BMW Cruise M ile tutkunuza premium ayrıcalık kazandırın!

 BMW bisikletDeniz kenarı, dağ, orman, dere tepe gezen bisiklet tutkunları için en keyifli mevsim geldi. İlk bahar mevsiminin tazeliği, enerjisi ve serinliği ile boş vakitlerini bisiklet üstünde geçirenler için BMW otomobillerinin adrenalini ve sürüş keyfini baştan ayağa hissettiren M performansı artık BMW  Cruise M bisikletlerde.

Az yakıt tüketen otomobile 10 milyon TL

Alüminyum jant sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da önde gelen firmalarından biri olan CMS, üretim ve ihracat ile ekonomik katkının yanında, Türkiye otomotiv sektörüne araştırma ve geliştirme bilgi birikimi ile de katkı sağlıyor.
Tamamı Türk, 74 mühendis ve teknisyenin görev aldığı İzmir Çiğli’de bulunan CMS Araştırma ve Geliştirme Merkezi bünyesinde otomobil markalarının ihtiyaç duyduğu son teknoloji ürünü jantların tasarımı, ürün geliştirmeleri ve prototip üretimleri gerçekleştiriliyor. 

Seat'ta hedef; su tüketimini yüzde 25 azaltmak

 Seat, su tüketimini azaltıyorSEAT, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Martorell Fabrikası’nda bir otomobil üretmek için kullanılan su miktarını son dört yıl içerisinde yüzde 15 oranında azaltmayı başardı.
Hedef 2018 yılına kadar su tüketimini yüzde 25 azaltmak.

BMC Fatih 180

Türkiye'nin efsane araçlarından BMC Fatih, üretimden kaldıralı çok olmasına rağmen ikinci elde halaen ilgi görüyor.Uzun yıllar  Austin, Morris, Leyland, Yavuz ve Fatih adlarıyla yıllar içinde farklı yenilemelerle ve güçlerle 1960'ların sonundan 2009'a kadar  üretildi.En güçlü ve en modern hali Fatih;  askeri taktik araca kadar farklı görevleri yerine getiren bir araç. Halen  bir çok kamu kurumunda ve


Lastikte Michelin'den Cayma'n!

 Porsche Cayman MichelinDünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin, Porsche’nin yeni Cayman GT4 modelinin lastiklerini, ultra yüksek performanslı Pilot Sport Cup 2 ile donatıyor. Yüksek performanslı otomobiller için tasarlanan Michelin Pilot Sport Cup 2 model lastikler, daha önce Porsche 918 Spyder ve GT3 modellerinde de kullanılmış ve çok başarılı olmuştu.

40 yıldır var...

Türk Otomotiv Sanayi’nin gelişimini ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasını desteklemek üzere hizmet veren Otomotiv Sanayii Derneği, 
26 Mart 2015’te 40. yılını özel bir törenle kutladı.Önen: “Son 9 yıllık dönemde
 Toplam Taşıt Araçları Dış Ticareti 14 milyar USD fazla verdi”

Lastiklerinizi çıkarın

Kış koşullarında daha fazla yol tutuşu, kısa fren mesafesi gibi özellikleri ile, akıcı ve güvenli bir trafik için zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması, 1 Nisan tarihinde sona eriyor. +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda; 1 Aralık tarihinden itibaren uygulanan kış lastiği zorunluluğu kapsamında 4 milyondan fazla ticari araç kış lastiği kullanmakla yükümlüydü. Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; ‘‘Hava sıcaklığının +7 derecenin

Favoriler Kazandı

 tırmanma başladı2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası ilk yarışı, 22 Mart Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlendi. Orhangazi-Hamzalı yolunda yer alan 5.5 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta 4 ayrı kategoride Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinden 13 sporcu mücadele etti.

Offroad Tutkunları Safranbolu’da Buluştu

 off road2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı Nissan Terrano ile yarışan Ahmet Ünlü-Ayhan Yıldırım ekibinin zaferi ile sona erdi. Kısa adı KARDOFF olan Karabük Offroad Kulübü tarafından 21-22 Mart tarihlerinde Safranbolu’da organize edilen yarış, seyircilerden de büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca 7 etapta 22 araç ve 44 sporcunun

Tasarımcılara, Mimarlara Yeni Bir Teknoloji, Yeni Bir Malzeme: Karbon Fiber



 Koleksiyon ve Tasarım Vakfı 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği“Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri”başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.
50’yi aşkın tasarımcı ve mimarın konuk olduğu özel etkinlikte;aynı zamanda kompozit endüstrisinde faaliyet gösteren Dowaksa’nın FRP Direktörü olarak görev alan Saadatmanesh,uçak, otomotivve enerji gibi önemli sektörlerde sık tercih edilen karbon fiber malzemenin tasarım ve mimarlık alanında da kullanılabileceğinin altını çizdi.

Yeni Skoda Fabia Türkiye de


  Yeni Fabia, kalite, güvenlik, verimlilik, güvenlik ve tasarım unsurlarıyla başarısını bir üst noktaya taşımaya hazırlanıyor. Piyasaya sunulduğu 1999 yılından bu yana, dünyanın pek çok ülkesinde başarılara imza atan Fabia, üçüncü nesli ile üst segment otomobillere ait yenilikçi güvenlik teknolojilerini Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak küçük sınıfa da taşıyor. Yeni Fabia’da Elektronik Stabilite Kontrol Sistemi (ESC), çoklu çarpışma freni, lastik basınç sensörü, dinamik diferansiyel kontrolü XDS, yokuş kalkış destek sistemi, sürücü yorgunluk algılama sistemi gibi aktif ve pasif güvenlik sistemleri standart olarak sunuluyor.

Mesnevi Turizm filosunu Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD ile güçlendirdi

Türkiye genelinde ve yurtdışı turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Ankara merkezli Mesnevi Turizm, tercihini yine Mercedes-Benz’den yana yaptı. Mercedes-Benz bayisi Hassoy Motorlu Vasıtalar tarafından tamamı takas, kredi ve kasko ile satılan 5 adet Tourismo 15 RHD otobüs ile birlikte, Mesnevi Turizm filosundaki otobüs sayısı 33 adede, Mercedes-Benz marka otobüs sayısı ise 26 adede çıktı.

Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye’de

 en güzel mercerdesLüks segmentte yepyeni standartlar belirleyen Mercedes-Maybach S-Serisi, S-Serisi ailesinin en yeni modeli olarak otomotiv dünyasında yeni bir dönem başlatıyor

Mercedes-Benz otomobil modellerinin zirvesinde olan Mercedes-Maybach S-Serisi, 5.453 mm uzunluğu ve 3.365

Türk Otomobilleri 2015 Dünya Şampiyonası'nda

 Avitaş Motorsport üretiyorFIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası RX Lites Kupası'nda  Avitaş Motorsport  üretimi 310 beygirlik ortadan motorlu ,  dört tekerlekten çekişli  otomobiller yarışıyor.Özellikle genç sürücülerin hedef alındığı kategori super car gibi kategorilere geçişi de sağlıyor.

“Avea Arabam” uygulamasıyla park yerini unutma derdine son

Avea, GSM, iBeacon ve GPS özelliklerini bir araya getirerek aracınızıpark ettiğiniz yeri kolayca bulmanızı sağlayan ücretsiz “Avea Arabam” uygulaması kullanıcıların beğenisine sundu.
Avea, GSM, iBeacon ve GPS teknolojilerini bir araya getirerekaracınızı park ettiğiniz yeri kolayca bulmanızı sağlayan “Avea Arabam” uygulamasınıkullanıcıların beğenisine sundu. İndirmesi ve kullanması tamamen ücretsiz olan uygulama, kendi sınıfında operatör bazlı ilk uygulama olma özelliğini taşıyor.

Mavi giy, mavi ışık yak, mesajını ver

 Otizme Mavi ışık yak..Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olması ile kendini gösterir.

Ford Fiesta bakımları

Otomobil bakımlarının doğru zamanlarda yapılmasının, otomobilin uzun ömürlü olması açısından önemini sanırız artık bilmeyen yoktur. Özellikle orijinal oto yedek parça kullanımı, bu tür bakımlarda önemli bir kriterdir. Ford servis ve özel servis arasında birçok fark bulunabilirken, en önemli ayrımlar servis ücretleri konusunda olmaktadır.  Ford Fiesta bakımları yapılırken de bu tarz kriterler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. 



 bakım süresi yetkili ellerde olmalı

BMC; 4x4 MRAP ve 6x6 cross-country!

 Kirpi fuarda sergilendiBMC'nin mayına dayanıklı aracı Kirpi, şimdilik Türkiye ve Tunus'ta kullanılıyor. 
Çevre ülkelerden de talep edilen aracın 6x6 versiyonu da planlanırken en son Şubat ayındaki IDEX 2015 Fuarı'nda sergilendi.http://www.janes.com/ adlı internet sitesi,  taktik araçlarıyla da ilgi gören BMC'nin 20 tonluk 8x8 aracınında üretilebileceğini yazarken Profesyonel üzerine geliştirilen  10 tonluk 380-26 P adlı taktik aracı cross-country kamyon olarak nitelendiriyor..
 kaynak, http://www.janes.com/article/49323/turkish-mrap-output-ramps-up-idx15d2


Türkiye'nin en büyük otomotiv üreticisi Tofaş için Fujitsu’nun hayata geçirdiği HPC Çözümü Projesi New Orlenas’dan ödülle döndü.

1986 yılından bu yana bilişim dünyasının 1 numaralı haber kaynağı olan HPCwire portali, Fujitsu’nun Tofaş için hayata geçirdiği HPC çözümünü, “Otomotivde Yılın HPC Uygulaması” seçti. New Orleans’ta gerçekleşen törende Fujitsu adına Fujitsu HPC Çözümleri Grup Başkanı Masahiko Yamada’nın aldığı ödül İstanbul’da Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Ali Kançal tarafından Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Müdürü Hakan Korkmaz’a  iletildi. Fujitsu, HPC sistemleri alanındaki 40 yılı aşkın tecrübesi ile HPCwire ödülünü  kazanarak, General Motors - DataDirect  ve Infiniti Red Bull Racing-IBM iş birliklerini geride bıraktı.

Hindistan'daki gelişim Türk ihracatçısının ilgisini çekiyor

Türk ihracat sektörü, ihracat pazarlarını çeşitlendirme çabalarını aralıksız sürdürüyor. Avrupa ve komşu ülkelerdeki siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle alternatif pazar arayışlarına ağırlık veren Türk ihracat sektörü, dünyanın hızlı gelişen ekonomilerinden Hindistan’a gidiyor.

Mobil iletişim, vatandaş gazeteciliğinde bir ilk oldu!

Trafikte telefonla konuşmak, oyun oynamak büyük bir suç ve risk. Kendi adına, yocu ve trafikte diğer kişiler adına. Bu konuda ilk diyebiliceğimiz bir olay ve uygulama  aynı zamanda hızlı bir karar.Sonuç doğru, kimsenin başkalarının canını riske atmaya hakkı yok..
İstanbul Esenler’de seyir halindeyken cep telefonuyla oyun oynarken görüntülenen Özel Halk Otobüsü şoförünün sertifikası iptal edildi, otobüs de seferden çekildi.

Traktör Müzesi ve Erkunt oradaydı..

 Fordson iş başında..Avrasya Tarım ve Traktör Fuarı'nda, Türkiye'nin ilk ve
 tek Antika Traktör Müzesi ile  Erkunt ve Bozok Traktör'ler katılmıştı..Traktör Müzesi, bazı marka araçları getirirken
 yerli traktör imalatçılarından Bozok ve Erkunt; güncel araçlarını sergilemişlerdi.. Özellikle Porsche Diesel'in Süper N308 ve ilk Massey'lerden Massey Ferguson 35X ilgi çeken araçın başında geliyordu..

ilk yerli Trambüs’ler yolcu taşımaya başlıyor

Türkiye’de ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilen yerli Trambüsler, altyapı, üretim ve test sürüşleri sonrasında ulaşım seferleri için kontağı çeviriyor.
Raylı sistemler ve toplu taşıma araçlarına yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Bozankaya’nın üretimi olan Trambüsler, cer enerjisini çift telli katenerden alıyor. Lastik tekerlekli bu araçlar, şehir trafiği ile entegre ilerliyor ve herhangi bir ray sistemine ihtiyaç duyulmadığı için yatırım maliyetinde avantaj sağlıyor.

Volkswagen Facebook, Youtube 'den sonra Linkedin'de

Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak amacıyla, iletişimini kesintisiz ve interaktif olarak hemen her platforma genişleten Volkswagen Binek Araç, şimdi yepyeni bir mecrayı daha iletişim kanallarına dahil ediyor; LinkedIn.
 Her platformda kesintisiz iletişimi esas alarak hayata geçirdiği uygulamalarıyla fark yaratan Volkswagen Binek Araç, iletişim kanallarına LinkedIn’i de ekledi.

2015 yılı için umutlular...

Türkiye lastik  pazarı 2014 yılında 20 milyon adetle yüzde 1.5 küçülme gösterdi. Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği’nin düzenlediği basın toplantısında; sektör adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman ‘Son 10 yılda yüzde 50’nin üzerinde büyüyerek önemli bir ivme kazanan sektörün; son birkaç yılda yaşanan zorluklara rağmen uzun vadede büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Her an, bir Mercedes-Benz Vito ve Sprinter Eco'ya rastlayabilirsiniz!

 yeni mercedesler tanıtımdaMercedes Benz Türk’ün iddialı oyuncuları 
Yeni Vito ve Sprinter Eco Panelvan İstanbul, Ankara,
 İzmir ve Bursa şehirlerinde sergilenerek 
kullanıcılara yakından tanıtılacak...

TMME 2014 4. Çeyrek Sonuçları Açıklandı

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2014 Yılı 4. çeyrek sonuçlarına göre Samsung, Siemens, Volkswagen, Anadolu Sigorta ve Vakıflar Bankası, müşteri memnuniyetinde lider markalar oldular.
81 ilde, 7 bin 307 tüketici ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak ve özel ekonometrik analiz modeli ile belirlenen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2014 yılı 4. çeyrek sonuçları açıklandı.

Eco-marathon Avrupa

 yarışa az kaldıMayıs ayında Hollanda’nın Rotterdam kentinde 30’uncusu düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya, on yıldır yarışmaya katılım gösteren Türkiye’den, geleceğin mühendis ve bilim insanlarından oluşan 22 takım katılıyor
Türkiye, dünya çapında binlerce öğrencinin daha az enerjiyle daha fazla yol gitmek için araçlar tasarlayıp ürettikleri Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılımının 10. yılını kutluyor.
En az yakıtla en uzak mesafeyi kat etmek hedefiyle bu sene 30. yıldönümünü kutlayan Shell Eco-marathon Avrupa heyecanı

EN EKONOMİiK YARIŞ V2

 V2 de son durumV2 Challenge İstanbul Kupası 2015, yapılan üçüncü ve son yarış ile sona erdi. Körfez Pisti’nde gerçekleştirilen yarışlar sonunda 16 yaşındaki Ayhancan birinciliği ve 6.000 TL para ödülünü kazanarak İstanbul’un son efendisi oldu.

Bu Kuş 125 000 TL

 Son Hacı MuratTürkiye'nin ilklerinden , 
Tofaş'ın ilk modeli  Murat 124'ün son versiyonu  Serçe,
ikinci elde 125 000 TLden alıcısını arıyor..15 000 km deki otomobil beyaz renkte, 
benzinli 1239 cc hacimli 47 kw güçte bir motora sahip.
4 kapılı kübik yapıdaki otomobil ,
102 Nm tork,  150 km/s azami hız, 4 ileri düz vites, 
0'dan 100 km'ye 19 saniyede çıkabilme ve 895 kilo ağırlık gibi teknik özeliklere sahip..

Yağsız çalışan motor

 sürtünme ve yağ...Otomobil ve diğer araçlarda yağ hayati derecede önemlidir.
Ancak son zamanlarda BOR madeni veya nanoteknolojiyle ilgili gelişmelerle (örneğin) motorların yağsız çalışmasından sıkça bahsedilmeye başlandı..
Otomekanik Fuarı'nda  yağsız çalışmayla ilgili bir stand vardı..

Yerli Karinca

 Son KarıncaAnadolu Hidrolik Sanayi, 
otomotiv firmalarına parça üreten eski bir şirket. 
TRaktör parçalarıda imal ediyor. Yıllardır  piyasaya verdiği Karınca markalı traktör, ufak tefek değişiklerle satılıyor. Arada büyük güçte trakrör üretme isteğinide fuarlarda sergilediği traktörlerden anlıyoruz. 
Ancak şu anda bilinen sadece  30 beygirlik Karınca..

Bayan sürücülere öneriler...

İkinci el otomotiv pazarına kurumsallığı getiren lider marka DOD, kadınların araç satın alım tercihlerini özel olarak değerlendirdi ve araç almayı planlayan kadınlara önerilerde bulundu. DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, ikinci el pazarında kadın müşterilerin genel tercihlerini de değerlendirerek şunları söyledi;

Elektrikli araçlar iyi, ama birbirine bağlı elektrikli araçlar daha iyi

Güç aktarım sistemlerinin elektrifikasyonu hız kazanıyor. 
Şu anda benzinin daha düşük fiyatta olması da bu durumu değiştirmeyecek. Bu sözler, Almanya'da gerçekleştirilen Otomotiv Sempozyumu’nda konuşan Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner'a ait. Denner, 2025 yılı itibarıyla dünya genelinde üretilen tüm yeni araçların yaklaşık yüzde 15'inin en azından bir hibrit güç aktarım sistemine sahip olacağını öngörürken, akü teknolojisinde gerçekleşen yeniliklerin de araç fiyatlarının düşmesi açısından önemli olduğunu belirtiyor. Denner’a göre 2020 yılı itibarıyla akü maliyeti yarıya inerken sağladığı enerji iki katına çıkacak.

İstanbul Kupasının Final Yarışı Bu Pazar ( yerli oto Volkicar)

V2 Challenge İstanbul Kupası 2015’in üçüncü ve son yarışı bu Pazar günü Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek. 10.000 Tl para ödülünün sahiplerini bulacağı yarış sonunda İstanbul’un efendisi belli olacak.

Rekor Honda'dan geldi..

 rekoru Civic kırdıGeneva Motor Show'da üretim versiyonuyla boy gösteren Honda Civic Type R, Nürburgring Pisti’nin Nordschleife bölümünde 7 dakika 50,63 saniyelik derecesiyle yeni bir rekora imza attı. Cenevre’de Civic Type R’ın yanı sıra bir diğer performans otomobili NSX’in üretim versiyonunu sergiledi.

Ulaşımda ve otomotivde yeni bir devir başlıyor...

Ar&Ge devi Michelin’den sektörde çığır açacak bir yenilik daha geliyor. 
Şoförlerin hava şartları değişimlerine aldırmadan yıl boyunca lastiklerini kullanabilmesi
için teknolojiler geliştiren Michelin, kış sertifikalı ilk yaz lastiği yeni MICHELIN CrossClimate’i kullanıcılarıyla buluşturacak. Michelin mühendisleri tarafından
 36 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen ve Mayıs ayından itibaren yollarda olacak CrossClimate, hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştirerek sürücülere alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor.

Formula 1'de yeni ortaklık

 formula 1 de yeni anlaşmaWilliams Martini Racing ekibi, BT’nin yüksek performanslı ağ hizmetlerini küresel olarak kullanacak; bu da güvenli ve yüksek hızlı iletişimin yanı sıra etkili iş birliğinin kurulmasını kolaylaştıracak. Bu kapsamda BT, ekibin sabit ve mobil ses ihtiyaçlarını, bulut sunucuda barındırılan ve global olarak birçok farklı cihaza ulaştırılabilen tek bir hizmet halinde bir araya getirecek.

Nissan'dan yeni Kompakt Hatchback yorumu; SWAY

Nissan’ın gelenekselleşmiş rekabetçi ve yenilikçi ruhunun her yönüyle ortaya konulduğu 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahne Sway’in.   Sınıflarının rekortmen Crossover modelleri Qashqai ve Juke’u ortaya çıkaran tutku ve deneyim ile geliştirilen Sway konseptinde hedef, muhafazakar bir yapısı olan B Hatchback segmentinde dengeleri değiştirmek.

Mitsubishi, Konsept XR-PHEV II ve Yeni L200 ile AutoShow'da

 yeni MitsubishiUzakdoğu'lu marka Mitsubishi Motors’un geliştirdiği MITSUBISHI Konsept XR-PHEV II, 85. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda en fazla dikkat çeken modellerden biri olmayı başardı. Outlander PHEV’in gördüğü ilginin ve elde ettiği başarılı satış grafiğinin ardından Mitsubishi’nin plug-in hibrit araçlara odaklandığını belirten Temsa Motorlu Araçlar

Mazda, Yepyeni MX-5’in üretimine başladı

 Yeni MXMazda Motor Corporation, 
Yepyeni Mazda MX-5 roadster modelinin üretimine Japonya’da bugün başladı. Hiroşima’da yer alan Ujina-1 Fabrikasında üretim hattına alınan modeller ilk olarak, satışların Haziran ayında başlayacağı yerel piyasa için geliştirildi. MX-5 başta sonbaharda Avrupa olmak üzere diğer bölgelere de gönderilecek.

Hürsan Hidrolik Pres ve Takım

 Hürsan ekonomiye yön veriyorHürsan Hidrolik Pres ve Takım Tez. San. Tic. A.Ş.; hidrolik pres ve takım tezgah üretimi yapan bir firma olarak Türkiye ekonomisine güç katıyor..
1976 yılında Konya da kurulan firma, internet sitesinde kendini şu şekilde anlatıyor;
Kurulduğu günden bugüne müşteri memnuniyeti, kaliteli işçilik ve malzeme kullanılarak etik ticari anlayıştan ödün vermeden Hürsan ulusal bir firma haline gelmiştir. 39 yıllık tecrübeyi teknoloji ile sinerjik olarak sunmuştur.

Mercedes-Benz yeni yıldızlarını Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı

 yeni mercedes benzMercedes-Maybach S 600 ile 50 yıllık Pullman efsanesi Cenevre’de yepyeni yüzü ile sahnelendi. Mercedes-Benz coupé modellerinin başarılı ürün portfoyüne yeni eklenen “GLE Coupé” ise özgün ve çarpıcı dış tasarımı ile dikkatleri üzerine topladı.
Mercedes-Benz, 85 yıldır aralıksız katıldığı Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda, merakla beklenen Mercedes-

Toyota’dan Yeni Güvenlik Teknolojileri Cenevre Motor Show'da

 hidrojenle çalışan otomobilToyota, Cenevre Motor Show’da yenilikleriyle göz doldurdu. Toyota Cenevre’de Yeni Avensis ve Yeni Auris modellerinin dünya prömiyeri ile hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai’nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. Yeni geliştirilen güvenlik teknolojileriyle insan hayatına verdiği önemi Cenevre Motor Show’da bir kez daha kanıtlayan Toyota, hibrit otomobilleri ile de fuarın ilgi odağı oldu.

Yerli otomobilin kupasında Pist Rekoru ve Birincilik Ayhancan Güven’in

 yerli oto V2 de yarışıyorV2 İstanbul Kupası 2015’in ikinci yarışı İzmit Körfez Pisti’nde düzenlendi. 20 ismin VOLKICAR araçlarla start aldığı yarışın galibi 17 yaşındaki Ayhancan Güven oldu. Ayhancan aynı zamanda 50.823’lik zamanı ile Körfez pistinde VOLKICAR ile yapılmış en hızlı tur zamanının da sahibi oldu.

Geleceğe bir bakış: Audi Prologue Avant

 Güçlü ve zarif bir otomobilYeni Avant, 455 hp gücü ve 750 Nm torkuyla da son derece sıradışıDinamik zarafet, en yeni ve yüksek teknolojileri bir araya getiren bir tasarım: Audi’nin Cenevre Otomobil Fuarı’nda sunduğu konsept aracı Prologue Avant, geleceğe bir bakış anlamına geliyor: Audi’nin coupé konusunda yaptığı araştırmalarla şekillendirdiği yeni ve duygu dolu tasarım dili

2 yeni yüksek performans otomobiliyle Porsche, fuarda...

 GT4 karşınızdaModellerin ilki, ortadan motorlu coupelere dayanan GT ailesinin ilk yüksek performanslı spor otomobili olan 
Yeni Cayman GT4. Bu yeni model, Nürburgring Pistinde gerçekleştirdiği turu 7 dakika 40 saniye ile tamamlayarak dikkat çekti.

Vestel Gökyüzünde

 Vestel SavunmaVestel Savunma, Karayel İnsansız Hava Aracı ile 
bir ilki daha gerçekleştirdi. Karayel en önemli aşama olan “faydalı yük”* ile test uçuşunu da başarı ile tamamlayarak kullanıma ve TSK envanterine girmeye hazır ilk taktik İHA olarak Türk Savunma ve Havacılık Sanayii’nin gururu oldu.

50 kişilik test ekibi 4 kıtada Seat'ı test ediyor

 SEat çalışıyorTüm Seat modelleri, tasarlanma ve geliştirme süreci tamamlanıp, üretim prototipi oluşturulduktan sonra, 
seri üretime geçmeden önce kapsamlı bir testten geçiriliyor. İspanya’nın Barcelona kentindeki Martorell Fabrikası’nda bulunan SEAT Teknik Merkezi’nin mühendis ve teknisyenleri, testler için 4 kıtayı dolaşıyor.

Efsane “Harley”ler Belli Oldu!

Harley-Davidson tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Benim Efsane Harley’im’’ yarışmasının finali, 28 Şubat tarihinde Harley-Davidson® Bosphorus ev sahipliğinde Harley tutkunlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Ulusal çapta düzenlenen yarışmaya katılan motorsikletseverler, yaratıcılıklarını ve karakterlerini yansıtarak modifiye ettikleri Harley’ler ile gösterdi.

Suzuki, Eurasia Moto Bike Expo 2015’de motosiklet tutkunlarını yine büyüledi.

 Suziki konuşuluyorSuzuki,  Eurasia Moto Bike Expo 2015 Fuarı’nda yeni Address ve Van Van 125, Inazuma F ve V Strom 650 XT ABS modellerini motosiklet tutkunlarının beğenisine sundu. Pazara hızlı bir giriş yapan scooter modeli olan yeni Address  4 zamanlı tek silindirli hava soğutmalı motoru ve düşük cc’li motor hacmi ile beklentilere cevap veriyor. Fuarda ziyaretçiler aynı zamanda Hayabusa, GSX-R1000, GSX-R600, Inazuma, V-Strom 650A, V-Strom 1000A,

Temsa, otobüs ve midibüste liderliğe gidiyor


 Temsanın yeni ürünüTürkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Temsa, yeni otobüsü Safir VIP’i, 26 Şubat Perşembe günü Sabancı Center’da düzenlediği lansman toplantısıyla basın mensuplarına tanıttı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ve Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’in katılımıyla gerçekleşen lansman kapsamında, 40 adet Temsa Safir VIP markalı otobüsün, Kamil Koç Genel Müdürü Kemal

Bu Blogda Ara