan ilgiyi doğru şekilde yönlendirmeyi amaç edinen Uniteks; SYM, Hyosung ile birlikte İndian ve Victory markalarının da distribütörlüğünü de üstleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara