Bosch’tan tüm ticari araçlara 360 derece çözümler

Bosch’un otomotiv teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Otomotiv Yedek Parça İş Birimi, ağır ve hafif ticari araçları kapsayan bir Ticari Araç Programı geliştirdi.
Türkiye’de inşaat ve lojistik sektörlerindeki büyümeye paralel olarak otomotiv sektöründe de yedek parça ve ticari araç segmentinin de ihtiyaçları artıyor. Müşterilerine orjinal ekipman kalitesinde yedek parça sağlayan Bosch Yedek Parça
İş Birimi de sektörün artan ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bir Ticari Araç Programı geliştirdi.

Bosch bu programla, fren ve enjeksiyon sistemlerinden buji, şarj mars aksamları, silecek ve aydınlatma sistemlerine kadar geniş bir yelpazede müşterilerine hizmet veriyor. Bosch Ticari Araç Programı’nda ayrıca, küçük motorlar, sensörler, röleler, filtreler ve test cihazlarını da destekleyen çözümler de yer alıyor.

Ağır vasıta ürün grubu için araç üreticileriyle ortak olarak geliştirilen ürünler, yedek parça pazarına sunuluyor. Bu ürünler arasında; starter/alternatör (24 V), silecek (1000 mmye kadar), filtre (hava, yakıt, yağ, kabin, özel filtreler), akü (24 V uygulamalar), elektronik parçalar (24 V) role, sensor, küçük motorlar (24 V), aydınlatma, sinyal, belt ve hidrolik fren çözümleri bulunuyor.

Bosch hafif ticari ürün gurubu ise starter/alternatör (12 V), slecek (700 mmye kadar), filtre (hava,yakıt,yağ,kabin), akü (12 V uygulamalar), elektronik parçalar(12 V), role, sensor, küçük motorlar (12 V), aydınlatma, sinyal, belt ve hidrolik fren uygulamalarıyla hizmet sağlıyor.

Sürüş güvenliğinde dünya lideri
Sürüş güvenliği sistemleri konusunda lider üretici olan Bosch Fren Sistemleri; ön ve arka fren ürün grubunda ilklere imza atmayı sürdürüyor. Fren sistemleri, ABS, ESP, ASR, FDR sistemlerinin seri üretimine ilk geçen firma unvanına sahip Bosch Fren Sistemleri, Yokuş İniş ve Yokuş Tutuş Kontrolu, Yumuşak Duruş Sistemi, Fren Diski Temizleme sistemi gibi yeni geliştirdiği uygulamalarla dikkat çekiyor. Ayrıca, Bosch'un pazara sunmuş olduğu fren sistemlerinde, çevreye zararlı olan asbest tozu kullanılmıyor.

Bosch, dünyanın buji ihtiyacını karşılıyor…
Buji üretimi ve teknoloji konusunda tüm araç üreticilerine yönelik üretim yapan Bosch, 100 yılı aşkın bir süredir buji üretimi gerçekleştiriyor. Super, Super 4, Super Plus, Platin ve Silver Bosch bujilerinin üretimini gerçekleştiriyor. Bosch’un ürettiği bujiler, yakıt tasarrufu yanında optimum ateşleme sağlıyor. Yüksek kalitesiyle ilk harekette hissedilir bir performans sunan bujiler, uzun ürün ömrüyle araç üreticileri tarafından tüm dünyada tercih ediliyor.

Bosch her bir parça gibi tüm sistemi de üretiyor…
Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi, dünya çapındaki satışlarının en büyük bölümünü şarj-marş ürünlerinden sağlarken; marş dişlisi, akü, kayış gibi parçalar yerine tüm sistemin üretimini gerçekleştirebiliyor. Bosch'un geliştirdiği -HEF95-L tipi marş motorları 800.000 km'ye kadar artırılmış kullanım ömrüne sahip bulunuyor ve filo araçları için en iyi çözümleri sunuyor. Ayrıca, daha hafif olan CF70 tipi marş motorlarıyla ise yüksek performans sağlanıyor. 70 yılı aşkın bir süredir silecek sistemleri konusunda üretim gerçekleştiren Bosch, ağır vasıta silecek çözümleri kapsamında silecek motorları ve kolları, adaptörler gibi gerekli tüm parçaları sağlıyor. Bosch sileceklerde kullanılan üstün kauçuk teknolojisi sayesinde en az deformasyon oranı sunulurken, sileceklerin ömrü rakiplerine göre daha uzun oluyor.

Bosch’ta 1.000 çeşitten fazla far var
Komple fardan her türlü aydınlatma lambalarına ve far ayar cihazına, sis ve iş makineleri aydınlatmalarına kadar çözümler sunan Bosch, ayrıca %60 oranında daha fazla ışık yayan ampullerin üretimini de gerçekleştiriyor. AB standartlarına göre üretilen Bosch aydınlatma çözümleri, 1000 çeşitten daha fazla far tipini içeriyor. Avrupa ve Japon otomobil üreticilerine göre her türlü far tipi için üretim yapılıyor.

Sensör ve rölelerde global uzmanlığa sahip…
Otomotiv sektöründeki tecrübesini akım motorları, röle ve sensörlerle de ispatlayan Bosch, sensör teknolojilerindeki uzmanlığıyla da en uzun ömürlü ve dayanıklı sensörleri geliştiriyor.

Filtre sistemlerinde son teknoloji
Havanın içindeki yabancı maddeleri engellemek için emprenye tekniğiyle bir filtre üreten Bosch, kir partikülerlerinin %99,9'unu süzebiliyor. Böylece aracın yakıt tüketimini %10 oranında azaltabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara