Bilgiyi nereden alıyor?

TomTom İstanbul için canlı trafik bilgisini
herkese ücretsiz sunmaya başladı
 Navigasyon devi TomTom, tüketiciler ve trafik yönetimi uzmanları için canlı trafik ve seyahat bilgileri sağlayan yeni trafik portalı TomTom City ‘i tanıttı. İstanbul da TomTom City’nin sunulduğu dünyadaki 25 şehirden biri oldu. Artık sürücüler bu yeni hizmetle İstanbul’daki 3141 kilometrelik yoldaki canlı trafik sıkışıklığını, ortalama hızı, kaza, yol çalışması ve kapalı yolları anlık olarak görebilecek.Akıllı telefondan da kullanılıyor
http://city.tomtom.com adresinden ulaşılan TomTom City, internet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile kullanılabiliyor. TomTom City canlı trafik durumunu, olayları ve şehirlerde diğer sürücü tabanlı bilgileri gösteriyor. Bu portal, tüketicilerin yolculuk rotalarını kontrol etmelerini ve en iyi rotayı planlamalarını sağlıyor. Ayrıca trafik yönetimi uzmanları için de trafik sorunlarını daha hızlı şekilde ele alma imkanı veriyor. 18 ülkede 25 şehirde sunulan bu hizmet yıl içinde daha fazla şehri kapsayacak.

Bilgiyi nereden alıyor?

TomTom City, TomTom navigasyon cihazları, otomobiller, akıllı telefonlar, uydu ve yerel yönetimlerden alınan trafik bilgilerine dayanıyor.

TomTom Trafik Başkanı Ralf-Peter Schäfer konuyla ilgili şunları söylüyor: “TomTom City, sürücülere ve trafik yöneticilerine şehirlerdeki gerçek zamanlı trafik durumu ve tarihi darboğazlar konusunda önemli içgörüler sağlıyor. Bu hizmet sürücüler için gecikmeleri azaltmaya yardımcı olma misyonumuzun önemli bir adımı. Küresel olarak 450 milyondan fazla cihazdan elde edilen verileri kullanarak, karayolu ağlarını optimize etmek için şehirler ve bağlı otomobilleri birlikte çalışmaya yardımcı edecek hizmetler yaratıyoruz."

Önümüzdeki yıllarda yarı ve yüksek otomasyonlu sürüşlerin ortaya çıkmasıyla yollardaki bağlı otomobillerin sayısı artınca TomTom City şehir hareketliliğini yönetmek için yeni yollar sunacak. Trafik yönetiminde rol alan sürücüler ve profesyoneller yolda gecikmeleri önlemek ve trafik sıkışıklığını azaltmak için akıllı kararlar verebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara