TÜRKİYE’DE OTOMOTİV VE PERAKENDE MOBİLE KISMEN HAZIR

Dijital sektörün sesi ve interaktif reklamcılık eko sisteminin Avrupa seviyesindeki öncü kuruluşu olan IAB Avrupa’nın, 9 IAB ülkesinin katkısıyla gerçekleştirdiği araştırma, otomotiv ve perakende sektöründeki markaların mobile adapte olduklarını ancak aplikasyonlar konusunda gelişme alanları olduğunu ortaya koydu.Çalışmaya Avusturya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Polonya, Türkiye katıldı ve yerel

Yıldız Teknik Üniversitesi Yerli Formula Aracını Tanıttı

 Yeni formula aracıYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerince tasarlanan ve imal edilen yerli formula aracı "Y TR-02" törenle tanıtıldı.Üniversitenin Beşiktaş Oditoryumu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orkun Özener, farklı kültürlerden gelen 25 öğrencinin akım olmayı başardığını belirterek, takıma yatırım yapanlara teşekkür etti.

Rallikros Yıldızları İstanbul’da

Sadece 1.9 saniyede 100 km/h hıza çıkabilen 600 beygir gücündeki otomobillerin nefes kesen mücadelesi bu haftasonu Intercity İstanbul Park’ta…
Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın 11. ayağı, 02-04 Ekim 2015 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştiriliyor.  

TüvTürk'ten Basın Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)'nın yayınladığı bir rapora dayanarak bir otomotiv grubunun bazı dizel araçlarının ABD Çevre standartlarına uymadığın tespit etmesini takiben başlayan süreçle birlikte, TÜVTÜRK tarafından yapılan egzoz gazı emisyon ölçümlerine dair araç sahiplerinden çeşitli sorular yöneltilmektedir.

KIA Žilina'da 2 milyonun üzerinde araç, 3 milyondan fazla motor üretti

KIA, en son teknolojilerle üretim yaptığı Žilina tesisi ile Avrupa’daki yükselişini sürdürüyor. 2006 yılından bu yana faaliyette olan Slovakya'daki üretim tesisi, KIA'nın son yıllarda Avrupa'da elde ettiği olağanüstü büyüme ve başarının mihenk taşlarından birisi oldu. Žilina, KIA'nın Avrupa serisindeki üç modelinin çıkış noktası oldu. KIA cee'd ailesini (cee’d beş kapılı hatchback modeli, Sportswagon ve pro_cee’d), Avrupa'nın en çok satan modeli Sportage’ı ve Venga kompakt MPV modelini üreten Žilina, endüstride dikkatleri üzerinde topladı.

Toyota Yaris Hybrid, belediyede hizmete başladı

Türkiye’de ilk kez bir belediye araç ihtiyacının bir bölümünü hibrit otomobiller ile karşıladı. Eskişehir’in ilçesi olan Tepebaşı Belediyesi, kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere 11 adet Yaris Hybrid’i envanterine kaydetti. Sessizliği, ekonomikliği ve çevreciliği ile B segmentinin ilk ve tek hibrit otomobili olan Yaris Hybrid, bu özellikleriyle tam bir şehir otomobili olarak öne çıkıyor.

EFSANE PİCK-UP HILUX, SUV KONFORUNU YÜKSEK OFF-ROAD YETENEKLERİYLE BULUŞTURDU

 HiluxAdını “efsaneler” arasına başarıyla yazdıran Hilux’un 8’inci nesli tanıtıldı. Zorlu koşulların altından başarıyla çıkmasıyla bilinenHilux’ınyeni nesli dayanıklılık ve güvenlik özelliklerinin yanında en üst düzey kaliteyi de sunuyor.Kuzey Kutbundan Antarktika’ya, Volkanlardan Dakar Rallisi’ne kadar her türlü koşulda kendisini bugüne kadar ispatlayan Hilux’ın 8’inci nesli;teknolojik özellikleri,

Elektrifikasyonun, internetin ve otomasyonun anahtarı olarak bağlanabilirlik

Bağlanabilirlik, elektrikli ve otonom sürüşte yeni bir çığır açıyor
Bugünlerde, hayatı internetsiz düşünmek zor. Bosch, otomobili internetin aktif bir parçası haline getirdiğinden, artık bu durum otomobiller için de geçerli olacak. Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Markus Heyn, "Bağlanabilirlik, elektrikli ve otonom sürüşün başarısı için son derece önemli." diyor. Ağa bağlı araçlar daha güvenliler, daha rahatlar ve daha etkinler. 

BETON BARİYERLER HAYAT KURTARIYOR

 trafik ve güvenlikBayramın ve tatilin son günlerinde giderek artan trafikle birlikte artan kazalar kalabalıklaşan şehir nüfusları için ciddi tehlikeler oluşturuyor. Trafik güvenliğine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Hayat kurtaran beton bariyerlerin daha yaygın olarak

Hititler Ralli Yapar mıydı?

 ilk ralliTOSFED Ralli Kupası’nın 7. ve son yarışı olan 42. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübü ANOK tarafından Çorum Belediyesi katkılarıyla 19-20 Eylül tarihlerinde Hitit diyarı Çorum’da gerçekleştirildi. 19 Eylül Cumartesi akşamı Fuar Alanı'ndan verilen start ve aynı bölgedeki seyirci özel etabı ile başlayan mücadelede ekipler her iki gün de Kırkdilim ve Çatak etaplarında ter döktüler.

Çelik Motor Anadolu Bilişim ile Dijital Dünyaya Taşındı

 Türkiye’de bilişim hizmetlerinin öncüsü olma vizyonuyla müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiren Anadolu Bilişim, Türkiye’de otomotiv sektörünün öncü şirketi Çelik Motor ile çözüm iş birliğini hayata geçirdi. Çelik Motor’un doküman yönetimi sisteminde e-dönüşüm, SAP BPM Business Process Management çözümüyle Anadolu Bilişim tarafından üstlenildi.
Doküman yönetimi sistemi, SAP’nin sertifikalı entegratörü olan Anadolu Bilişim

Honda, Mitsubishi Electric'i Seçti

Honda Motor’un Japonya Saitama’da yer alan, 2013 yılında açtığı ana fabrikası Yorii’de Mitsubishi Electric’in fabrika otomasyon kontrol cihazları ve araç gövdesi montaj hattı için “CC-Link IE Alan Ağı” çözümü tercih edildi. Üretim yönetimi bilgileri ve güvenlik sinyalleri dahil olmak üzere fabrika otomasyon cihazlarından kontrol sinyalleri için birleşik ağ dahilinde iletişime imkan tanıyan Ethernet temelli ‘CC-Link IE Alan Ağı’nı tercih eden Honda, bu sayede Yorii Fabrikası’nın üretim ve operasyon yönetiminin etkinliğini ve verimliliğini artırdı.

Kia, Ağustos ayında 214 323 otomobil sattı

Güney Kore markası KIA başarılı satış grafiğini dünya çapında yükseltmeye devam ediyor. Ağustos 2015’te dünya genelinde 214.323 araçlık bir satış yapan KIA, bir önceki yılın aynı dönemine göre Kore’de %15,9’luk, Kuzey Amerika’da %5,4’lük ve Avrupa’da ise %2,1’lik bir büyüme kaydetti.

AVRUPA KUPASI’NDA İSTİKLAL MARŞI’NI DİNLETTİ

 Türkiye için yarıştılarBorusan Otomotiv Motorsport,6 sezondur aralıksız takip ettiği ETCC’de ( Avrupa Binek Otomobiller Kupası) en büyük başarısını gösterdi. Belçika Zolder Pisti’nde gerçekleşen 5’inci ayak yarışında 1’incilik kupasını kaldırarak hem Türk Bayrağını göndere çekti hem de İstiklal Marşı’mızı bu sezon 3’üncü kez Avrupa’ya dinleterek büyük bir zafere imza attı.

Shell Eco-marathon 2016 için süreç başlıyor


Bu yıl 31’incisi Londra’da düzenlenecek olan “Shell Eco-marathon Avrupa” için başvurular 28 Eylül’de başlıyor. Son başvuru tarihi 26 Ekim Pazartesi!
Royal Dutch Shell’in dünya çapında, gençleri daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek için düzenlediği “Shell Eco-marathon Avrupa” yarışmasının 31’incisi için geri sayım başladı. 30 Haziran’da Londra’da başlayacak olan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu farklı ülkelerden lise ve üniversite öğrencilerinin tasarlayıp üretecekleri araçlarla yarışacağı “Shell Eco-marathon Avrupa 2016” için başvurular, 28 Eylül’de başlayıp 26 Ekim’de sona erecek.

İDO iskelelerinde araçlara ücretsiz lastik kontrolü

 Bayram tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla özellikle şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğunun artması bekleniyor.
Okulların açılacağı 28 Eylül tarihinden itibaren servislerin de yollara çıkmasıyla birlikte büyük şehirlerde de trafiğin artması bekleniyor. Binlerce aracın okula dönüş yoluna çıkacağı bu dönemde sürücüleri uyaran Brisa, sürücüleri araç ve lastik bakımları konusunda dikkatli olmaya davet ediyor.

Mazda tasarımcıları "Yılın Ekibi" ödülünün sahibi oldu

Japonya'ın önde gelen markalarından Mazda’nın küresel tasarım departmanı , 2015 Otomotiv Markaları Yarışması töreninde, prestijli “Yılın Ekibi” ödülü de dahil üç ödülü müzesine götürdü.. Şirketin küresel tasarım lideri Ikuo Maeda, Avrupa Tasarım Direktörü Kevin Rice ve Kuzey Amerika’da yeni atanan Tasarım Direktörü Julien Montousse ile birlikte Frankfurt Städel Müzesi’nde ödülleri teslim aldı
Mazda ayrıca küçük SUV sınıfındaki Yepyeni Mazda CX-3 ve Milano Tasarım Haftası için gerçekleştirilen KODO konseptli bisiklet modeli için de ödüle layık görüldü. Tören, Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nın bir parçası olarak Otomotiv Tasarımcıları Gecesi kapsamında gerçekleştirildi.

Çığır açan batarya teknolojisi

Saf lityum anotlar: hücre yapısında yenilikçi bir adım
Katı halli hücreler ile iki kattan fazla sürüş mesafesi mümkün
Bosch, elektrikli otomobiller için üretimi beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde başlayacak olan yeni bir batarya teknolojisini görücüye çıkartıyor. 

Hayat için teknoloji

Gözle görülemeyen küçük partiküllerin kirlettiği yakıtlar, motor arızalarına neden oluyor. Bu durum motor teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel yakıt filtreleri üzerindeki beklentileri de gün geçtikçe artırıyor. Yaşam için teknoloji üreten Bosch, otomobil kullanıcıları için üretip geliştirdiği filtrelerle bu sorunları ortadan kaldırıyor. Bosch’un ürettiği özel filtreler, çok daha dayanıklı bir tasarıma sahip olması nedeniyle kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyor. Bosch’un geniş servis ağıyla

Honda’nın ‘The Power of Dreams’ teknolojisi

Her yıl 2 tekerlekli araçlar, 4 tekerlekli araçlar, çeşitli güç ekipmanları, deniz ürünleri ve havacılık ürünleri olmak üzere toplam 28 milyon kişiye ulaşan dünyanın en büyük motor üretici Honda, bir yandan var olan ürün gamını yenileyip tamamen yeni ürünler lanse ederken, diğer taraftan ise tamamen yeni mobilite çözümlerine sahip yenilikçi ve vizyoner ürünlere imza atıyor. 66’ncı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen RC213V motorlu Honda Project 2&4 ve Almanya lansmanı gerçekleştirilen UNI-CUB β Honda’nın geliştirdiği yenilikçi mobilite çözümlerinden sadece birkaçı.

SsangYong Tivoli, KNCAP’ta 91,9 puan alarak rekor kırdı

 Tivoli başarılıSsangYong’un crossover modeli Tivoli, 1,6 dizel, 
gelirken ödülleri de beraberinde getirdi. Tivoli, 
Korean New Car Assessment Program (KNCAP) tarafından kategorisinin en güvenlikli otomobili seçilerek 5 yıldız almaya hak kazandı.
Birbirinden önemli testlerden (Çarpışma güvenliği, yolcu güvenliği, sürüş performansı ve kaza önleme) başarıyla

Corolla’yı tercih edene tablet fırsatı

Dünyanın en çok tercih edilen otomobili Toyota Corolla yine kazandırıyor!
 Ayda sadece 900 Lira taksitle Corolla sahibi olma fırsatı ve tablet kazanma şansını da içeren kampanyada taksitler de Nisan 2016’da başlıyor..

Temsa Avenue LF18

Yerli otobüs markalarından Temsa, bu yıl yeni araçlarını ortaya çıkarmakla meşgul!Gerçi yılın ilk ayların Ekim'de yapılacak Busworld Kortrijk Fuarı'nda 
 Temsa Lf18
1120 metrekareden oluşan yedinci salon 701 nolu standında MD 9, HD 13, Maraton, 
MD 7, LD 13 SB, LF 12 ve MD 9 LE adlı modelelrini sergileyecek.
Şu an yeni araçlarından Yeni Maraton ve Safir Plus'un  tanıtım videoları dolaşıyor!

Frankfurt Motor Show'dan yeni otomobiller

Otomobil dünyasının gözü Almanya'da düzenlenen Frankfur Otomobil Fuarı'nda.
Diğer adıyla IAA Frankfurt Motor Show'da Mercedes Benz, BMW, Porsche, Audi, Ford, Opel, Volkswagen gibi markaşlar ev sahibi olarak dikkat çekiyor..
Kısa bir fuar turunda kondept ve yeni modlleri görmek mümkün!  
Farklı bir fuar gezisi de bu video da yer alıyor..

Yeni Temsa Safir Plus

Otobüs dünyası Yeni Maratonu beklerken sıradışı bir hamle sanal alemde şaşırttı. 
Temsa Safir Plus yakında adıyla yayınlana video yeni araçla ilgili ipucu veriyor
 ama sır vermiyor!

Petlas’tan “Kış Gelsin” Dedirten Kampanya

Türkiye’nin güvenli lastiği Petlas, düzenlediği özel kış lastiği kampanyası ile sürücülere kışın zorlu hava şartlarında güvenli sürüş deneyiminin yanı sıra Mercedes kazanma fırsatı sunuyor.
“Türkiye’nin Lastiği” sloganıyla yola çıkan ve ülkenin yol koşullarına en uygun lastik çözümlerini sunan Petlas, kış lastiği kullanımının yaygınlaşması ve güvenli sürüş dinamiklerine dikkat çekmek için kış lastiği kampanyasına başladı. 

Yeni teknolojiler ile donatılan Kuga, Yepyeni lüks SUV Ford Edge ve

 Ford evinde  otomobillerini sergiliyorAvrupa’da SUV atağına kalkan Ford, startı Frankfurt’tan veriyor. Ford standında, Avrupa versiyonunu ilk kez görücüye çıkan Yeni Edge SUV gösterisinin zirvesinde yer alırken, SUV ve AWD ailesi Kuga ve EcoSport modelleriyle tamamlanıyor. Yenilenen ve heybetli tasarıma kavuşan Ford Ranger da Avrupa prömiyeri ile dikkatleri çekiyor.Ford’un Avrupa’daki SUV atağı, müşterilerine en

Mercedes-Benz “Otomobilin Geleceği” temasıyla IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda

 Mercedes'in yeni yıldızıGeleceğin teknolojileri kullanılarak görkemli bir sunum ile tanıtılan “Concept IAA (Concept Intelligent Aerodynamic Automobile)” modeli, dört kapılı coupé görünümündeki iddialı tasarımı ve 0.19 olan Cd değeri ile bir aerodinamik şampiyonu olarak Mercedes-Benz standı ve IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nın en ilgi çekici modelleri arasında yerini aldı.

Nissan, 2018'e kadar Şampiyonlar Ligi'nde

 Şampiyonlar Ligi Nissan la daha güzelJapon otomobil devi Nissan, UEFA Şampiyonlar Ligi ile olan işbirliğini 2017/2018 Yılına Kadar uzattı. Naklen maç yayını da olmak Üzere aralarında Brezilya, Çin, Japonya Amerika Birleşik Devletleri'nin de Olduğu 40'tan Fazla Ülkede Nissan'ın bu Büyük Sponsorluk aşamasının Etkileri görülecek.

Yeni Maraton'dan ipuçları!


 yeni maraton yoldaTürk otobüs tarihinin önemli modelellerinden Maraton yakında yollara çıkmak üzere.
Şu ana kadar tasarımıyla ilgili bir video haricinde bir iz görülmedi!Ancak MagazinUlasim.com'da bu konuyla ilgili bazı yorumlar var..Buna göre aracın tasarımı güncel Temsa araçlarıyla muhtemel rakiplerin harmanlanmasından ortaya çıkmış izlenimi söz konusu.
İlk Maraton Mitsubishi markasıyla üretilirken 

Lastik Adam Bibendum’dan lastik saklama koşulları önerileri

Lastik Adam dan bir hatırlatma!
Lastik seçimi aracın performansını belirleyen en önemli kararlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Peki lastik seçimi yaparken sürücüler hangi noktalara dikkat etmeli, hangi koşullar lastiğin performansını birebir etkiliyor? Michelin’in Lastik Adamı Bibendum, lastik satın alırken yılına değil saklanma koşullarına bakılması konusunda sürücüleri uyarıyor.

Ford, Almanya'da SUV atağına geçecek

 ABD li SUV araçlar Avrupa daAvrupa’da SUV hamlesine hazırlanan Ford, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Yeni Edge’in Avrupa versiyonunu ilk kez görücüye çıkarıyor. Yenilenen Kuga ve EcoSport modelleri ile SUV ve AWD ailesini genişleten Ford, yenilenen Ranger’ın da Avrupa prömiyerini yapıyor.

Subaru LEVORG, Avrupa Prömiyeri'ni 15 Eylül'de yapacak

 Levorg Avrupa daSpor otomobil hissi veren seçkin ve şık tasarımıyla ön dikkat çeken Levorg, fuarın açılış günü olan 15 Eylül saat 09:30 – 09.45 arasında Hall 8’de yer alan D20 standında sergilenecek. En gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı Subaru Levorg

Türkler, yüksek fiyata rağmen az yakıt tüketen otomobilleri tercih ediyor

 Otomobilde tercihler değişiyor mu?Cetelem Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 14 ülkedeki otomotiv pazarının mercek altına alındığı raporun bir yenisi TEB Cetelem tarafından açıklandı. Yaklaşık 8000 kişinin katılımıyla hazırlanan “Otomobil Müşterilerinin Satın Alma Davranışları” konulu rapor, yüksek satış potansiyeliyle büyümeye ve yenilikçi ürünler sunmaya devam eden global otomobil pazarını detaylı bir şekilde ele alırken;

LASSA V1 KÖRFEZ YARIŞI ERTELEME DUYURUSU

Lassa V1 Yarışları için bir erteleme duyurusu yapıldı;
Ülkemizde yaşanan terör olayları sonucu verdiğimiz şehitlerin üzüntüsünü derinden paylaşmaktayız. 13 Eylül 2015 Pazar İzmit Körfez Pisti'nde düzenlenecek olan Lassa V1 Challenge yarışı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bilgilerinize sunmaktayız.
 LASSA V1 2015 YARIŞ TAKVİMİ
1. 9 MAYIS 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
2. 31 MAYIS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
3. 30 AĞUSTOS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
4. 13 EYLÜL 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ ( ERTELENDİ, TARİHİ AÇIKLANACAK )
5. 4 EKİM 2015 AYDIN YARIŞ PİSTİ
6. 8 KASIM 2015 ADANA YARIŞ PİSTİ

Motorsporlarında Erteleme

 Türkiye Otomobil  Sporları Federasyonu, bazı yarışları ileri bir tarihe erteledi.Konuyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor;
Dün başlayarak bugün de devam eden çatışmalar nedeniyle milletçe acımız gerçekten çok büyük. 
 Yaşanan terör olayları nedeniyle; Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak 12-13 Eylül hafta sonu yapılacak olan TOSFED Ralikros Kupası yarışları, BOSSEK Mahalli Sprint Rally ve Karadeniz Mahalli Offroad Kupası 6.ayak yarışı organizasyonlarını ileriki bir tarihe ertelemeye karar verdik.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine büyük sabır diliyoruz.
Milletimizin başı sağolsun.

Bu yarışta da 2 kupa aldılar

Borusan Otomotiv Motorsport, sezonun 11’inci Avrupa yarışı için 05-06 Eylül tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno Pisti’nde start aldı. Sezon başından bu yana İbrahim Okyay ve Aytaç Biter pilotajında iki farklı kategoride yarışan Borusan Otomotiv Motorsport, ETCC’nin 4’üncü ayağında da 2 ikincilik kupasını kaldırarak hem takımları adına hem de Nation’s Cup (Ülkeler Kupası)  sıralamasına bu zamana kadar kazanılan en yüksek puanla önemli katkıda bulundu.

Yılın Büyük Ödülü Türkiye'ye gelir mi?

 Otobüste yerliler, Avrupa'ya çıkarma yapıyor Katılımcılar arasında Anadolu Isuzu, Temsa ve Otokar'ın da yer aldığı etkinlikte YERLİ Isuzu'larda yılın aracı olmaya aday...Busworld Otobüs Fuarı, 16 -21 Ekim 2015 tarihleri arasında BusworldKortrijk Europe adıyla Belçika'da gerçekleştirilecek..Dünya üzerinde İstanbul gibi belli şehirlerde ve belli aralıklarla gerçekleşen fuarda Türk markalı otobüsler ve otomotiv imalatçıları da yer alıyor.Fuarda, belli sınıflarda yılın otobüsleri yarışmasının

Depoyu Daha az sıklıkla doldurmanın ipuclari

Yakıt tüketiminin Yüzde 20'si lastikler Tarafından gerçekleştiriliyor. Peki 5 depodan Birini Tek Başına tüketen lastiklerin yakit tüketimini azaltması İçin Neler Yapılması Gerekiyor? İşte dünyanın, En Büyük lastik üreticilerinden Michelin'den deponuzu Daha az sıklıkla doldurmak Için ipuclari!

Toyota'dan 8 milyonluk Hibrit otomobil rekoru

Toyota, öncüsü olduğu hibrit teknolojisine sahip otomobil satışlarında 8 milyon adedi geçtiğini açıkladı. İlk seri üretim hibrit otomobilin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bu yana 90 ülke ve bölgede 30 farklı hibrit modeli ile pazarda yer alan Toyota, 8 milyon 48 bin 400 adetlik satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor.  

Yeni Lexus RX, Avrupa'da

 Otomobilde lüks kavramına yeni standartlar getiren Lexus, 2015 Frankfurt Motor Show’da dördüncü jenerasyon RX modelinin Avrupa prömiyerini gerçekleştirecek. RX, yaklaşık 2.2 milyon adetlik satış rakamı ile Lexus’un 26 yıllık tarihinde en çok iz bırakan modellerinden biri olduğunu kanıtlamıştı. Lexus ürün gamının tasarım DNA’sı korunarak tamamen yenilenen RX, şimdi daha keskin ve kaslı hatları ile öne çıkıyor. Ayrıca, fonksiyonellik ve lüksünmükemmel dengesi RX’in yeniden tasarlanan kabininde hayat buluyor. Frankfurt Motor Show’da GS ürün gamına yeni katılacak GS200t modelinin de Avrupa prömiyeri yapılacak.
 Yeni model, 2.0 lt turbo benzinli motor ve sekiz ileri otomatik şanzımana sahip olacak.

Galatasaray forma sırt sponsoru Garenta tarafından Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na KIA Sorento marka araç teslim edildi

 Galatasaray  ın hocası Hamza  Hamzaoğlu yeni aracıylaGalatasaray ile Türk otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Çelik Motor'un bünyesinde bulunan yeni nesil rent a car markası Garenta arasında imzalanan sponsorluk anlaşması kapsamında Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’na KIA Sorento marka bir araç teslim edildi. Başarılı teknik direktöre kullanacağı

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası 20. yaşını, 75.000’inci otobüsle kutluyor

  Türkiye nin otonüsü1967 yılında Otomarsan ismiyle İstanbul’da kurulan ve 1968 yılında üretime başlayan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın 20. yılını kutluyor.
47 yıldır aralıksız olarak üretime devam eden Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de üretilen 75.000’inci otobüsünü banttani ndirdi.

Daha gelmeden sıra yazılmaya başlandı

Opel’in D segmentindeki yakışıklısı Insignia’nın 1.6 litrelik dizel otomatik seçenekli versiyonu daha gelmeden büyük taleple karşılaştı, sıra yazılmaya başlandı.Bir General Motors markası olan Opel’in Türkiye’de büyük ilgi gören modeli Insignia’ya yeni donanım seçeneği geldi.

Bu Blogda Ara