KiteMercedes by Bilge Öztürk, sezonu açtı

Mercedes-Benz Türk’ün 2016 yılından beri isim sponsorluğunu üstlendiği, kiteboard sporunun öğretilmesi, icra edilmesi ve bilinirliğinin artırılması amacıyla kurulan kiteboard okulu ‘KiteMercedes by Bilge Öztürk’, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından kiteboard sporcularının gözdesi olan Muğla, Akyaka’daki Akçapınar sahilinde Mayıs ayı başında faaliyete başlayarak öğrencileriyle birlikte 30 Haziran’da gerçekleşen açılış partisi ile sezonu açtı. 2017 yılı Ekim ayı sonuna kadar sürecek sezon boyunca hizmet verecek olan okulda Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle özel bir kiteboard turnuvası da düzenlenecek ve turnuva süresinde ziyaretçilere Mercedes-Benz marka SUV araçları test etme fırsatı tanınacak.

21 yıldır Türkiye Futbol Federasyonu sponsorluğunu, 16 yıldır ise Türkiye Basketbol Federasyonu sponsorluğunu üstlenen Mercedes-Benz Türk; kiteboard sporunu ise 2015 yılında Bozcaada’da düzenlediği ‘Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası’ ile desteklemeye başladı.


Mercedes-Benz Otomobil Grubu Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan, şirket olarak bu yıl Türkiye’deki 50. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ve bu yarım asırda her zaman Türkiye’nin yerel potansiyeline katkı yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mercedes-Benz Türk olarak, uzun yıllardır kültür sanat ve spor alanında sürdürdüğümüz sponsorluklarımızla ülkemizin sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunuyoruz. Ülkemizde ve dünyada oldukça popüler olan futbol ve basketbol gibi sporların yanı sıra kiteboard sporunun da Mercedes-Benz araçlarının dinamizm ve özgür ruhuna sahip olduğunu biliyor, potansiyelinin de oldukça yüksek olduğuna inanıyoruz.
Türkiye’nin seçili yavaş şehirlerinden (Cittaslow) biri olan Akyaka, dünyanın her yerinden sporcuların kiteboard yapmak için kilometrelerce yol katederek geldikleri bir nokta. Sahibi olduğumuz bu doğa harikasını değerlendirerek ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kendilerindeki potansiyeli keşfetmeleri, cesaretlendirilmeleri ve bu alanda yeni milli sporcular olarak yetiştirilmelerine destek olmak ana hedeflerimiz arasında.”
KiteMercedes by Bilge Öztürk’te her seviyeden öğrenciye eğitim
Okula adını veren milli sporcu Bilge Öztürk, 2011 yılından bu yana lisanslı sporcu olarak birçok uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil etti. Dünya Gençler ve Masterlar Şampiyonası’nda 4’üncülük ve 2015 Mercedes-Benz Avrupa Şampiyonası’nda Masterlar Klasmanı’nda 1’incilik ve Kadınlar Genel Klasman’da 5’incilik gibi pek çok başarıya imzasını atan Öztürk, hydrofoil ve slalom disiplinlerinde Türkiye Şampiyonluğu’na sahip.
Bünyesinde Uluslararası ve Türkiye Yelken Federasyonu tarafından verilen eğitmenlik belgelerine sahip (IKO, KB4 ve KB5) uzman eğitmenler ve milli sporcuların bulunduğu okulda, kiteboard sporunun free-style (akrobasi), Olimpiyat disiplini olan formula ve hydrofoil’in de aralarında bulunduğu her disiplinde yalnızca ileri seviyede kiteboard yapan sporculara değil, bu spora ilgi duyan başlangıç ve orta seviyede bilgiye sahip kişilere de eğitim veriliyor. Geçen yıl açılan okulda bugüne kadar 600 kişiye kiteboard eğitimi verildi.
Kiteboard nedir?
Türkiye’de özellikle son 10 yıldır hızla gelişmekte olan kiteboard, 2016 Rio Olimpiyatları ile olimpik bir spor dalı haline gelmiş ve diğer adıyla uçurtma sörfü olarak bilinmektedir. Güçlü bir uçurtma ve küçük bir board ile sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara