Karsan'ın Ürettiği Araçlar Avrupa'da

Bursa merkezli otomotiv firması Karsan yurt içi olduğu kadar  yurt dışına da araç satıyor. Avrupa ülkelerinden aldığı otobüs ihalelerine bir yenisi daha ekledi.Yerli Üretici Karsan, Romanya’yı Taşımaya devam ediyor.





Daha önce Peugeot, Citroen, Fiat, Renault Trucks için halende kendi markası Karsan'ın yanında Hyundai ve Breda Menarinibus için minibüs, otobüs ve hafif ticari araç üreten firma, elektrikli araçlarla ilgili çalışma içinde olup yerli otomobil imaledecek babyiğitlerden biri aynı zamanda..

Toplu taşıma sistemleriyle şehirlere modern çözümler sunan yerli üretici Karsan, Romanya Brasov Belediyesi’nin açtığı 105 adetlik dizel otobüs ihalesini kazandı. İhale kapsamında Brasov Belediyesi’ne 10, 12 ve 18 metre sınıflarında toplam 105 adet otobüs teslimatı gerçekleştirecek olan Karsan, böylece 129 milyon TL’lik önemli bir satışa imza attı. Karsan, teslim edilecek araçların 3 yıllık bakım sözleşmesini de kapsayan ihale doğrultusunda 2018 ve 2019 yıllarında 105 adet otobüsü teslim edecek.

Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Romanya’ya gerçekleştirdiği otobüs teslimatları ve kazandığı ihalelerle bölgedeki gücünü artırmaya devam ediyor. Daha önce Romanya’da bulunan Braila ve Sibiu Belediyeleri ile teslimat anlaşmaları imzalayan Karsan, son olarak Brasov Belediyesi’nin açtığı 105 adetlik dizel otobüs ihalesinin tamamını kazanma başarısı gösterdi. İhale kapsamında Brasov Belediyesi’ne 10, 12 ve 18 metre sınıflarında toplam 105 adet otobüs teslimatı gerçekleştirecek olan Karsan, böylece hem 129 milyon TL’lik önemli bir satışa imza attı hem de bugüne kadar tek seferde en yüksek adetli Menarinibus Citymood satışını gerçekleştirdi.





Romanya’nın kendileri için çok önem verdikleri bir pazar olduğunu belirten Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirdiğimiz teslimatlar çerçevesinde Romanya yollarında bulunan araçlarımız bizler için önemli referans oluyor. Karsan markalı otobüsler Romanya’nın dört bir yanında görülebiliyor. Braila ve Sibiu’da 50 adedin üzerinde Jest ve Atak’larımız var, Sibiu 

Belediyesi’nin ardından Brasov Belediyesi’nin açtığı 105 adetlik otobüs ihalesinin tamamını da kazanmamızla birlikte buralarda da 10-12-18 metrelik otobüslerimiz olacak. Teslim edeceğimiz araçların 3 yıllık bakımını da kapsayan ihale doğrultusunda, otobüslerin teslimatını 2018 ve 2019 yılları içerisinde gerçekleştireceğiz. Avrupa’da hız kesmeden yayılmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


BMW i Elektriklendiriyor: Karsan ve BMW Grubu  Arasında Tedarik Anlaşması 
Karsan, Elektrikli Jest’te  BMW Teknolojisini Kullanacak! 

Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, dünyanın lider premium otomobil ve motosiklet markalarından biri olan BMW ile elektrikli motorlu araçlar için tedarik anlaşması yaptı. Anlaşmanın ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, BMW teknolojisi ile birleşerek elektriklendi. BMW’nin elektrikli motoru ve bataryasıyla sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans avantajı sağlayan Karsan Jest Electric ilk testler sonucunda 180 kilometrelik menzil ve 18 saatlik çalışma süresine ulaşma başarısı gösterdi. Karsan CEO’su Okan Baş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karsan ile BMW Grubu arasındaki tedarik anlaşmasının önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan diğer projelerde de devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi. Karsan Jest Electric, BMW’nin 94 amper saat (Ah) veya 33 kilowatt saat (kWh) kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon piller tarafından besleniyor. 

Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve geliştirdiği toplu taşıma sistemleriyle şehirlere modern çözümler sunan yerli üretici Karsan, elektrikli araç teknolojileri konusunda dünyanın önde gelen otomobil ve motorsiklet üreticisi BMW Grubu ile elektrikli motor tedariği için anlaştı. Bu kapsamda, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda içten yanmalı versiyonlarıyla kendini ispat eden Karsan Jest+, BMW teknolojisiyle birleşerek elektriklendi. Karsan Jest Electric, BMW elektrikli motoru ve bataryasıyla sürüş güvenliği, dayanıklılık ve performans avantajı sunuyor. BMW Grubu’nun çağın ötesinde elektrikli çözümleriyle menzil ve çalışma saati bakımından da  rakiplerinden ayrılan Karsan Jest Electric, Madrid Belediyesi ihalesine yönelik kapsamlı testlerde tek şarj ile 180 kilometrelik menzile ve tam 18 saatlik çalışma süresine ulaşmayı başardı. 

Gerçekleştirmiş olduğu 100.000 adetlik BMW i3 satışıyla (sınıfında dünyanın en çok satan elektrikli otomobili) alanında dünyanın lider premium otomobil üreticisi olan BMW Grubu ile yapılan tedarik anlaşması Karsan’ı daha da güçlendirmek adına atılmış çok önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Karsan’ın işbirliklerine ve girişimlerine de dikkat çeken Okan Baş, “Kendi ürünlerini sıfırdan tasarlayıp üreten ve pazara sunan %100 Türk markası olarak Avrupa’da ve ABD’de de önemli ihalelere giriyor, ticari araç alanında dünyaya çözümler sunmayı sürdürüyoruz. Duyurduğumuz anlaşmalar ve işbirlikleri ise dünya markası olma hedefimizde nasıl sağlam adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. BMW ile yaptığımız tedarik anlaşması da müşterilerimiz tarafından takdir ve talep edilen özelliklerimizi elektrikli versiyonumlarımızda da korumamıza ve hatta bir adım öteye taşımamıza olanak sağlamıştır. Karsan ve BMW arasındaki işbirliğinin ilerleyen günlerde yapılacak olan diğer projelerde de süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Karsan Jest Electric, BMW’nin 94 amper saat (Ah) veya 33 kilowatt saat (kWh) kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon piller tarafından besleniyor. 

Kısaca Karsan 1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Motor Company’ye ait H350 model panelvanları, minibüs ve şasi kamyonetleri, Menarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Karsan JEST+, Karsan ATAK ve Karsan STAR araçları üretmekte ve Karsan marka ürünlerin yurtiçi ve yurtdışında pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini yürütmektedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara