Teslimatı, 2016 yılında tamamlanacak

Türkiye otobüs pazarının lideri Otokar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazandı. Otokar, 17.9 milyon Euro teklifle üstlendiği ihale kapsamındaki araçları 2016 yılı içinde teslim edecek. İhale, araçların bakım ve servis destek hizmetini de kapsıyor.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Sahip olduğu Ar-Ge merkezi ile kullanıcı beklenti ve isteklerine uygun araçlar geliştirerek dayanıklılığı, güvenliği ve ekonomiyi bir arada sunan Otokar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’un 100 adet körüklü otobüs alımı ile araçların bakım ve servis destek hizmet ihalesini kazandı. Otobüslerin teslimatları 2016 yılı içersinde partiler halinde tamamlanacak. Bu sipariş ile Otokar’ın yeni geliştirdiği körüklü otobüsleri ilk kez İzmir’de kullanılacak.

Engelli yolcu erişimine uygun, alçak tabanlı ve klimalı olmasının yanı sıra Otokar’ın yeni körüklü otobüsleri AB standartlarına uygun olarak çevreci Euro 6 motora sahip.

ESHOT’un İzmir’in toplu ulaşımı için Otokar’ı seçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Her geçen gün daha da güçlenen İzmir ulaşımı, düşük işletme giderleri, üst düzey konfor ve dayanıklılığa sahip olan Otokar’ın körüklü otobüsleri ile yeni bir soluk kazanacak. İzmir’de halihazırda 9 metre uzunluğundaki Doruk ve 12 metre uzunluğundaki Kent otobüslerimiz toplu taşımada hizmet vermekte. Bu ihale ile Kent Körüklü aracımızın da İzmirlilere hizmet vermeye başlayacak olması ve İzmir’deki araç sayımızın gün geçtikçe artması bizim için gurur verici. Ayrıca, bu siparişin bizim için özel bir önemi de var. Otobüs ürün gamımızın en yeni üyesi olan Kent Körüklü otobüslerimiz ilk kez İzmir’de yolcu taşıyacaklar. 50 yılı aşkın toplu taşıma araçları deneyimimiz, İstanbul gibi büyükşehirlerde hizmet veren 1000’i aşkın otobüslerimizle kazandığımız bilgi birikimi ile İzmir’e yine en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz. Yeni araçların hayırlı olmasını dileriz" dedi.

OTOKAR HAKKINDA
Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, ticari araçlar alanında otobüs, kamyon ve semi treyler tasarlayıp üretmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara