Mazda, rotary spor aracı konseptini Tokyo’da tanıttı

 Yeni Rx GeliyorMazda Motor Corporation Mazda RX-VISION’u bugün Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttı.  Bu spor araç konsepti, şirketin meydan okuyucu ruhunu belki de en iyi yansıtan aykırı teknoloji ileri nesil SKYACTIV-R rotary motorunu kullanıyor.
RX-VISION modeli, mükemmel oranlara sahip ön motor ve
arkadan çeker sistemi ile sadece Mazda'dan gelebilecek bir gelecek “vizyonunu” yansıtıyor. Markanın dünya çapında sayısız hayranının bir gün gerçekleşmesini umdukları bir vizyon. 
Rotary motorlar, üçgen rotorların dönüş hareketiyle güç üretmeleri anlamında benzersizlerdir (geleneksel otomobil motorlarındaki karşılıklı pistonlardan farklı olarak). Çeşitli teknik zorlukların üstesinden gelen Mazda, ilk kez 1967’de Mazda Cosmo Sport 110S ve daha sonra diğer modellerle birlikte rotary motor gücünü ticarete dökmeyi başardı.  Bunlardan en başarılısı, 1978 ve 2002 yılları arasında 800,000’den fazla üretilen ve en çok satan rotary motora sahip araç olma başarısını gösteren Mazda RX-7 oldu.
Sürekli olarak güç, yakıt ekonomisi ve dayanıklılığı geliştirmeye çalışan Mazda, 1991 yılında Mazda 787B modeli ile Le Mans 24 saat yarışını rotary motorlu bir araç ile kazanan ilk ve tek şirket oldu. 
Şu anda seri üretimde herhangi bir rotary model olmasa da, Mazda AR-GE faaliyetlerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Şirket, müşterileri için geleneklere baş kaldıran teknoloji ve direksiyon başındayken benzersiz SKYACTIV deneyimini sağlamaya olan bağlılığını ifade etmek için, ileri nesil rotary motor olarak SKYACTIV-R etiketini seçti.
Mazda Başkanı ve CEO’su Masamichi Kogai, “Bugün Mazda standında tanıttığımız vizyon hakkında sizlerle konuşmak için sabırsızlanıyorum. Mazda, müşterileriyle özel bir bağ kurmak ve onların tek markası olmak için yeni hedeflere doğru ilerlemeye devam ediyor.” Tokyo Motor Show 30 Ekim – 8 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara