Petlas Velox Sport PT741; yarış otomobillerinde de kullanılan yüksek performanslı lastik ve diğerleri fuarda

Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası Petlas ve sanayinin yüzde 100 yerli gücü AKO Grubu, Starmaxx performans lastikleri, jant markaları ve AKO akü fabrikasının Turbo akü ve AKO Prestij markalı aküleriyle, uluslararası otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika İstanbul 2018’de güçlü bir kurumsal varlık sergiliyor.





Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası Petlas, uluslararası otomotiv endüstrisinin dünyadaki en büyük üç fuarı arasında yer alan ve bu alanda bölgenin en önemli etkinliği olan Automechanika İstanbul 2018’de ilgi odağı oluyor.

Türkiye’nin lastiği Petlas’ı bünyesinde barındıran, Türk otomotiv yan sanayinin yüzde 100 yerli gücü AKO Grubu, Automechanika İstanbul 2018’e iki stantla otomotiv sanayiindeki gücünü ortaya koyuyor.

Grubun Petlas Standında, Petlas Velox Sport PT741 markası ile üretilen ve yarış otomobillerinde de kullanılan yüksek performanslı otomobil lastiklerinin yanı sıra, markanın savunma sanayine özel olarak ürettiği ve zırhlı araçlarda kullanılan özel lastikler sergileniyor. Standta ayrıca, yine AKO Grubu bünyesinde yer alan Starmaxx markasının performans lastikleri ve grubun jant markası Akojant’ın ticari jantları ile Powcan, Megatork, SHLK jant modelleri sergileniyor. Tüm üretimini ülkemizde gerçekleştiren Akojant, savunma sanayine yönelik ürünler de sunuyor.





AKO Grubunun diğer standında ise, yine ülkemizde geliştirilen ve AKO fabrikasının Turbo akü ve AKO Prestij markalı aküleri tanıtılıyor.

Ticari kökeni 1955 yılına uzanan ve 1970 yılında AKO kurumsal markasını hayata geçiren, 2005 yılında gerçekleştirdiği Petlas satın almasıyla sanayici kimliği kazanan AKO Grubu, lastik, akü, lastik kaplama ve jant ürünleriyle yurdun dört bir yanında hizmet veriyor. Dünyanın 100’e yakın ülkesinde yüzde 100 sermayeli bir Türk markası olarak ülkemizi temsil ediyor.


PETLAS Hakkında
1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan PETLAS, 2005 yılında Türk sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesine katılarak, yapılan yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettirdi.PETLAS, yatırımlar sonucu 365 bin metrekarelik kapalı alan ve 4000’e yakın çalışan sayısına ulaşarak, geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmayı başardı. PETLAS’IN diğer büyük ve Türkiye sanayisi için hayati önem taşıyan başarısı ise gerçek bir Ar&Ge merkezine sahip olması oldu. 

Üreticiler, ürün ve üretim teknolojilerinin kopyalanmasını engellemek için teknolojilerini kendi ülkelerinde geliştirerek, yüksek teknolojiye sahip ürünleri gizlilik içerisinde ve kendi ülkelerinde üretiyor. Kendi ülkelerinin dışındaki yatırımlarını sadece üretim üssü olarak değerlendiren yabancı ya da yabancı ortaklı kuruluşlardan faklı olarak; PETLAS, Ar&Ge merkezinde, tasarım ve inovasyon ofisleri, test merkezi ve test pisti ile yerli teknoloji üreten bir kuruluş olmayı amaçlıyor.

Kendi lastik teknolojisini geliştiren PETLAS, Türkiye’de birçok ilke imza attı, bunlardan bazıları şunlardır: Türkiye’nin; İlk ve tek Uçak Lastiği, İlk Radyal Traktör Lastiği, İlk 18” üzeri “Y” Hız Sınıfı Yüksek Performans Binek Lastiği, İlk Run-Flat Binek Lastiği, İlk ve tek Tam Çelik İş Makinası Lastiği. 

Türkiye’nin dışa bağımlılığını kaldırma vizyonuyla hareket eden PETLAS, uçak, askeri, zirai, iş makinası, kamyon, otobüs, hafif ticari ve binek araç lastiklerini içeren, 4 farklı marka altında 2 bin 500’den fazla farklı ürün ile Türk tarım, sanayii, savunma ve ulaşım sektörlerinin hizmetinde. 

100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren PETLAS, kalitesi ve satış sonrası hizmetleri ile Türk üretim sektörünün önde gelen marka elçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir, doğayla dost ürün ve üretim teknolojileri üzerine çalışan PETLAS, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için; CO2 salınımını ve temiz su kullanımını azaltmak, zararlı kimyasalların kullanımı engellemek ve düşük yakıt tüketimine sahip lastikler üretmek için adımlar atıyor. 

Kaynak, www.petlas.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara