Formula 1’de 2016 sezonunun 14. yarışı olan İtalya Grand Prix’i heyecanı başladı.

 F1 italya daMonza Pisti’nde son 4 yılda 3 kez kazanan Lewis Hamilton, bir kez daha damalı bayrağın altından geçen ilk pilot olmak istiyor. Nico Rosberg ise Belçika’dan sonra İtalya’da da ilk kez podyumun en üst basamağına çıkmak niyetinde.
Formula 1’de 2016 sezonunun 14. yarışı İtalya Grand
Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 53 turdan oluşan 306.72 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas takımı 2014 yılında olduğu bir kez daha duble yapmak için piste çıkacak. Monza Pisti’nde son 4 yılda üç kez (2012, 2014 ve 2015) zirveye çıkan Lewis Hamilton, bir kez daha damalı bayrağın altından geçen ilk pilot olmak istiyor. Belçika’da 21. cepten başladığı yarışta podyuma yükselmeyi başaran Britanyalı pilot, sezonun kendisi adına 7. yarış zaferini de arıyor. Uzun süren galibiyet hasretini Spa Pisti’nde sona erdiren Nico Rosberg ise Belçika’da olduğu gibi İtalya’da da kariyerinin ilk yarış birinciliğini elde etmek niyetinde.Hamilton, İtalya’daki yarış öncesinde 232 puanla pilotlar sıralamasında liderliği elinde tutuyor. Takım arkadaşı Rosberg ise 223 puanla ikinci sırada. Mercedes AMG Petronas, en yakın rakibinden 181 puan önde 455 puanla markalar sıralamasının zirvesinde yer alıyor.

Belçika’da aldığı ceza sonrasında yarışa 21. cepten başlayıp podyuma çıkma başarısını gösteren Lewis Hamilton “Zararın ne kadarını telafi edeceğimi görmem açısından Spa Pisti oldukça iyiydi. Takımım ve kendim için harika bir sonuç elde ettim. Bu kadar yoğun bir çalışma sonrasında ekibim bunu hak etmişti. Onlar için tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum ve bu başarıyı birlikte elde ettiğimiz için de çok gururluyum. Şimdi sıra Monza’ya geldi. Kariyerim boyunca farklı yarış kategorilerinde sıkça yarıştığım ve çok iyi bildiğim bir pist. Hız, geçmiş ve atmosfer. Bu pisti sevmemek mümkün değil. Her açıdan ikonik bir yer. Podyumda durup, düzlükteki insan denizine bakmak, bir sporcunun yaşayabileceği en inanılmaz deneyimlerden biridir. Geçen sene burada harika bir hafta sonu geçirmiştim. Eğer bunu tekrarlayabilirsem müthiş olur. Ama neler yaşanacağını piste çıkınca göreceğiz. Artık önümde ceza engeli de kalmadı. Yeni ve taze motorumla yarışmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Dört yarış sonra kazanan Nico Rosberg ise “Zafer listeme Spa gibi klasik haline gelen bir pisti eklemek harika bir duygu. Yine de Belçika’da çok kolay bir hafta sonu yaşamadık. Bütün takım harika çalıştı. Her seansta aracım daha da iyiye gitti. Umarım bunun üstüne de daha fazlasını efsane pist Monza’da koyabiliriz. Buradaki yarıştan hep çok keyif aldım. Kalabalık, yarışı kimin kazandığını önemsemeden harika bir atmosfer oluşturuyor. Geçen sene Monza’da hafta sonu benim için çok da iyi bitmemişti. Umarım bu sefer daha çok şans ve daha az ateş benimle birlikte olur. Şu an birkaç araç birbirine çok yakın performans gösteriyor ve bu seyirciler için harika bir durum. Ben her yarışı artık final yarışı gibi görüyorum. Böyle bir takım ve araçla bu hedefe doğru gidilebilir. Silver Arrow’la (Gümüş Ok) Monza’da uçuşa gelmek için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

İtalya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;
03 Eylül 2016 Cumartesi;
· 12:00- 13:00 3. Antrenman Turu

· 15:00- 16:00 Sıralama Turları

04 Eylül2016 Pazar;
· 15:00 İtalya Grand Prix

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara