Miami ve New York’ta çekilen “Dreaming” temalı 2019 Pirelli Takvimi, Milano'da tanıtıldı.

 Her biri kendi düşlerinin ve tutkularının peşinden giden dört kadının hayallerini ve hedeflerine ulaşma kararlılığını anlatan fotoğraflar: Kırk altıncı edisyon olan ve ünlü fotoğrafçı Albert Watson tarafından Nisan ayında temalı 2019 Pirelli Takvimi, Milano'daki modern sanat mekanı Pirelli HangarBicocca’da tanıtıldı. 





Takvimde, kırk çekimden oluşan bir akışta Gigi Hadid ile Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland ile Calvin Royal III ve Laetitia Casta ile Sergei Polunin tarafından canlandırılan karakterlerin öyküleri anlatılıyor. Renkli ve siyah beyaz fotoğraflar, Albert Watson’un film sanatına duyduğu tutkudan alınan ilhamla sinematik 16:9 formatında çekildi. 




Watson, 2019 Pirelli Takvimi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bu projeye diğer fotoğrafçılardan farklı bir şekilde yaklaşmak istedim ve bunun en iyi yolunun ne olacağını düşündüm. Sonuçta, derinliği olan ve bir öykü anlatan, güzel nitelikli fotoğraflar aradım. Sadece bir kişinin portresinden daha fazlası olan, bir film karesi gibi görünen bir şey yaratmak istedim. Takvime bakanların, en saf haliyle fotoğrafçılığı amaçladığımı, çektiğim kadınları araştırdığımı ve günümüz kadınlarının pozitif vizyonunu ileten bir durum yarattığımı görmelerini istedim.” 

Fotoğrafçı, takvimi nasıl çektiğini anlatırken (ekli röportaja bakınız) kendi hayallerinden, gerektirdiği çaba ve özveriden de söz etti: “Bir hayalinizi gerçekleştirmek için çok çalışmanız gerekir. Daima adım adım ilerledim, her seferinde bir hedefe ulaştım ve hemen merdivenin en tepesine çıkmayı istemedim. Bazen bu merdivenin sonsuza dek çıkabileceğini ve en üst basamağının hep uzak olduğunu düşünsem de bence kendiniz için daima giderek daha iddialı hedefler ve hayaller belirmeye değiyor.” 





Watson, dört kadının her birinin geleceğe odaklandığını ve “kendi bireyselliğine, hayatta belirgin bir amacına ve kendine has bir iş yapış biçimine sahip olduğunu” söyledi. “Yani, altta yatan tema ‘hayaller’ olmakla birlikte tüm projenin ardındaki temel fikir, dört ‘küçük filmle’ bir hikaye anlatmak. Kahramanların umutlarını ve gelecek konusundaki düşünme biçimlerini beraberinde hayal kurmayı da getirecek şekilde aktarmak istedim.” 

Watson’un açıklamasına göre, bunun bir örneği Gigi Hadid'in canlandırdığı karakter. Yakın zamanda partnerinden ayrılan bu kadın, cam bir kulede yalnız yaşıyor, tek yakın arkadaşı ve sırdaşı da Alexander Wang: “Bu resimlerde bir ölçüde endişe var bence. Hadid'in karakteri ile geleceğini düşünen bir kadın hissini aktarmak ve bir yandan da yalnızlık durumunda göstermek istedim. Onu hayatta nereye gideceğini, yarın ne yapacağını düşünürken görüyoruz. Fotoğrafladığım diğer kadınlardan ve ortamlardan çok daha minimal olmasını istedim.”

Julia Garner, doğayı ve yalnızlığı seven genç bir fotoğrafçıyı canlandırıyor. Watson, onunla ilgili de şunları söyledi: “Julia çok başarılı bir oyuncu ve doğrudan karaktere girdi. Başarılı sergiler düzenlemeyi hayal eden bir botanik fotoğrafçıyı oynadı. Miami'de çalışmamız için mükemmel olan çok güzel tropikal bir bahçede çekim yaptık.” 


Takvimdeki partneri Calvin Royal III olan Misty Copeland da geleceğe bakıyor ve dans dünyasında ün kazanmayı hayal ediyor. “Başarılı olmaya çalışmak onun itici gücü” diyen Watson şöyle devam etti: “Copeland'ın karakteri bir kulüpte dans ederek hayatını kazanıyor, ama aynı zamanda bahçesinde küçük bir sahne kurmuş ve burada yıldız olmak için dans provaları yapıyor, bazen de erkek arkadaşı rolündeki Calvin Royal III ile dans ediyor.”

Son olarak, Laetitia Casta, Sergei Polunin’in canlandırdığı partneriyle birlikte bir stüdyo dairede yaşayan bir ressamı oynuyor. Kadın bir sanatçı, erkekse dansçı olarak başarılı olma hayalleri kuruyor. Watson, Laetitia Casta içinse şunları söyledi: “İşin ilginç yanı, Laetitia gerçek hayatta boş zamanlarında çokça heykel yapıyor ve sanat eserleri üretiyor. Bu çok işe yaradı ve karaktere girmesine yardımcı oldu. Sahnelere biraz daha doğal parlaklık katmak için çekimi dışarıda yapmaya karar verdik. Miami'nin tropikal atmosferi bu resimde kilit bir bileşen oldu.” 


2019 Pirelli Takvimi’nin öyküleri ve yıldızları ile 50 yılı aşkın The Cal™ tarihini www.pirellicalendar.com internet sitesinde görebilirsiniz.

www.pirelli.com 
https://www.facebook.com/Pirelli
https://twitter.com/Pirelli
https://instagram.com/pirelli/















FOTOĞRAF SANATÇISI ALBERT WATSON 

SANAT YÖNETİMİ BARON & BARON

UYGULAYICI YAPIM THE PRODUCTION CLUB

PRODÜKSİYON TASARIMI STEVE KIMMEL

KADRO LAETITIA CASTA, MISTY COPELAND, JULIA GARNER,
GIGI HADID, SERGEI POLUNIN, CALVIN ROYAL III, ALEXANDER WANG 

MODEL ASTRID EIKA

KASTİNG YÖNETMENİ PIERGIORGIO DEL MORO

POST PRODÜKSİYON EMI ROBINSON 

FOTOĞRAF ASİSTANI TARO HASHIMURA

DİJİTAL TEKNİSYEN ADRIEN POTIER 

KALİGRAFİ UZMANI NICOLAS OUCHENIR 

ATELIER NICOLAS OUCHENIR “ZZO” TARAFINDAN TEMSİL EDİLMEKTEDİR

MAKYAJ SANATÇISI JAMES KALIARDOS

SAÇ ŞEKİLLENDİRME KERRY WARN 

PROP STYLIST ARNOLD BARROS 

STİL DANIŞMANI JULIA VON BOEHM, ALLISON BORNSTEIN’E TEŞEKKÜRLERİMİZLE 

SET DEKORASYONU BELINDA SCOTT

2019 PIRELLI TAKVİMİ 
ALBERT WATSON İLE RÖPORTAJ 


Pirelli Takvimi projesine nasıl yaklaştınız?
Pirelli Takvimi her fotoğrafçı için benzersiz bir projedir. Bu görevi ilk üstlendiğimde diğer projeye diğer fotoğrafçılardan farklı bir şekilde yaklaşmak istedim ve bunun en iyi yolunun ne olacağını düşündüm. Sonuçta, derinliği olan ve bir öykü anlatan, güzel nitelikli fotoğraflar aradım. Sadece bir kişinin portresinden daha fazlası olan, bir film karesi gibi görünen bir şey yaratmak istedim. Takvime bakanların, en saf haliyle fotoğrafçılığı amaçladığımı, çektiğim kadınları araştırdığımı ve günümüz kadınlarının pozitif vizyonunu ileten bir durum yarattığımı görmelerini istedim. 


Projeyi nasıl kurguladınız?
Güçlü bir söylemi olduğundan emin olmak istedim ve “fotoğrafların film kareleri gibi görünmesini sağlamaya çalışalım” diye düşündüm. Her şeyi geniş ekran formatında çektik, ki oldukça zorlayıcıydı. Dört kadının her biri, kendi bireyselliğine, hayatta belirgin bir amaca ve kendine has bir iş yapış biçimine sahip. Ve hepsi geleceğine odaklı. Yani, altta yatan tema ‘hayaller’ olmakla birlikte tüm projenin ardındaki temel fikir, dört ‘küçük filmle’ bir hikaye anlatmaktı. 

Takvime hayat veren öykülerden söz edebilir misiniz? 
2019 Pirelli Takvimi’nde her karakter bir rol oynuyor. Bazı durumlarda rol, oyuncunun gerçek hayattaki işine yakında ama burada hepsi kesinlikle bir karakteri canlandırdı, kendilerini değil. Ben de tam olarak bunu istedim. 

Yakın zamanda partnerinden ayrılan kadını Gigi Hadid canlandırıyor. Bir sırdaşı var ama erkek arkadaşı değil, bu rolü Alexander Wang oynuyor ve bu zor zamanları atlatmasına yardım ediyor. Bu resimlerde bir ölçüde endişe var bence. Gigi Hadid'in karakteri ile geleceğini düşünen bir kadın hissini aktarmak ve bir yandan da yalnızlık durumunda göstermek istedim. Onu hayatta nereye gideceğini, yarın ne yapacağını düşünürken görüyoruz. Fotoğrafladığım diğer kadınlardan ve ortamlardan çok daha minimal olmasını, onu çektiğim ortama yansımasını istedim. Diğer kahramanların ortamları oldukça kalabalık ve hemen hepsinde aksiyon var. 


Julia Garner’ın karakteri, başarılı sergiler düzenlemeyi hayal eden bir botanik fotoğrafçı. Julia çok başarılı bir oyuncu ve doğrudan karaktere girdi. Miami'de çalışmamız için mükemmel olan çok güzel tropikal bir bahçede çekim yaptık.”


Öte yandan, Misty Copeland ve Calvin Royal III, ünlü olmak isteyen ve ART Deco bir evde yaşayan iki dansçıyı canlandırıyor. Kadın Paris’te dans etme hayali kuruyor. Geleceğe bakıyor ve hedefleri var. Başarılı olmaya çalışmak onun itici gücü. Copeland'ın karakteri bir kulüpte dans ederek hayatını kazanıyor, ama aynı zamanda bahçesinde küçük bir sahne kurmuş ve burada yıldız olmak için dans provaları yapıyor, bazen de erkek arkadaşı rolündeki Calvin Royal III ile dans ediyor.

Laetitia Casta’nın canlandırdığı ressam, partneri rolündeki Sergei Polunin ile birlikte bir stüdyo dairede yaşıyor. Kadın bir sanatçı, erkekse dansçı olarak başarılı olma hayalleri kuruyor. Sahnelere biraz daha doğal parlaklık katmak için çekimi dışarıda yapmaya karar verdik. Miami'nin tropikal atmosferi bu resimde kilit bir bileşen oldu. İşin ilginç yanı, Laetitia gerçek hayatta boş zamanlarında çokça heykel yapıyor ve sanat eserleri üretiyor. Bu çok işe yaradı ve karaktere girmesine yardımcı oldu.


Işık bu projede nasıl bir rol oynadı? 
Gençken, fotoğrafını çektiğim ilk ünlü kişi Alfred Hitchcock oldu. Bana, “Sevgili oğlum, hikayenin görsel çizimi tamamladığında film bitmiş demektir, tek yapmam gereken çekmektir” demişti. Bu mesajın bir kısmı bende iz bıraktı. 2019 Takvimi de bir film senaryosu gibi. Dört yıl süreyle grafik tasarım eğitimi aldığım ve daha sonra üç yıl Royal College of Art Film School'a devam edip yönetmen olarak mezun olduğum için çok şanslıyım. Hiç fotoğrafçı olarak eğitim almadım ve o noktadan sonra fotoğrafçı olmayı ve ışıklandırmayı öğrenmem gerekti. Bir fotoğrafçı olarak teknik konular benim için çok zordu, doğal gelmiyordu. Sezgisel olarak, bir sinema estetiğini takip etmek benim için çok doğaldı. Çalışmalarımın çoğu grafiklere ve sinemaya, bazen de ikisinin kombinasyonuna dayanıyor. Bunu Takvime katmam ve film kareleri gibi görüntüler üretmem gayet kolay oldu. Mesele, tüm bu farklı unsurları bir araya getirmek ve güçlü bir söylem yaratmaktı. Ortak payda, bu insanların hepsinin aktif olması; geleceklerini düşünüyorlar ve beş, on, yirmi yıl sonra nerede olabileceklerini hayal ediyorlar.

Sette çalışmayı sevdiniz mi?
Bazı insanların gerginlik dolu bir sette iyi çalıştığını biliyorum; yaratıcılıkları bir ölçüde bundan geliyor, ama aslında ben bunun tam tersiyim. İnsanlarla eğleniyorsam, onlarla birlikte olmaktan ve şakalaşmaktan keyif alıyorsam, onlardan çok daha fazla verim elde ediyorum. Gayrimenkulde her şeyin “konum, konum, konum” olması gibi ben de bazen genç fotoğrafçılara böyle bir işte her şeyin “hazırlık, hazırlık, hazırlık” olduğunu söylüyorum. İş için ne kadar çok hazırlanırsanız, o kadar yaratıcı olacaktır. Düşünmek ve planlamak, planlamak, planlamak gerekir. Gerçekten önemli olan budur.

Takvim için vizyonumuzu oluştururken muazzam destek aldım. Steve Kimmel sanat yönetmenliğini üstlendi, Arnold Barros ve Belinda Scott ile birlikte harika bir iş çıkardılar. Kendilerini adayarak çalışmaları sayesinde her şey mükemmel gitti. James Kaliardos makyaj sanatçılığını üstlendi. O da muhteşem bir iş başardı, güzel, görünmeyen ama var olan makyajlar yaptı. Kerry Warn’ın yaptığı saçlar, her kadında hep doğal durdu. Sinema dünyasında çok deneyimli olması sayesinde bu proje için mükemmel seçim oldu.

Julia Von Boehm stil danışmanlığımızı ve moda düzenlemelerini yaptı. Tüm bu kişilerin yanı sıra kendi asistanlarım Taro Hashimura ve Ed Smith de vardı, dijital işlerin hepsi Adrien Potier tarafından kontrol edildi ve Emi Robinson da harika rötuş yaptı.

Bu insanların hepsi çok katkı sağladı, bu yüzden bir fotoğraftan ziyade kesinlikle bir film projesi gibiydi.

Hayallerinizi gerçekleştirdiniz mi?
Bir hayalinizi gerçekleştirmek için çok çalışmanız gerekir. Daima adım adım ilerledim, her seferinde bir hedefe ulaştım ve hemen merdivenin en tepesine çıkmayı istemedim. Bazen bu merdivenin sonsuza dek çıkabileceğini ve en üst basamağının hep uzak olduğunu düşünsem de bence kendiniz için daima giderek daha iddialı hedefler ve hayaller belirmeye değiyor.

ALBERT WATSON – BİYOGRAFİ 
İskoçya'nın Edinburgh şehrinde doğup büyüyen Albert Watson, Dundee'deki Jordanstone College of Art and Design’da grafik tasarım ve Londra’daki Royal College of Art’ta film ve televizyon eğitimi aldı. Doğuştan bir gözü görmemesine rağmen Albert Watson, müfredatının bir parçası olarak fotoğrafçılık eğitimi de aldı. 1970 yılında eşi Elizabeth ile birlikte ABD’ye taşındı ve Los Angeles’a yerleşti. Elizabeth, ilkokul öğretmeni olarak çalışırken Albert Watson da çoğunlukla hobi olarak fotoğraf çekmeye başladı. O zamandan ünümüze dünyanın en başarılı ve üretken fotoğrafçılarından biri olan Albert Watson, sanat, moda ve reklam fotoğrafçılığını harmanlama konusundaki kendine özgü yeteneğiyle fotoğrafçılık tarihinin en ikonik eserlerinden bazılarına imza atmıştır. Alfred Hitchcock ve Steve Jobs'ın portrelerinden Kate Moss'un model çekimlerine, Las Vegas manzaralarından Kral Tutankamon’un kalıntılarına kadar, Watson’un eserlerinin çeşitliliğine ve kapsamına sahip bir başka örnek bulmak zordur. Çarpıcı fotoğrafları ve etkileyici el yapımı baskıları, dünya çapında çeşitli galerilerde ve müzelerde sergilenmektedir. Fotoğraf sektörünün incili sayılan Photo District News, Albert Watson’u Irving Penn ve Richard Avedon ile birlikte tüm zamanların en etkili 20 fotoğrafçısı arasında göstermiştir.

Albert Watson’un kazandığı sayısız ödül arasında bir Lucie Ödülü, Grammy Ödülü, üç Andy ödülü, bir Der Steiger Ödülü, bir Hasselblad Masters Ödülü, ayrıca Royal Photographic Society tarafından yaşam boyu başarı ödülü olarak verilen 100. Yıl Madalyası sayılabilir. İskoçyalı Albert Watson’a fotoğrafçılık sanatına yaşam boyu katkıları nedeniyle 2015 Haziran ayında Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) takdim edilmiştir. Yıllar içinde Albert Watson’un fotoğrafları, dünya çapında 100'den fazla Vogue kapağında yer aldı. Ayrıca Rolling Stone, Time ve Harper's Bazaar gibi sayısız yayın için rock yıldızlarının, rap’çilerin, oyuncuların ve diğer ünlülerin ikonik moda veya portre çekimlerini yaptı. Albert Watson aynı zamanda Blumarine, Prada, The Gap, Levi’s, Revlon ve Chanel gibi büyük markalar için yüzlerce reklam kampanyasının fotoğraflarını çekti. “Kill Bill” ve “Memoirs of a Geisha” gibi onlarca Hollywood filminin afiş çekimlerini yapan Watson, 100’ün üstünde televizyon reklamının yönetmenliğini de üstlendi. Watson bugüne dek beş kitap yayınladı: “Cyclops” (1994, Bullfinch); “Maroc” (Rizzoli, 1998); "Albert Watson” (Phaidon, 2007); "Strip Search" (PQ Blackwell/Chronicle 2010); ve "UFO: Unified Fashion Objectives" (PQ Blackwell/Abrams 2010.) En yeni kitabı “Kaos,” Taschen tarafından 2017 yılında yayımlandı. Watson’un fotoğrafları ayrıca müze ve galeri sergileri dolayısıyla pek çok katalogda yer aldı.

Albert Watson, 2004'ten bu yana pek çok kişisel sergi düzenledi: Museo d’Arte Moderna (Milano, İtalya); KunstHausWien (Viyana, Avusturya); City Art Centre (Edinburgh); FotoMuseum (Antwerp, Belçika); NRW Forum (Düsseldorf, Almanya); Forma Galleria (Milano, İtalya); Fotografiska (Stockholm, İsveç); Multimedia Art Museum (Moskova). Albert Watson’un Benin’de çektiği fotoğraflarını da içeren kapsamlı retrospektif sergisi, 2013 yılında Hamburg’daki Deichtorhallen’de düzenlendi. Albert Watson’un fotoğrafları, Londra'daki Ulusal Portre Galerisi, New York Metropolitan Sanat Müzesi, Moskova'daki Puşkin Güzel Sanatlar Müzesi, Çin'deki Lianzhou Fotoğraf Müzesi, New York’ta Uluslararası Fotoğrafçılık Merkezi, Brooklyn Müzesi ve Deichtorhallen dahil pek çok müzede düzenlenen karma sergilerde yer aldı. Watson’un fotoğrafları ayrıca Ulusal Portre Galerisi, Metropolitan Sanat Müzesi, Smithsonian, İskoç Parlamentosu, Deichtorhallen, Multimedya Sanat Müzesi ve Essen'deki (Almanya) Folkwang Müzesi gibi çeşitli galeri ve müzelerin daimi koleksiyonlarında yer alıyor. 

Her zaman bir işkolik olan Albert Watson’un Manhattan'daki stüdyosundaki arşivlerde dünyaca ünlü dergilerin ve şirketlerin isimlerin görülebildiği milyonlarca fotoğraf ve negatif film yer alıyor. Aynı zamanda kişisel bir galeri olarak da kullanılan stüdyosunda çoğu Las Vegas'ta çekilmiş olağanüstü büyük ölçekli fotoğraflar dikkat çekiyor. Albert Watson’un görsel dili, kendine özgü kurallarını ve kalite kavramlarını takip ederken eserlerin onun imzasını taşıdığı kendini belli ediyor. İster İskoçya'da bir orman, ister bir süper modelin üzerindeki bir Yohji Yamamoto elbise ya da astronot Alan Shepard'ın Ay’da giydiği uzay elbisesinin yakın çekimi veya Steve Jobs'un ikonik siyah beyaz portresi, Watson’un fotoğrafları yarattığı etki ve teknik ustalıkla da anında tanınıyor. Albert Watson, mükemmelliğe bağlılığı ve kararlılığı ile dünyanın en aranan fotoğrafçıları arasında yer alıyor. 


PİRELLİ TAKVİMİ: FOTOĞRAFÇILAR, ÇEKİM YERLERİ VE MODELLER


1964 Robert Freeman – Mayorka, İspanya 
Jane Lumb, Sonny Freeman Drane, Marisa Forsyth
1965 Brian Duffy - Monako ve Güney Fransa’da Fransız Rivierası
Pauline Dukes, Annabella, Virginia, Pauline Stone, Jeannette Harding
1966 Peter Knapp - Al Hoceima, Fas
Shirley Ann, Sue
1967 Yayınlanmadı 
1968 Harri Peccinotti - Djerba, Tunus 
Ulla Randall, Elisa Ngai, Pat Booth, Jill La Tour
1969 Harri Peccinotti - Big Sur, California
1970 Francis Giacobetti - Paradise Island, Bahamalar
Alexandra Bastedo, Anak, Pegga, Paula Martine
1971 Francis Giacobetti - Jamaika, Büyük Antiller
Caileen Bell, Angela McDonald, Kate Howard, Christine Townson, Gail Allen
1972 Sarah Moon - Villa Les Tilleuls, Paris
Suzanne Moncurr, Mick Lindburg, Boni Pfeifer, Inger Hammer, Magritt Rahn, Barbara Trenthan
1973 Brian Duffy – Londra, İngiltere
Erica Creer, Sue Paul, Nicki Howorth, Kubi, Nicky Allen, Jane Lumb, Kate Howard, Vida, Penny Steel, Kari Ann, Elizabeth, Vicky Wilks
1974 Hans Feurer – Seyşeller, Afrika
Eva Nielson, Kim, Marana, Chichinou, Kathy Cochaux
1975-83 Yayınlanmadı 
1984 Uwe Ommer - Bahamalar, Orta Amerika
Angie Layne, Suzy-Ann Watkins, Jane Wood, Julie Martin
1985 Norman Parkinson - Edinburgh, İskoçya
Anna, Cecilia, Iman, Lena, Sherry
1986 Bert Stern - Cotswolds, İngiltere 
Julia Boleno, Jane Harwood, Louise King, Deborah Leng, Suzy Yeo, Beth Toussaint, Gloria, Joni Flyn, Caroline Hallett, Samantha, Juliet, Clare Macnamara
1987 Terence Donovan - Bath, İngiltere 
Ione Brown, Colette Brown, Naomi Campbell, Gillian De Turville, Waris Dirie
1988 Barry Lategan - Londra, İngiltere 
Hugo Bregman, Briony Brind, Victoria Dyer, Nicola Keen, Kim Lonsdale, Sharon MacGorian, Naomi Sorkin, Carol Straker
1989 Joyce Tennyson - Polaroid Studios, New York
Lisa Whiting, Nicky Nagel, Danielle Scott, Brigitte Luzar, Gilda Meyer-Nichof, Kathryn Bishop, Susan Allcorn, Susan Waseen, Rosemarie Griego, Akura Wall, Gretchen Heichholz, Rebecca Glen
1990 Arthur Elgort - Seville, İspanya
Laure Bogeart, Laurie Bernhardt, Christina Cadiz, Anna Klevhag, Florence Poretti, Debrah Saron
1991 Clive Arrowsmith - Fransa
Alison Fitzpatrick, Lynne Koester, Monika Kassner, Paola Siero, Nancy Liu, Katherina Trug, Jackie Old Coyote, Tracy Hudson, Rachel Boss, Carole Jimenez, Saskia Van Der Waarde, Rina Lucarelli, Susie Hardie-Bick
1992 Clive Arrowsmith - Almeria, İspanya
Alison Fitzpatrick, Julienne Davis, Judi Taylor
1993 John Claridge – Seyşeller, Afrika 
Christina Estrada, Barbara Moors, Claudie
1994 Herb Ritts on Paradise Island, Bahamalar
Karen Alexander, Helena Christensen, Cindy Crawford, Kate Moss
1995 Richard Avedon - New York, ABD
Nadja Auermann, Farrah Summerford, Naomi Campbell, Christy Turlington
1996 Peter Lindberg - El Mirage, California, ABD
Eva Herzigova, Nastassja Kinski, Kristen Mc Menamy, Navia, Carre Otis, Tatjanna Patitz
1997 Richard Avedon - New York, ABD
Honor Fraser, Ling, Cordula, Sophie Patitz, Ines Sastre, Waris Dirie, Anna Klevhag, Monica Bellucci, Gisele, Kristina, Tatiana, Irina, Jenny Shimizu, Marie Sophie, Brandy, Julia Ortiz, Nikki Uberti
1998 Bruce Weber - Miami, ABD
Tanga Moreau, Stella Tenant, Milla Jovovich, Carolyn Murphy, Eva Herzigova, Patricia Arquette, Shalom Harlow, Kristy Hume, Elaine Irwin Mellencamp, Georgina Grenville, Kiara, Rachel Roberts, Daryl Hannah. Guests: Dermot Mulroney, Fred Ward, Ewan Mc Gregor, Dan O’Brien, BB King, Sonny Rollins, Bono, Paul Cadmus, Francesco Clemente, John Malkovich, Kelly Slater, Kris Kristofferson, Robert Mitchum.
1999 Herb Ritts - Los Angeles, ABD
Chandra North, Sophie Dahl, Karen Elson, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Shirley Mallmann, Laetitia Casta, Audrey Marnay, Elsa Benitez, Bridget Hall, Angela Lindvall, Alek Wek
2000 Annie Leibovitz - Rhinebeck, New York, ABD
Lauren Grant, June Omura, Mireille Radwan-Dana, Laetitia Casta, Alek Wek, Julie Worden, Jacqui Agyepong, Marjorie Folkman
2001 Mario Testino - Napoli, İtalya
Gisele Bündchen, Aurelie Claudel, Karen Elson, Rhea Durham, Marianna Weickert, Fernanda Tavares, Angela Lindvall, Ana Claudia Michael, Liisa Winkler, Noemi Lenoir, Frankie Rayder, Carmen Kass
2002 Peter Lindbergh - Los Angeles, ABD
Lauren Bush, Erika Christensen, Amy Smart, Bridget Moynahan, James King, Shannyn Sossamon, Selma Blair, Kiera Chaplin, Brittany Murphy, Monet Mazur, Rachel Leigh Cook, Mena Suvari, Julia Stiles
2003 Bruce Weber - Cilento ve Paestum, İtalya
Jessica Miller, Lisa Steiffert, Heidi Klum, Isabeli Fontana, Mariacarla Boscono, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Sienna Miller, Alessandra Ambrosio, Rania Raslan, Bridget Hall, Sophie Dahl, Eva Riccobono, Yamila Diaz-Rahi, Filippa Hamilton, Valentina Stilla, Enrico Lo Verso, Alessandro Gassman, Tomasino Ganesh, Marcelo Boldrini, Jak Krauszer, Stephan Ferrara, Ajay Lamas
2004 Nick Knight - Londra, İngiltere
Adina Fohlin, Amanda Moore, Jessica Miller, Natalia Vodianova, Karolina Kurkova, Mariacarla Boscono, Esther de Jong, Frankie Rayder, Liberty Ross, Dewi Driegen, Ai Tominaga, Pollyanna McIntosh, Alek Wek
2005 Patrick Demarchelier - Rio de Janeiro, Brezilya
Adriana Lima, Julia Stegner, Michelle Buswell, Erin Wasson, Marija Vujovic, Fillipa Hamilton, Liliane Ferrarezi, Valentina, Diana Dondoe, Isabeli Fontana, Naomi Campbell
2006 Mert and Marcus - Cap d’Antibes, Fransa
Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson, Natalia Vodianova
2007 Inez and Vinoodh - California
Sophia Loren, Penélope Cruz, Lou Doillon, Naomi Watts, Hilary Swank
2008 Patrick Demarchelier – Şanghay, Çin
Maggie Cheung, Agyness Deane, Lily Donaldson, Du Juan, Doutzen Kroes, Catherine McNeil, Mo Wan Dan, Sasha Pivovarova, Coco Rocha, Caroline Trentini, Gemma Ward
2009 Peter Beard - Abu Camp/Jack’s Camp, Botswana
Daria Werbowy, Emanuela De Paula, Isabeli Fontana, Lara Stone, Rianne Ten Haken, Malgosia Bela, Mariacarla Boscono
2010 Terry Richardson - Bahia, Brezilya
Daisy Lowe, Georgina Stojiljokovic, Rosie Huntington, Eniko Mihalik, Catherine McNeil, Ana Beatriz, Abbey Lee Kershaw, Marloes Horst, Lily Cole, Miranda Kerr, Gracie Carvalho
2011 Karl Lagerfeld - Paris, Fransa
Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Freja Beha Erichsen, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Anja Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lakshmi Menon, Heidi Mount, Erin Wasson, Natasha Poly, Lara Stone, Daria Werbowy, Iris Strubegger, Jeneil Williams, Baptiste Giabiconi, Sebastian Jondeau, Brad Kroenig, Garrett Negg, Jake Davis
2012 Mario Sorrenti - Murtoli, Korsika
Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia De Brauw, Lara Stone, Joan Small, Guinevere Van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevictiute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, Rinko Kikuchi
2013 Steve McCurry - Rio de Janeiro, Brezilya 
Isabeli Fontana, Adriana Lima, Sonia Braga, Marisa Monte, Elisa Sedanoui, Petra Nemcova, Hanna Ben Abdesslem, Liya Kebede, Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn, Summer Rayne Oakes
2014 Milano’da Takvimin 50 yaşının kutlaması
1986 Takvimi - Helmut Newton - Monte Carlo ve Chianti
Antonia Dell’Atte, Susie Bick, Betty Prado
2015 Steven Meisel - New York, ABD
Karen Elson, Anna Ewers, Isabeli Fontana, Gigi Hadid, Candice Huffine, Adriana Lima, Sasha Luss, Cameron Russel, Joan Smalls, Natalia Vodianova, Raquel Zimmerman



2016 Annie Leibovitz - New York, ABD
Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund e Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Fran Lebowitz, Mellody Hobson, Ava Duvernay, Tavi Gevinson, Shrin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith, Amy Schumer
2017 Peter Lindbergh - Berlin, Los Angeles, New York, Londra ve Le Touquet
Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright, Zhang Ziyi, Anastasia Ignatova
2018 Tim Walker - Londra, İngiltere
Adut Akech, Adwoa Aboah, Alpha Dia, Djimon Hounsou, Duckie Thot, Jaha Dukureh, King Owusu, Lil Yachty, Lupita Nyong’o, Naomi Campbell, RuPaul, Sasha Lane, Sean “Diddy” Combs, Slick Woods, Thando Hopa, Whoopi Goldberg, Wilson Oryema Zoe Bedeaux
2019 Albert Watson - Miami ve New York
Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal III, Alexander Wang, Astrid Eika 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara