Honda, FIM Yol Yarışı Dünya Şampiyonası’nda 700’üncü yarış zaferine ulaştı

Honda MotoGP sürücüsü Marc Marquez (Repsol Honda Ekibi RC213V), ABD’nin Indiana eyaletinde Indianapolis Pisti’nde düzenlenen 2015 FIM Yol Yarışı Dünya Şampiyonası’nın 10’uncu yarışında MotoGP kategorisinde birinci geldi. Bu zafer ile birlikte Avustralyalı sürücü Tom Phillis’in 1961 yılında Honda RC143 motosikletiyle 125 cc motor kategorisinde dünya birincisi olmasından bu yana elde edilen toplam yarış galibiyeti sayısı 700’e ulaştı.

Perde Kaynaşlı’da Kapandı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası final yarışı olan Kaynaşlı Tırmanma, 27 sporcunun katılımı ile geride kaldı. Porsche 997 GT3 ile Ümit Ülkü günün en hızlı ismi olduğu organizasyon yerel halkın yoğun ilgisine sahne oldu…
2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 6. ve son ayağı, Düzce Valiliği katkıları, Spor Toto, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi destekleri ile 29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından Düzce'de düzenlendi.

Dacıa Duster, 2 BİN 950KM’LİK zorlu transanatolıa parkurunU TAMAMLADI!

Dacia Duster, Dakar’dan sonra Dünya’nın en zorlu ikinci off-road parkuru olarak gösterilen, 7 günlük Transanatolia Rally Raid’ini Saffet Üçüncü pilotluğunda tamamlayarak dayanıklılığını bir kez daha kanıtladı.
Motorsporlarının önemli isimlerinden Saffet Üçüncü herhangi bir özel işlemden geçmemiş, standart bir Dacia Duster 4x4 ile 2 bin 950 km uzunluğunda zorlu Transanatolia parkurunu başarıyla tamamladı. 

Yeni rekortmen Honda Civic Type R


 type rYeni modellerin satışa sunulması nedeniyle Honda için son derece önemli olan 2015 yılı içerisindeki en heyecan verici ürün teslimatı 21 Ağustos 2015, Cuma günü gerçekleştirildi. 12 yeni Civic Type R modelinin yeni sahibiyle buluştuğu etkinlikte Honda Türkiye’nin sürprizi, İntercity İstanbul Park Pisti En Hızlı Tur Zamanı Rekoru oldu. Honda’nın yeni “hot-hatch”i, İntercity İstanbul Park

LASSA V1’DE YAZ TATİLİ BİTTİ

Lassa V1 sezonunun üçüncü yarışı 30 Ağustos Pazar günü İzmir Ülkü Pisti’nde yapılacak. 22 VOLKICAR pilotunun katılacağı mücadele yüksek rekabet ve mücadeleye sahne olacak.
Can Tolon ile Yağız Avcı, eşit puandalar. 6 yarışlık sezonun kalan her yarışı büyük öneme sahip. Can Tolon İzmir’de kendi evindeki yarışı kazanarak avantaj sağlamak

Dünyanın ilk ve tek akü test cihazı IS Battery Tester Automechanika Moskova Fuarı’nda!

Rusya ve BDT ülkelerini kapsayan otomotiv ve otomotiv yan sanayi fuarı Automechanika Moskova’ya katılan 40 ülkeden bini aşkın firma temsilcisi, fuarda bu yıl da yerini alan İnci Akü’nün ürünlerini yakından tanıma fırsatı buldu. İnci Akü fuarda, yüksek doğruluk payı ile akünün durumu hakkında hızlı, güvenilir bilgiyi veren ‘Incineering Solutions (IS) Battery Tester’ akü test ve analiz cihazının tanıtımını gerçekleştirdi.

Acil Müdahaleler için Toyota Hilux



 acil toyota hilux Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) operasyonel müdahaleler için tercihini Toyota Hilux’tan yana kullandı. Türkiye’nin her yerinde afetler ve acil durumlara en kısa sürede müdahalelerde bulunan

Aprilia 54 dünya şampiyonluğu ile...

 apriliaSeyahat, eğlence ve günlük kullanım için mükemmel alternatifler sunan Aprilia, Türkiye'deki tutkunlarıyla ilk kez Uludağ'da buluştu. 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen zirvede, Aprilia kullanıcıları keyifli anlar geçirirken, yeni model Aprilia Caponord Rally ile de tanışma fırsatı buldu.

Yeni Mitsubishi L200 daha güçlü

 yeni L200 Yeni Mitsubishi L200, en zorlu yollarda bile daha sağlam, daha dayanıklı olma iddasıyla pick-up pazarının tartışmasız liderliğini süürdürme mesajı veriyor.
Temsa Motorlu Araçlar, tamamen yenilenen ve güçlenen Yeni Mitsubishi L200’ü 24-25 Ağustos tarihlerinde Isparta Davraz Dağı’nda düzenlediği lansmanıyla Türkiye pazarına tanıttı. Atletik ve güçlü tasarımıyla öne çıkan Yeni

Otomotiv yaşam merkezi, varmı böyle bir yer?

LPG’li araçları ile insan hayatını tehlikeye atan, kaldırım ve yol işgalleriyle hayatı çekilmez hale getiren, mahalleliye ev sattıran “apartman altı” oto galerileri sorunu yakında çözüme kavuşuyor.
Esenboğa yolunda yapımı bitmek üzere olan ve açılış için gün sayan Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si OTONOMİ’nin faaliyete geçişi ile kaldırım işgalleri sona erecek ve mahalleli rahat bir nefes alacak. İçişleri Bakanlığı'nın oto galerilerinin şehir dışına

Yeni Lada Vesta Cross video

Lada; yeni modellerini 2015 sonu, 2016 'nın ilk günleriyle  üretime alacak.Bu araçlardan Vesta dikkat çekiyor. Zaman içinde Vesta'nın bir seri olduğunu gördük; önce sedan , verilen bilgilere göre hatchback ve Cross adındaki yüksek stattion! Belki arada yeni versiyonlarda olabilir.
Bu araçla ilgili yeni videoyu izleyebilirsiniz..

Volkswagen Polo R WRC’nin WRC Almanya’daki ilk zaferi geldi

2015 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı olan ADAC Almanya Ralli’sinde Volkswagen takımı, 2013 yılında FIA WRC’ye katıldığından beri Almanya’daki ilk birinciliğini elde etti. Sébastien Ogier and Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC takımı, MICHELIN Pilot Sport H5/S5 lastikleri sayesinde her türlü yol koşulunda başarılı performans göstererek zafere ulaştı.

Aracına şiir yazdı, sahibinden.com’da satılığa çıkardı

sahibinden.com’un son günlerde en çok ilgi gören ilanlarından biri Samsun’dan geldi. Subaru marka otomobilini 53 bin TL’den satışa sunan Osman Eyüpoğlu, “Şiir gibi Subaru’m” başlıklı ilanını 36 kıtalık bir şiirle anlatıyor.

Nissan yılın ilk yarısını Avrupa'nın en çok satan Asya markası olarak zirvede tamamladı.

2015 yılının ilk altı ayında satılan 384 bin 726 adet araçla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 artış sağlandı. Türkiye’de ise ilk 7 ayda geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 43 artırdı.
Nissan, 2015'in ilk altı ayı için açıkladığı satış adetleriyle Avrupa'nın en çok satılan Asya markası oldu. Toplamda 384 bin 726 adet olarak gerçekleşen 2015 yılının ilk altı

Bu tutku başka bir tutku!

Seyahat, eğlence ve günlük kullanım için mükemmel alternatifler sunan Aprilia, Türkiye'deki tutkunlarıyla ilk kez Uludağ'da buluştu. 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen zirvede, Aprilia kullanıcıları keyifli anlar geçirirken, yeni model Aprilia Caponord Rally ile de tanışma fırsatı buldu.

Üye sayısı arttı

Güney Koreli lastik Üreticisi Hankook Lastik Sanayicileri İthalatçıları Derneği LASİD'in Üyeleri arasina katıldı A.Ş.Brisa, Continental, Goodyear, Michelin Lastik Sanayicileri İthalatçıları Derneği LASİD, Türkiye'yi ziyaretinde dağıtımı Kurulan Pirelli Tarafından 2014 Yılında ettik pazarında Faaliyet gösteren Uluslararası Bir lastik üreticisini Daha Üyeleri arasina sözlerine ekledi. Bu 74. yılını kutlayan Güney Koreli lastik Üreticisi Hankook, yıl ve LASİD'in altıncı üyesi oldu.

Yerli firmadan yeni araçlar

 Yerli iş makinaları Çukurova dan

Çukurova markalı iş makinalarını üreten Çukurova Ziraat, gün geçtikçe model sayısını arttırıyor...Ekskavator, yükleyici, kazıcı-yükleyici (bekoloder) ve forklift sınıflarındaki araçlar aynı zamanda ihraçta ediliyor.Ekskavator olarak 723 modeli paletli yürüyüş düzeninde John Deere Tier 2 ve 3 normlarında 124 ve 116 beygir, 940, 980 ve 990 olarak  John Deere motorlu

Euro ile uzun dönem otomobil kiralayan daha fazla ödeyecek !

Euro’nun son üç ayda 2,80 TL’den 3,40 TL’ye yükselmesi, uzun dönem kiralama sözleşmelerini Euro üzerinden yapan ve özellikle tercihini premium segment otomobillerden yana kullanan müşterilere ödemelerinde ciddi bir artış olarak yansıyor.
Otomobil kiralama sektöründeki faaliyet gösteren şirketlerin 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yaklaşık 250 Bin otomobil ile 34 Bin 765 müşteriye hizmet verdiği tahmin edilmektedir. Müşterilerin yüzde 80,8’i

En İyinin En İyisi bir Mazda

Mazda, bu yılki Otomotiv Markaları Yarışması’nda kazandığı üç ödülü kutluyor. Yepyeni Mazda CX-3 ve Mazda’nın KODO konseptli bisikletinin başarılarına ek olarak, Alman Tasarım Konseyi jürisi Japon markanın küresel tasarım departmanına "Yılın Ekibi" ödülünü layık gördü. Mazda küresel tasarım müdürü Ikuo Maeda liderliğindeki departman, şirketin mevcut model neslinin

2015 model BMC; Profesyonel ve 415'ler bayilerde..

BMC, bu yıl bir kaç fuarda ; Procity  otobüs , Kirpi ve Profesyonel üzerine yapılandırılmış askeri taktik araçlarını sergilemişti.Şimdilerde internetteki araç satış sitelerinde ve bazı bayilerden 2015 model bazı araçların satışlarını görüyoruz.Şu an yeni kamyon, diğer araçlar ve yerli otomobil için çalışıldığını biliyoruz .Ama bu konuda her hangi bir bilgi ve görüntü yok!
Satıştaki araçlar  ise Profesyonel kamyonlar, 415 model hafif kamyonlar ve muhtemelen bayilerin ellerinde kalan veya bayilere sonradan verilen Megastar motorları...



 2015 model BMC ler

Michelin’in dijital hizmeti ‘MyAccount’ tüm dünyada 20 bin kullanıcıya ulaştı

Dünyanın en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Michelin’in yeni dijital hizmeti My Account, dünya genelinde kısa süre içerisinde %80’i küçük filolardan oluşan 20 bin kullanıcıya ulaştı. Başta filo şirketleri olmak üzere hafif ticari araç sürücülerinin hayatlarını sunduğu hizmetlerle kolaylaştıran bu yeni dijital hizmet, Michelin’in dijital hizmetlerine de hız kazandıracak.

Yeni nesil Elantra

 yeni otomobilŞIK VE ZARİF HYUNDAI YENİ ELANTRA’DAN İLK ESİNTİLER Hyundai, yeni nesil Elantra modelinin ilk çizimlerini paylaşmanın heyecanını yaşıyor. Modern ve zarif çizgilerden oluşan Yeni Elantra, bir önceki modelle başlayan estetik kompakt sedan anlayışına bambaşka bir boyut kazandırmış oluyor. Segmentindeki rakiplerinin aksine, daha sportif, daha elit ve daha etkileyici bir tasarımla geliştirilen Yeni Elantra, sınıfında fark yaratacak kadar iddialı olacak.

Nakit ödenek mi, şirket aracı mı?

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Towers Watson, 76 ülkede gerçekleştirdiği ve Türkiye’den 500 şirketin katıldığı 2015 Yılı Şirket Aracı Yan Hakkı Araştırma Raporu’nu yayınladı. Towers Watson’ın raporu, yetenekli çalışanları çekmek ve elde tutmak açısından kritik bir önem taşıyan şirket aracı politikalarını belirlerken; hem şirketlerin dikkate aldıkları unsurları değerlendiriyor hem de pozisyon bazlı şirket araçlarını inceliyor.

BMW CSL 3.0 HOMMAGE R + PUMA

 BMW Puma işbirliğiPUMA, özel konseptli bir yarış kıyafeti yaratmak için BMW ile güçlerini birleştiriyor. BMW’nin geçtiğimiz hafta tanıttığı CSL 3.0 Hommage R modeli için hazırlanan tasarım, otomobil, kıyafet ve sürücü kaskı arasındaki bağlantıyı kontrol etmek için Bluetooth teknolojisi kullanıyor.

Ege Endüstri'den, başarılı ihracat rakamları

Otomotiv sektörünün lider kuruluşlarından Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Endüstri, başarılı ihracat rakamları ile sektöre güç katmaya devam ediyor. Türkiye otomotiv yan sanayinin öncü üreticilerinden Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş., Türkiye İhracatçı Birlikleri (TİM) verilerine göre; 2014 yılında Türkiye’den Meksika’ya yapılan genel ihracat yapan firmalar içinde 3’üncü sırada yer aldı. Ege Endüstri, otomotiv endüstrisi kategorisinde ihracat yapan firmalar sıralamasında ise 2’nci sırada yer aldı.  

Bosch Car Service’den Kurumsal Müşterilere Özel Avantajlı Çözümler

Dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service, filo firmalarına uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet garantisiyle çözüm ortaklığı sunuyor. Bosch Car Service’in Türkiye genelinde yaygın servis ağı sayesinde, filo araçlarının bakım-onarımı istenilen şehirde gerçekleşebiliyor. En önemlisi, Bosch Car Service’lerde yapılan bakımlarda araçların üretici garantisi bozulmuyor.*

iETT, artık güneşle çalışacak

 güneşli otobüsler İETT Türkiye’nin ilk güneş panelli şehir içi toplu taşıma aracını üretti. Tüm filosunu çevre dostu motorlardan ve doğalgazlı araçlardan oluşturan İETT çevreye karşı sorumlu ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik projelerine devam ediyor. İETT, BOTOBÜS’ün ardından şimdi de güneş panelli otobüsü ile çevre duyarlılığına dikkat çekmek istiyor.

Siz işinize bakın, aracınız servise gitsin

Toyota Plaza GTC Global, yeni hizmetleri ile dikkat çekiyor. İstanbul gibi yoğun bir semtte zamanın çok değerli olduğunu belirten Toyota Plaza GTC Global Genel Müdürü Pınar Dalka Yüce, yeni hizmetleri ile artık müşterilerin araç bakımları için servise kadar gitmeye ihtiyacının kalmayacağını söyledi. Yüce, “Araç bakımı gelen müşterilerimiz, bizi bir gün önce aradıkları takdirde araçlarını İstanbul Avrupa yakasında istedikleri adresten alıp, tüm bakımlarını yaptıktan sonra yine istedikleri adrese teslim ediyoruz. Bunun için hiçbir ek ücret de almıyoruz” dedi.

BMC ve Askam'da son durum

BMC, Ethem Sancak'ın patronluğunda önce  Kirpi'ler tekrar hayat bulurken  son fuarlarla beraber Procity  ve askeri taktik kamyonlarla eski günlerine dönme hazırlığında olduğunu hissettirdi.Yerli otomobil için çalışma içind e olduğunu daha önce açıklayan yeni patron, fazla sır vermiyor!  
Ancak yeni kabinli BMC çekici ve kamyonların Aralık veya 2016 yılıyla üretime başlanacağı son dedikodulardan biri.Yeni aracın adı ise merak konusu. Profesyonel'le uyum açısındna  belki Profesör olabilir!Veya ProStar!
Askam ise yıllardır üretim yapmıyor ama www. askam.comtr adlı internet sitesi geçen aya kadar yayındaydı. 2016 veya sonrasında isim hakkının (internet sitesi için) dolacağı kaynaklarda yazılıyor.Ya internet sunucusu nda bir sorun var yada  zor bir ihtimalle yeni bir gelişme!

Siber saldırganların yeni hedefi

İnternet ve veri güvenliğinde 25 yıllık tecrübesiyle küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, benzin istasyonlarının güvenliğiyle ilgili önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan deneyin sonuçlarına göre her gün binlerce kişinin uğradığı benzin istasyonları için alarm zilleri çalıyor.

Hertz’den Türkiye’de Bir İlk… RENT2BUY

2015 yılının “En İyi Araç Kiralama Markası” seçilen Hertz, Türkiye’de yepyeni bir uygulama başlattı. Yaklaşık 3 bin araçlık filosu ile hizmet veren dünyanın ilk araç kiralama şirketi Hertz, daha önce hiçbir araç kiralama şirketinin uygulamadığı çok özel bir avantajı Türkiye’deki müşterileriyle buluşturdu.

İnovasyon ödüllü Bridgestone BOX Pendik’te açıldı

Lastik satış ve servis hizmeti için araç sahiplerinin ihtiyaç duyduğu her yere Bridgestone BOX’larla ulaşan Brisa, en yeni Bridgestone BOX’u Pendik’te faaliyete geçirdi. 2014 yılında Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu Ödülü’ne layık görülen uygulama, Brisa iş ortağı İmaj Oto tarafından açıldı. Bridgestone BOX, araç sahiplerine lastik satış, servis, akü ve klima hizmetleri konusunda yardımcı oluyor.

. GELECEĞİN OTOMOBİLİ MIRAI ARTIK AVRUPA’DA

 Otomotivde yeni bir çağ açan dünyanın ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli otomobili Mirai, Japonya’dan sonra Avrupa’da da satışa sunuluyor. Adını Japonca “gelecek” kelimesinden alan Mirai, 2014 yılının Aralık ayında başlayan Japonya satışlarından sonra Eylül ayından itibaren de ilk etapta İngiltere, Almanya ve Danimarka yollarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Mirai’nin 2017 yılından itibaren, hidrojen yakıt altyapısının geliştirilmesiyle birlikte çok daha fazla ülkede satışa sunulması planlanıyor. Avrupa’da 66 bin Euro fiyat etiketiyle sunulan Mirai’nin 2015 yılında 50-100 adetlik satış hedefi bulunuyor.

60 bin litre atık yağ enerjiye dönüşüyor!

Otomobillerin yağ değişimi esnasında servisler titiz, sistemli ve özenle çalışmazlar ise yağlar ve yağların taşındığı variller çevre için büyük risk oluşturabiliyor. Çevreye olan duyarlılığını hizmet verdiği yapılarla ve geri dönüşüme gösterdiği duyarlılıkla gözler önüne seren Kosifler Oto, servislerinde kullandığı sistemler ve PETDER’in desteği ile yağların çevre için oluşturabileceği risklerin önüne geçiyor.

GÜRKAN AÇIKGÖZ, ALADAĞLAR SKY TRAİLDE YARIŞACAK

Tip1 diyabetli Ultra Maraton Koşucusu, Gürkan Açıkgöz, 15 Ağustos 2015 tarihinde Demirkazık/Niğde’den başlayacak olan Türkiye’nin ilk Sky Trail yarışı, Aladağlar SkyTrail’ de yarışacak. 
“Diyabeti değiştirmek” mottosuyla aktif yaşama devam eden Gürkan Açıkgöz çıtayı biraz daha yukarı taşımaya kararlı. Maraton ve Ultra Maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz yarışla ilgili olarak, “Uzun zamandır yurt içi ve yurt dışı maraton ve koşularda yer alıyorum.

Rio Yaz Olimpiyatları

PAMİR SAÇKAN İLE RİO YOLCUSU KALMASIN!
 Olimpik RS: X Rüzgar Sörfü sporcusu Pamir Saçkan,13-23 Ağustos 2015 tarihinde Rio’da gerçekleşecek olan Aquece Rio’ya katılmaya hak kazandı.
 2016’da Rio’da gerçekleşecek olan Rio Yaz Olimpiyat yarışlarının deneme organizasyonu olan Aquece Rio, sporculara Rio 2016 Olimpiyatları öncesinde yarışacakları parkurları önceden tanımaları, gelecek olan süreçte kendilerini geliştirmelerini sağlarken aynı zamanda olimpiyat heyecanınında bir denemesi olacak nitelikte.

VODAFONE FATURASIZLARA HER YÜKLEMEDE BMW 118i KAZANMA FIRSATI

Avantajlı tarifeler ve kazandıran kampanyalar ile abonelerinin hayatını kolaylaştıran Vodafone, faturasız abonelerine her yüklemelerinde yüzlerce hediye kazanma şansı sunuyor4 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında TL yükleyen Vodafone Faturasızlar, yapılacak çekilişle 1 adet BMW 118i, 100 adet Vodafone Smart Tab 6 telefon ve 100 adet Vodafone Smart Tab 6 tabletten birini kazanma şansı yakalayacak.

Yola çıkmak için ‘araç check-up’ı için sadece 15 dakika yeter!

 Uzun yola çıkmadan önce araç bakımını yaptırmak keyifli ve güvenli bir yolculuğun olmazsa olmazı Türkiye’nin 17 ilinde ve 25 noktasında hizmet veren ‘Mobil 1 Center’larda araçların 10 kritik nokta kontrolleri sadece 15 dakikada ve yağ değişiminde ücretsiz olarak yapılıyor.

Karting Şampiyonası İlk Kez Uşak’ta

Kartingde 2015 sezonunun dördüncü yarışı 15-16 Ağustos tarihlerinde, İzmir Karting Kulübü tarafından Uşak Belediyesi Karting Pisti’nde düzenleniyor. İki gün sürecek organizasyon, Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ) haricinde aynı zamanda Rotax Max Challenge (RMC) yarışlarına da ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE HAZIR BETON BİRLİĞİ BAŞKANI YAVUZ IŞIK: “SAĞLAM YAPI HAYAT KURTARIR”

17 Ağustos Depremi’nin 16. Yıldönümü vesilesi ile Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık bir açıklama yaptı. KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanımının olası bir depremde birçok hayat kurtaracağına dikkat çeken Işık, ayrıca Birliğin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali destek programı kapsamında düzenlediği “İstanbul’da Bir Afet Durumunda İlk Müdahaleyi Yapacak Kurumsal Kapasitenin Oluşturulması” projesi hakkında da bilgi verdi.

Tırmanmada Yeni Parkur Çankaya’da

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın beşinci yarışı, Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 16 Ağustos Pazar günü Çankaya Kömürler mahallesindeki yeni parkurda düzenleniyor...
Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, 2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 5. ayağı bu yıl yeni bir parkurda, Çankaya'da koşuluyor.

Nissan Micra, Tüm Şehrin Manevra Kabiliyetini Artırmaya Geliyor

Nissan, şehir içinde yüksek manevra kabiliyetiyle öne çıkan modeli Micra için yoga derslerinden oluşan bir kampanya hazırladı. Amaç, tıpkı Micra'nın sürüş deneyimini daha esnek hale getirmesi gibi, yoga hareketlerle şehir insanını ofiste, açık havada, evde ve yolculukta esnetmek.

“Benim Efsane Harley’im’’ Yarışmasında Yarı Final Heyecanı!

Dünyanın efsanevi motosiklet ve motosiklet aksesuarları markası Harley-Davidson tarafından ulusal çapta düzenlenen ”Benim Efsane Harley’im’’ yarışmasında yarı finallerin heyecanı yaşanıyor. 5 Eylül tarihinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya Harley-Davidson bayileri tarafından dört kategoride gerçekleştirilecek yarı finallerde, finale katılma şansı yakalayacak finalistler, İstanbul’da 3 Ekim’de düzenlecek ulusal finale katılma şansı yakalayacaklar.

Arda Turan ve Lassa, yılın en sağlam anlaşmasına imza attı

Lassa desteğiyle Türkiye Spor Yazarları Derneği üyeleri tarafından belirlenen Futbolun “En Sağlam 11”i NTV Spor tarafından canlı yayınlanan törenle ödüllerine kavuştu. Spor Toto Süper Lig 2014–15 Süleyman Seba Sezonu’nun “En Sağlam 11”i şu isimlerden oluştu:
En Sağlam Kaleci: Fernando Muslera
En Sağlam Defans: Gökhan Gönül, Semih Kaya, Egemen Korkmaz, Caner Erkin
En Sağlam Orta Saha: Gökhan Töre, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Wesley Sneijder
En Sağlam Forvet: Burak Yılmaz, Demba Ba

“YOKOHAMA” İngiliz futbol devi Chelsea ile sahalarda

İngiltere Premier Ligin son şampiyonu Chelsea, forma göğüs sponsoru olarak anlaştığı dünyanın köklü lastik markası YOKOHAMA logolu formalarıyla sahaya çıktı.
Türkiye’de Bayraktar Grubu güvencesiyle satışa sunulan Yokohama Lastikleri, global büyüme stratejisi kapsamında Chelsea kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşması neticesinde 5 yıl süreyle İngiliz devinin formalarının göğüs bölümünde YOKOHAMA logosu kullanılacak. İlk kez 22 Temmuz’da ABD 1. Futbol Ligi’nden New York Red Bulls ile Chelsea arasında yapılan sezon öncesi dostluk maçında sahaya çıkan yeni YOKOHAMA logolu formaların İngiltere lansmanı ise Arsenal ile 2 Ağustos’ta oynanan FA Community Shield maçında gerçekleşti. Adidas tarafından üretilen Chelsea’nin YOKOHAMA logolu yeni formaları, Chelsea’nin geleneklerinden ilham alınarak tasarlandı.

Son başvuru tarihi!!!

Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı, Proje Yarışması için başvurular başladı.Son başvuru tarihi 30 Ekim 2015...Yarışma; erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, ekonomiklik, hizmet kalitesi, verimlilik, güvenli hizmet ve teknoloji uygulama kategorilerinde yapılacak..

Lada, önce Granta sonra Vesta ve Xray ile gelecek..

Rusya’nın en tanınmış otomobil markası Lada, Türkiye pazarına Mersa Otomotiv ile dönüş yapıyor. Rusya’nın en büyük otomotiv şirketi olan Avtovaz firması tarafından üretilen Lada, 2012 yılından bu yana Gaz ticari araçlar markasının Türkiye’de üretimi ve satışını gerçekleştiren Mersa Otomotiv ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Anlaşma gereğince, Lada modellerinden Granta, Kalina ve Niva Urban Kasım ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Bunu 2016 yılında ise Vesta ve XRay modelleri izleyecek.

ikinci eli getir, yeni otomobili götür

Opel bayisi GTC Global, başlattığı yeni kampanyasıyla eski aracı olan sürücüleri de yeni araç sahibi yapacak.
İstanbul Altunizade ve Acıbadem’de yer alan Opel bayilerinde geçerli olan kampanyaya göre; markası ne olursa olsun eski aracı olanlar, GTC Global bayilerine geldiklerinde, uygun koşullarda sıfır kilometre araçlarını alarak evlerine dönebiliyor.

TRANSANATOLIA ‘DA GERİ SAYIM BAŞLADI 22-29 AĞUSTOS 2015

Ankara, Tuzgölü, Kapadokya, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Giresun, Tokat, Yozgat,Ankara
 Son beş yıldır Anadolu’nun güzellikleri arasında devam eden Transanatolia Rally Raid macerası, altıncı yılında, parkurun değişmesi,  teknik, güvenlik donanımın artması, uluslararası yayın kuruluşlarının dahil olması, dünyanın en zorlu rallisi Dakar katılımcılarının artması ile heyecanı başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.

SCANIA’NIN EFSANEVİ 8x2 KIRKAYAK MODELİ GERİ DÖNDÜ

Karayolu taşımacılık sektöründe geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet veren Scania, efsane modeli 8X2 kırkayak kamyonuyla yeniden yollara çıkıyor. Pazara sunduğu son teknoloji ve düşük yakıt tüketimine sahip araçlarla, lojistik sektörünün önemli bir markası olan Scania, daha güçlü ve konforlu 8X2 kırkayak kamyonlarıyla, müşterilerinin çözüm ortağı olmaya devam edecek.

Ücretsiz Araç Bakım Günleri

Türkiye’deki istasyon sayısı 300’ü aşan akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet, yeni projesi “Ücretsiz Araç Bakım Günleri” ile müşterilerine yine büyük bir fırsat sunmaya hazırlanıyor. 10’uncu yılını kutlayan Starpet, tüm müşterilerine mükemmel bir hizmet deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

ALMANYA MOTO GP’DE MOTUL TÜRKİYE RÜZGARI

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Motul, Almanya’da 77. Kez düzenlenen Moto GP’nin bu sezonki 9.yarışına Türkiye’den kalabalık bir ekiple katıldı.
Motul’un Resmi madeni yağ tedarikçisi olduğu Moto GP, motosiklet yarışlarının en üst noktası olarak biliniyor ve dünya genelinde milyonlarca motosiklet tutkununu bir araya getiriyor. 3700 metre uzunluğunda ve 211.000 seyirci kapasiteli Sachsenring Pisti, Moto GP yarışı hafta sonunda yine motosiklet severlerle dolup taştı.

En Hızlı Yarış

Dünya Ralli Şampiyonası tarihine ‘En Hızlı Yarış’ olarak geçen Finlandiya Rallisi’nde, kendi adına yarışan Martin Prokop, kariyerinin en iyi derecesini elde etti. Birincinin, 125,44km/s ortalama hızla tamamladığı, toplam 20 etaptan oluşan Finlandiya Rallisi’nde Pirelli lastiklerle yarışan Çek pilot Prokop, yarışı yedinci sırada tamamladı ve puanlamada fabrika ekiplerine karşı dereceye giren iki otomobilden biri oldu.

Gelişen sürücü Destek Sistemleri pazarı, otonom sürüşe öncülük edecek

Bosch için otonom sürüş bir hayal değil.
Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, "Sürücü destek sistemlerinde gelişen pazar, otonom sürüşe öncülük edecek. 2016 yılında Sürücü Destek sistemleri alanındaki satışlarımız bir milyar Avro'yu aşacak " dedi. Bosch'un bu alandaki satışları her yıl üçte bir oranında artış gösteriyor. Sistem tedarikçisi ve dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden birisi olarak Bosch, özellikle geniş ürün portföyünün avantajından yararlanıyor.

Daha dayanıklı ve ekonomik yollar için

Türkiye’nin taşımacılık ve ulaşımda değişmeyen tercihi karayollarında, son yıllarda giderek artan bakım-onarım giderleri sebebiyle beton yollar daha çok tercih edilmeye başlandı. Beton yollarla ilgili olarak Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “Daha dayanıklı ve uzun yıllar bakım-onarım işlemleri gerektirmeyen yollar için beton kullanımı yaygınlaştırılmalıdır” dedi.

En Güçlü Sen Misin

Binek ve ticari araç yedek parçaları konusunda bağımsız yenileme pazarında dünya çapındaki üreticilerden ve tedarikçilerden biri olan bilstein group düzenleyeceği aktivite ile İstanbul sanayilerinde olacak. “En Güçlü Sen Misin?” sloganı ile sanayideki ustalar ve servislerle bir araya gelecek olan bilstein group, ürün çeşitliliği ve sağlamlığı ile ilgili tanıtımlarda bulunacak.

Biliyor musunuz; otomobildeki sinyal kolu, fren kadar önemli

Trafiğin düzenlenmesinde, kurallara uygun devam etmesi, hatta hayatta kalmanızı sağlayan basit ama bir o kadar da; kendinizin , aracınızın içindekiler  ile  yolun o bölümündeki diğer araçlar ve yayaların yaşamını koruyacak bir sistem; Sinyal!! 
Ne yazık ki günümüzde ihmal edilen sinyal kolu hayatta kalmamızı sağlayan en önemli unsurlardan biri.
 Bu konuyu hatırlatmak için sosyal medya sitelerinde dolaşan bir fotoğrafı görüyorsunuz..

En yüksek sürdürülebilirlik puanını kim aldı

Dünyanın en büyük ve önemli borsalarından Frankfurt Borsası’nın yaptığı değerlendirmede, Pirelli otomotiv tedarikçileri arasında en yüksek sürdürülebilirlik puanını aldı. Frankfurt Borsası’na kote şirketlerin çevre, sosyal sorumluluk ve yönetişim dallarında değerlendirildiği Sustainalytics çalışmasında, Pirelli Çevresel Sürdürülebilirlik kategorisinde 100 üzerinden 99,6, Sosyal kategoride 99, Kurumsal Yönetişim kategorisinde de 97.80 puan aldı.

Toyota'dan kısa bir ara!

Türk otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya’da bulunan fabrikası yıllık izin ve olağan bakım-onarım-revizyon çalışmaları nedeniyle 1 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında tatile giriyor.
Tüm otomotiv sektöründe düzenli olarak her yıl yapılan uygulama çerçevesinde Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanlarının büyük çoğunluğu söz konusu tarihler arasında yıllık ücretli izin kullanıyor olacaklar.

Yeni otomobil, 120 metreyi tarıyor, 8 canlıyı aynı anda algılayabiliyor

Dünya otomotiv devi Ford,  geliştirdiği yeni aydınlatma teknolojisi ile yayalar, bisikletliler ve diğer canlıları  algılayarak karanlık yollarda yaşanan kazaları azaltmayı hedefliyor. Kamera Destekli Gelişmiş Aydınlatma Teknolojisi, virajlar ve yol kesişim noktalarında da etkili olarak potansiyel tüm riskleri en düşük seviyeye taşıyor. Bu sistem dahilinde yeni geliştirilen “Spot Aydınlatma Sistemi” yakın dönemde pek çok Ford modelinde kullanılacak.

Otomobile birde bu taraftan bakın!!!


 Ülkemizde en önemli yatırım araçlarından biri olarak
kabul edilen otomobil eski değerini yitirerek ihtiyaç haline gelirken, sektör temsilcileri
günümüzde aracın kazandırmak yerine zarar bile ettirebileceğini kaydediyor
-UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala:
“Kaskosu, trafik sigortası, periyodik bakımı, muayenesi ve daha onlarca masrafı
Nedeniyle otomobil, yatırım aracı olarak görüldüğünde hayalleri yıkar”
“Özellikle kurumsal şirketler, bugün zorunluluk olarak görülen otomobilleri almak
yerine kiralama yoluna giderlerse, önemli tasarruf sağlanabilir

Nissan'dan ilk rakamlar

Japon otomobil devi Nissan, 2015 takvim yılının ilk altı ayına ait rakamları açıkladı. Tüm zamanların en iyi ilk yarı performansını gösteren küresel satışlar 2 milyon 726 bin 511 adet olarak gerçekleşti.
Küresel ölçekteki satışlarını bir önceki yılın ilk yarısı ile karşılaştırıldığında yüzde 0,6 oranında artırıp 2 milyon 726 bin 511 adet olarak gerçekleştiren Nissan, tüm zamanların en yüksek ilk altı aylık satış rakamlarına ulaştı. Yokohoma merkezli firmanın bu performansında geçtiğimiz ay yakaladığı 452 bin 22 adetlik en yüksek Haziran performansı da etkili oldu.

Yolculuk yapan Mercedes kazanıyor

Nilüfer Turizm için özel olarak dizayn edilen Blue Bus 2+1 otobüsler, yolcular için maksimum konfor ve emniyet sunuyor. Blue Bus 2+1 otobüslerin her koltukta emniyet kemeri bulunuyor.Ekran arkasındaki 3g teknolojisi sayesinde  film izleme olanağı  sağlıyor.
 VIP tipi 2+1 koltuklar teknolojisi üstün konforlu koltuklarıyla aynı otobüs içinde yolcular birbirleriyle oyun oynayabiliyor. Telefonlarını şarj edip, televizyon kanallarına bağlanıp istediğin iki kanalı seyredebiliyor hatta 4 saat kayıt dahi yapabiliyor. 
 Kişiye özel olarak kullanılan okuma lambaları gece yolculuklarını daha keyifli bir hale getiriyor.  Ayrıca uçak tipi sehpaları ile yolcular, koltuklarını yatırsalar da koltuktan ayrılan sistem sayesinde arkada bulunan diğer yolcular bundan etkilenmiyor.  Otobüste bulunan koltuklar, üç kademeli ayaklıkları,antibakteriyel özel havalandırması, rahatlatan mavi ışıklı aydınlatmaları ile yolcular için rahat bir yolculuk sağlıyor.

Nilüfer Turizm'in teknoloji ile donatılmış Blue Bus otobüsleri ile yolculuk yapmak güven, lüks ve keyifli yolculuk sağlarken Nilüfer Turizm' in yolcuları için gerçekleştirdiği Artı Bilet uygulaması ile yolcularının bütçelerine de konfor sağlıyor.

Artı Bilet, üyeliği her yolculukta bilet bedelinin %10'u kadar Artı Lira kazandırıyor.1 Artı Lira, 1 Tl karşılığına geliyor. Biriktirilen her Artı Lira'lar ücretsiz bilete dönüşüp, yolculuğun lüks, keyifli, kazançlı, harcadıkça kazandıran bir sistemle yolcuları artı’ya geçiriyor.
9 Temmuz 2015 ile 25 Ekim 2015 tarihleri arasında Nilüfer Turizm ile seyahat eden misafirler yapılacak çekilişle Mercedes CLA 200 kazanma fırsatı yakalıyor.

44. Uluslararası Boğaziçi Rallisi’nin Ardından

Bu sene kırkdördüncüsü düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Rallisi, iki gün boyunca büyük mücadelelere sahne oldu. Geçen yılın galibi Murat Bostancı-Onur Vatansever bir kez daha birinciliğe uzanırken, bu zaferle Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yükseldi…
Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren 44. Uluslararası Boğaziçi Rallisi, 24-26 Temmuz tarihlerinde 44. kez İstanbul’da gerçekleştirildi.

BMW 418i Gran Coupe için Kosifler Oto Kiralama’dan cezbeden teklif

Zarif dış tasarımının sergilediği etkileyici duruşu ile büyük beğeni toplayan BMW 418i Gran Coupe için Kosifler Oto Kiralama’nın uzun dönem kiralama teklifi şaşırtıyor. Şıklığı, konforu ve yüksek sürüş keyfini bir arada sunan BMW 418i Gran Coupe, 36 ay için aylık 999 € ödemeler ile ücretlendiriliyor.

Bu Blogda Ara